Aktualności:

,,Batman/Superman World's Finest: Sprawa Metamorpho. Tom 3" od 30 lipca.

Menu główne

Komentarze: Sondy typu vs na BatCave

Zaczęty przez Leon Kennedy, 25 Styczeń 2010, 16:42:08

Funky

Swój głos oddałem na kostium z "Batman Begins" Dlaczego? Bo jest masywny, ma kapitalny kark i wspaniałą maskę. Batsuit z "The Dark Knight" też jest świetny ale minimalnie przegrywa z tym z pierwszej części. Jego wygląd jest zbyt lekki i Bale wygląda w nim troszeczkę za chudo.

jakura

Zgadzam się. Pierwszy nietoperz jest wielki, straszny i wzbudza respect. TDK to chucherko, do tego z totalnie głupimi, strzelającymi kolcami:P
Powiedzieli mi, że nie da się tego zrobić. Odpowiedziałem maniakalnym śmiechem.

Kujaw

Kostium z "BB: jest bliższy klasycznym przedstawieniom. Świetnie przedstawia się tors oraz masywny kaptur. Ten z "TDK" jest po prostu strasznie przekombinowany. Fakt, uzasadnili to dość racjonalnie, ale niesmak pozostał. Szkoda.

"Is it a bird? Is it a plane? NO! It's a flyin' pirate ship!"
~ Lagerstein "Dreaded Skies"

Deuce

Generalnie nie podoba mi się żaden kostium z filmów Nolana. Nie dorównuje tym, z poprzednich filmów, pod żadnym względem. Batman nie budzi we mnie żadnego strachu i wygląda jak wielka, latająca mysz.
Na zasadzie "mniejszego zła", wybieram ten z The Dark Knight. Na jego korzyść przemawia, nieco lepiej zaprojektowana, maska.
"To już nowa gra -- Nie ma czasu na miękkie rękawiczki !"
~ Jean Paul Valley - Batman

Corso

W 90% mam takie samo zdanie co Deuce. Różnica polega na tym, że uważam stroje z filmów Nolana jedynie  za poprawne. Pozdrawiam.
"...and all those moments will be lost in time, like tears in rain..."

Leon Kennedy

CytatGeneralnie nie podoba mi się żaden kostium z filmów Nolana. Nie dorównuje tym, z poprzednich filmów, pod żadnym względem.

Brak sutków jest wstrząsający :P

CytatBatman nie budzi we mnie żadnego strachu i wygląda jak wielka, latająca mysz.

Przynajmniej nie świeci w nocy :)

Corso

Myśle, że Deuce miał na myśli kostiumy z filmów Burtona, bo te Schumachera były fatalne (idealnie dopasowane pod Biedronia). ;)
"...and all those moments will be lost in time, like tears in rain..."

Deuce

Tak jak mówi Corso. Mówiąc z poprzednich filmów, chodziło mi o poprzednią ankietę.

Leon Kennedy

Spokojnie domyśliłem się tego ;). A pisałem bardziej z przekąsem :P

Juby

Kolejne wielkie zaskoczenie. Kostium z TDK wygrywa w pojedynku z pierwszym filmowym kostiumem Batmana. Dla mnie, absolutnie nie słusznie... :(
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Leon Kennedy

Czy tak czy nie trudno jednoznacznie orzec. Jednak sam fakt wygrania kostiumu z TDK mnie nie dziwi przy tym szale na Nolanowskiego Gacka.

LelekPL

Dla mnie bardzo słusznie, lubię tę militarystyczną stylizację i to, że podobnie jak kostium z filmu Burtona był nowatorski i nie bał się zmienić dotychczasowego wizerunku Batmana w filmach. Oba kostiumy są dobre, oba jak napisałem nowatorskie, oba pasują wręcz idealnie do swojej konwencji... jedynie ten cholerny pas w Batmanie 89 jest strasznie niedopracowany. Mój głos idzie na TDK, choć gdybym mógł to oddałbym na ten i na ten kostium głos.

Juby

Ja rozumiem, że kostium Batmana w TDK jest bardziej innowacyjny, lepiej wykonany, i pochodzi z bardziej lubianego filmu, który jest obecnie na topie. To, że jest pierwszy mnie aż tak nie zaskoczyło, ale zwróćcie uwagę na przepaść w procentach... :-\
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Funky

Oddałem swój głos na kostium z TDK mimo że wolę ten z "Begins" to ten z "Mrocznego" naprawdę podoba mi się. Batman może ruszać głową, jego ruchy są płynne. Ten z "Batmana" miał fatalny pas i o swobodnym poruszaniu nie było mowy. No i kiepski był ten lekko zmieniony znak nietoperza.

Deuce

Jak już wcześniej wspomniałem, nie podobają mi się kostiumy nolanowskie. W związku z tym, zagłosowałem na strój z Batmana. Głównym zadaniem takiego przebrania Nietoperza jest to, aby wzbudzać lęk, samym tylko wyglądem. W kostiumie z The Dark Knight zabrakło tego, jakże ważnego, czynnika kostiumu.