Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

The Avengers

Zaczęty przez Q, 11 Październik 2011, 16:47:59

franek

Wolverine by był, ale niech pająka trzymają od tego z daleka. Dzieciak to szczęściarz i amator tak szczerze i wyszło by to jeszcze bardziej gdyby wystąpił u boku "gwiazd Marvela". Co do filmu o Venomie to nie jest potrzebny.

Show Must Go On!!!

vincent

Zawsze Parker mógłby robić za drużynowego pajaca ;) W sumie film o Venomie bym obejrzał chętniej, niż nowego pająka.
Moje opowiadania o Batmanie:

ADRENALINA

Z JASKINI NIETOPERZA

franek

No w sumie pająków jest 6 (yeah lata 77, 79, 81) a venomów nie ma wcale. I po co im taki drużynowy pajac? Chowałby się pod tarczą Kpt. Ameryki.

Show Must Go On!!!

LelekPL

Nie ma co Spider-man to jest jeden z najbardziej ikonicznych członków Avengers, przydałby się pewnie, ale jest to praktycznie niemożliwe. Sony i Marvel nigdy do takiego porozumienia nie dojdą, a czytając wywiad w oryginale, widać, że to tylko takie gadanie pod fanów. "Niczego nie wykluczamy" oznacza pewnie tyle co "jeśli stanie się cud i Disney podzieli się z nami równo zyskami to się zgodzimy".

Leon Kennedy

Boże drużynowy pajac, będzie się chował pod tarczą Ameryki?? Zaraz ktoś napisze, że nie, bo pod czas pierwszej walki by padł ::)

CytatDzieciak to szczęściarz i amator tak szczerze

Szczęście każdemu się przyda, a amatorem na początku był każdy :).

CytatCo do filmu o Venomie to nie jest potrzebny.

Łyknąłbym na raz :D

darkside

CytatSony i Marvel nigdy do takiego porozumienia nie dojd?, a czytaj?c wywiad w oryginale, wida?, ?e to tylko takie gadanie pod fanów

Nie zgadzam si? z tym, przecie? w Avengersach mia? si? pojawi? budynek Oscorp z TASM, tylko wyst?pi?y jakie? problemy z czasem czy wykonaniem, przez co pomys? wyl?dowa? w koszu. Co nie zmienia faktu ?e studia ju? raz prawi? si? zgra?y, i kto wie czy w drugiej lub trzeciej cz??ci Avengers nie pojawi si? paj?k (osobi?cie wola?bym trzeci?, ?eby przed nim wyst?pili moi ulubie?cy je?eli chodzi o M?cicieli - Black Phanter i Ant-Man)

CytatBo?e dru?ynowy pajac, b?dzie si? chowa? pod tarcz? Ameryki??

Spider-Man który by si? chowa? pod tarcz? Kapitana? w Ultimate Spider-Man to w?a?nie Spider-Man os?oni? w?asnym cia?em Kapitana Ameryke przyjmuj?c na siebie ?miertelny strza?. Nie chc? wyj?? na jakiego? fanboya (zw?aszcza ?e i tak Batman jest czo?owym bad-assem i wygrywa z ka?dym ;)) ale od Spider-Mana móg?by si? uczy? nie jeden bohater komiksowy.

CytatCo do filmu o Venomie to nie jest potrzebny.

Bo Ty tak uwa?asz? tu nie chodzi czy jest potrzebny, ale czy dobrze zarobi. Marvel Studios buduje swoje universum, i Sony te? powinno. Chcia?bym jednak ?eby rozgrywa?y si? one w tym samym ?wiecie co filmy Marca Webba. Nie wiem jakby to zrobili z Venomem, mo?e by przeskoczyli z czasem do przodu, ale chcia?bym ?eby wyra?nie podkre?li? istnienie Spider-Mana i jego udzia? w ?yciu Eddiego Brocka. Fabu?a? opar?bym na jakiej? klasycznej miniserii, by?o ich tyle. Jakby nie patrze? na ?wiecie Paj?ka mo?na nakr?ci? kilka filmów - nie licz?c tych o Spider-Manie, jest jeszcze Venom, Scarlet Spider, Spider-Woman, Spider-Girl, Prowler, ch?tnie zobaczy?bym te? film z perspektywy Normana Osborna. Tylko by?oby z pewno?ci? nowe w kinie superbohaterskim.

Post Merge: 22 Czerwiec  2012, 21:57:36

Z lekkim opó?nieniem, ale w ko?cu obejrza?em 'The Avengers' i bardzo mi si? podoba?o. Jedynym filmem komiksowym na którym si? bawi?em lepiej jest 'X-Men First Class' który do tej pory uwa?am za najlepsz? adaptacje komiksu (gdzie? lekko nad Batmanami Nolana i Burtona). ?wietne kino rozrywkowe, zrealizowane efekty specjalne, i co najwa?niejsze, dobrze opowiedziana historia. Ka?dy bohater jest unikatowy, inny. Iron Man to narcystyczny ?artowni?, egoista, najbardziej charyzmatyczny. Captain America ma staromodne i dobrotliwe podej?cie, nie boi si? niczego, bo chyba nie wszystko jest w stanie poj?? (takie odnios?em wra?enie), Bruce Banner chce ratowa? ludzi jako cz?owiek, a jako Hulk jest nieobliczaln? besti? (wol? jednak wersje z Pot?gi i Mocy gdzie to zielone monstrum przej??o inicjatyw? i aktywnie uczestniczy?o w misjach M?cicieli), a Thor chce po prostu zabra? brata do Asgardu.

Je?eli idzie o szpiegowsk? cz??? dru?yny, to Black Widow jestem w stanie prze?kn??, ale Hawkeye mnie zawiód?. Jego udzia? by? ma?y, a posta? mia?a jak dla mnie za ma?o charyzmy i dowcipu. Wtopi? si? w pe?n? akcji fabu?? i praktycznie nie by?o go wida?. Brakowa?o mi te? jakiego? kombinezonu, rozumiem ?e twórcy chcieli ?eby wygl?da? jak agent, ale mogli si? chocia? skusi? na co? w stylu Ultimates (na przyk?ad co? takiego) Szkoda, bo Clint Barton ma potencja? nawet na samodzielny film. G?ówny przeciwnik, czyli Loki, nie budzi? we mnie ?adnego strachu, ani respektu, bo w ka?dej chwili Thor albo Hulk mogli da? sobie z nim spokój. Za to Thanos, który pojawi? si? po napisach zdecydowanie zrobi? wra?enie. Mimo ?e by?a to tylko chwila, to moja nerdowska cz??? osobowo?ci a? piszcza?a z rado?ci :D Wreszcie kto?, na kogo widok b?dzie mo?na si? zakrztusi?. Kto? kosmicznej skali.

Oceniam z czystym sumieniem 5/6
I'm Vengeance... I'm the Night... I am Batman!

Leon Kennedy

CytatSpider-Man który by się chował pod tarczą Kapitana? w Ultimate Spider-Man to właśnie Spider-Man osłonił własnym ciałem Kapitana Ameryke przyjmując na siebie śmiertelny strzał. Nie chcę wyjść na jakiegoś fanboya (zwłaszcza że i tak Batman jest czołowym bad-assem i wygrywa z każdym ;)) ale od Spider-Mana mógłby się uczyć nie jeden bohater komiksowy.

W końcu ktoś z moim poglądem ;)

Juby

W końcu nie jestem jedyną osobą, która nie pojęła fenomenu Avengers. 12 gniewnych ludzi zabrało głos i ich ocena jest zdecydowanie niższa niż Batmanów Nolana! 8)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Charism

Ci państwo się nie znają na filmach. Krytycy od siedmiu boleści.

LelekPL

Czy się nie znają bym może nie powiedział, ale bardzo rzadko zgadzam się z ich opiniami. W żaden sposób nie są dla mnie wyznacznikiem tego czego mogę się spodziewać.

Juby

Cytat: Charism w 05 Lipiec  2012, 14:32:32
Ci państwo się nie znają na filmach. Krytycy od siedmiu boleści.

Ludzie którzy obejrzeli tysiące filmów i recenzowaniem ich zajmują się od lat nie znają się na filmach? Rozumiem, że można mieć spaczony gust i komuś to wypomnieć, ale wypominać komuś "że się nie zna" to zagranie dzieciaka, lub fanboya. :P

Jordan ja mam tak samo. Cały czas dziwią mnie ich oceny, ostatnio Titanic miał zaledwie 3,5 a np. Green Lantern miał niższą średnią od 1920: Bitwa Warszawska. :P
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Charism

Przeciez to co napisałem to szczyt debilizmu, wiec oczywista ironia. : P Jednak nie zmienia to faktu, że nie zgadzam się z ich opiniami. ; ) (Avengers ponizej 8/10 ? bleh).

Juby

Trzeba było zaznaczyć to jakąś główką (po czym miałem poznać, że to ironia, po głosie?). ;)

I ja oceniam Avengers na 7/10. Masz z tym problem? 8)

- Morgan Freeman

LelekPL

Cytat: Juby w 05 Lipiec  2012, 17:15:58
I ja oceniam Avengers na 7/10. Masz z tym problem? 8)

Ale też trzeba zaznaczyć, że jesteś dość skąpy z ocenami.

Juby

Nie sypie dziesiątkami z rękawa, ale skąpy w ocenianiu też nie jestem. Po prostu oceniam jak mi w duszy gra. ;)

- Morgan Freeman