Aktualności:

"Batman: Mroczne schematy" od 28 października.

Menu główne

The Avengers

Zaczęty przez Q, 11 Październik 2011, 16:47:59

franek

Wolverine by był, ale niech pająka trzymają od tego z daleka. Dzieciak to szczęściarz i amator tak szczerze i wyszło by to jeszcze bardziej gdyby wystąpił u boku "gwiazd Marvela". Co do filmu o Venomie to nie jest potrzebny.

Show Must Go On!!!

vincent

Zawsze Parker mógłby robić za drużynowego pajaca ;) W sumie film o Venomie bym obejrzał chętniej, niż nowego pająka.
Moje opowiadania o Batmanie:

ADRENALINA

Z JASKINI NIETOPERZA

franek

No w sumie pająków jest 6 (yeah lata 77, 79, 81) a venomów nie ma wcale. I po co im taki drużynowy pajac? Chowałby się pod tarczą Kpt. Ameryki.

Show Must Go On!!!

LelekPL

Nie ma co Spider-man to jest jeden z najbardziej ikonicznych członków Avengers, przydałby się pewnie, ale jest to praktycznie niemożliwe. Sony i Marvel nigdy do takiego porozumienia nie dojdą, a czytając wywiad w oryginale, widać, że to tylko takie gadanie pod fanów. "Niczego nie wykluczamy" oznacza pewnie tyle co "jeśli stanie się cud i Disney podzieli się z nami równo zyskami to się zgodzimy".

Leon Kennedy

Boże drużynowy pajac, będzie się chował pod tarczą Ameryki?? Zaraz ktoś napisze, że nie, bo pod czas pierwszej walki by padł ::)

CytatDzieciak to szczęściarz i amator tak szczerze

Szczęście każdemu się przyda, a amatorem na początku był każdy :).

CytatCo do filmu o Venomie to nie jest potrzebny.

Łyknąłbym na raz :D

darkside

CytatSony i Marvel nigdy do takiego porozumienia nie dojd?, a czytaj?c wywiad w oryginale, wida?, ?e to tylko takie gadanie pod fanów

Nie zgadzam si? z tym, przecie? w Avengersach mia? si? pojawi? budynek Oscorp z TASM, tylko wyst?pi?y jakie? problemy z czasem czy wykonaniem, przez co pomys? wyl?dowa? w koszu. Co nie zmienia faktu ?e studia ju? raz prawi? si? zgra?y, i kto wie czy w drugiej lub trzeciej cz??ci Avengers nie pojawi si? paj?k (osobi?cie wola?bym trzeci?, ?eby przed nim wyst?pili moi ulubie?cy je?eli chodzi o M?cicieli - Black Phanter i Ant-Man)

CytatBo?e dru?ynowy pajac, b?dzie si? chowa? pod tarcz? Ameryki??

Spider-Man który by si? chowa? pod tarcz? Kapitana? w Ultimate Spider-Man to w?a?nie Spider-Man os?oni? w?asnym cia?em Kapitana Ameryke przyjmuj?c na siebie ?miertelny strza?. Nie chc? wyj?? na jakiego? fanboya (zw?aszcza ?e i tak Batman jest czo?owym bad-assem i wygrywa z ka?dym ;)) ale od Spider-Mana móg?by si? uczy? nie jeden bohater komiksowy.

CytatCo do filmu o Venomie to nie jest potrzebny.

Bo Ty tak uwa?asz? tu nie chodzi czy jest potrzebny, ale czy dobrze zarobi. Marvel Studios buduje swoje universum, i Sony te? powinno. Chcia?bym jednak ?eby rozgrywa?y si? one w tym samym ?wiecie co filmy Marca Webba. Nie wiem jakby to zrobili z Venomem, mo?e by przeskoczyli z czasem do przodu, ale chcia?bym ?eby wyra?nie podkre?li? istnienie Spider-Mana i jego udzia? w ?yciu Eddiego Brocka. Fabu?a? opar?bym na jakiej? klasycznej miniserii, by?o ich tyle. Jakby nie patrze? na ?wiecie Paj?ka mo?na nakr?ci? kilka filmów - nie licz?c tych o Spider-Manie, jest jeszcze Venom, Scarlet Spider, Spider-Woman, Spider-Girl, Prowler, ch?tnie zobaczy?bym te? film z perspektywy Normana Osborna. Tylko by?oby z pewno?ci? nowe w kinie superbohaterskim.

Post Merge: 22 Czerwiec  2012, 21:57:36

Z lekkim opó?nieniem, ale w ko?cu obejrza?em 'The Avengers' i bardzo mi si? podoba?o. Jedynym filmem komiksowym na którym si? bawi?em lepiej jest 'X-Men First Class' który do tej pory uwa?am za najlepsz? adaptacje komiksu (gdzie? lekko nad Batmanami Nolana i Burtona). ?wietne kino rozrywkowe, zrealizowane efekty specjalne, i co najwa?niejsze, dobrze opowiedziana historia. Ka?dy bohater jest unikatowy, inny. Iron Man to narcystyczny ?artowni?, egoista, najbardziej charyzmatyczny. Captain America ma staromodne i dobrotliwe podej?cie, nie boi si? niczego, bo chyba nie wszystko jest w stanie poj?? (takie odnios?em wra?enie), Bruce Banner chce ratowa? ludzi jako cz?owiek, a jako Hulk jest nieobliczaln? besti? (wol? jednak wersje z Pot?gi i Mocy gdzie to zielone monstrum przej??o inicjatyw? i aktywnie uczestniczy?o w misjach M?cicieli), a Thor chce po prostu zabra? brata do Asgardu.

Je?eli idzie o szpiegowsk? cz??? dru?yny, to Black Widow jestem w stanie prze?kn??, ale Hawkeye mnie zawiód?. Jego udzia? by? ma?y, a posta? mia?a jak dla mnie za ma?o charyzmy i dowcipu. Wtopi? si? w pe?n? akcji fabu?? i praktycznie nie by?o go wida?. Brakowa?o mi te? jakiego? kombinezonu, rozumiem ?e twórcy chcieli ?eby wygl?da? jak agent, ale mogli si? chocia? skusi? na co? w stylu Ultimates (na przyk?ad co? takiego) Szkoda, bo Clint Barton ma potencja? nawet na samodzielny film. G?ówny przeciwnik, czyli Loki, nie budzi? we mnie ?adnego strachu, ani respektu, bo w ka?dej chwili Thor albo Hulk mogli da? sobie z nim spokój. Za to Thanos, który pojawi? si? po napisach zdecydowanie zrobi? wra?enie. Mimo ?e by?a to tylko chwila, to moja nerdowska cz??? osobowo?ci a? piszcza?a z rado?ci :D Wreszcie kto?, na kogo widok b?dzie mo?na si? zakrztusi?. Kto? kosmicznej skali.

Oceniam z czystym sumieniem 5/6
I'm Vengeance... I'm the Night... I am Batman!

Leon Kennedy

CytatSpider-Man który by się chował pod tarczą Kapitana? w Ultimate Spider-Man to właśnie Spider-Man osłonił własnym ciałem Kapitana Ameryke przyjmując na siebie śmiertelny strzał. Nie chcę wyjść na jakiegoś fanboya (zwłaszcza że i tak Batman jest czołowym bad-assem i wygrywa z każdym ;)) ale od Spider-Mana mógłby się uczyć nie jeden bohater komiksowy.

W końcu ktoś z moim poglądem ;)

Użytkownik usunięty

W końcu nie jestem jedyną osobą, która nie pojęła fenomenu Avengers. 12 gniewnych ludzi zabrało głos i ich ocena jest zdecydowanie niższa niż Batmanów Nolana! 8)

Charism

Ci państwo się nie znają na filmach. Krytycy od siedmiu boleści.

LelekPL

Czy się nie znają bym może nie powiedział, ale bardzo rzadko zgadzam się z ich opiniami. W żaden sposób nie są dla mnie wyznacznikiem tego czego mogę się spodziewać.

Użytkownik usunięty

Cytat: Charism w 05 Lipiec  2012, 14:32:32
Ci państwo się nie znają na filmach. Krytycy od siedmiu boleści.

Ludzie którzy obejrzeli tysiące filmów i recenzowaniem ich zajmują się od lat nie znają się na filmach? Rozumiem, że można mieć spaczony gust i komuś to wypomnieć, ale wypominać komuś "że się nie zna" to zagranie dzieciaka, lub fanboya. :P

Jordan ja mam tak samo. Cały czas dziwią mnie ich oceny, ostatnio Titanic miał zaledwie 3,5 a np. Green Lantern miał niższą średnią od 1920: Bitwa Warszawska. :P

Charism

Przeciez to co napisałem to szczyt debilizmu, wiec oczywista ironia. : P Jednak nie zmienia to faktu, że nie zgadzam się z ich opiniami. ; ) (Avengers ponizej 8/10 ? bleh).

Użytkownik usunięty

Trzeba było zaznaczyć to jakąś główką (po czym miałem poznać, że to ironia, po głosie?). ;)

I ja oceniam Avengers na 7/10. Masz z tym problem? 8)

LelekPL

Cytat: Juby w 05 Lipiec  2012, 17:15:58
I ja oceniam Avengers na 7/10. Masz z tym problem? 8)

Ale też trzeba zaznaczyć, że jesteś dość skąpy z ocenami.

Użytkownik usunięty

Nie sypie dziesiątkami z rękawa, ale skąpy w ocenianiu też nie jestem. Po prostu oceniam jak mi w duszy gra. ;)