Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

Batman and Robin

Zaczęty przez Max, 29 Czerwiec 2009, 19:17:35

Mel

No nie narzekam na "charakter" tego Jokera, bo dla mnie on jest teraz PERFEKCYJNY, ale wiesz...Mam pewien sentyment do fioletowego fraka.

CytatJe?li faktycznie ma by? cz?onkiem rodziny Wayne'ów to ja bym raczej stawia?, ?e jest tak je*, ?e uwa?a siebie za diab?a.
No to by by?o w miare klarowne wyja?nienie, ale i tak mi wisi ten ca?y Hurt...No, dostarcza pewnej "rozrywki" Jokerowi i chyba to jedyny plus postaci.

(A)nonim

A to ok, te? t?skni? za frakiem, ten strój mu ?rednio pasuje.

I nie wiem co gorsze, przodek Wayne'a, czy diabe?...
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Leon Kennedy

BiR 14 ?wietny klimat, ?wietny Joker, zajebista ucieczka z wi?zienia, s?owem jedna wielka zabawa Jokera + niesamowity Pyg... Ciekawe czy po??czy swoje mo?liwo?ci z samym Panem ?mierci ( dumnie brzmi ;)) czy wr?cz przeciwnie.

CytatEj no w?a?nie jak my?licie Hurt jest w ko?cu tym Diab?em, czy nie?

Je?li faktycznie ma by? cz?onkiem rodziny Wayne'ów to ja bym raczej stawia?, ?e jest tak je*, ?e uwa?a siebie za diab?a.

Diabe? lub przodek Wayne'a, tak?? No có? osobi?cie wola?bym chyba to pierwsze, bo zosta?o nam to nawet w miar? jako? uzasadnione, chod? pozostawia wiele do ?yczenia... Za? jako przodek, który pragnie zemsty na Wayne'ie kompletnie mi nie pasuje, bo sk?d ta jego wielka niech?? do Bruce'a...

(A)nonim

Cytatniesamowity Pyg... Ciekawe czy połączy swoje możliwości z samym Panem Śmierci ( dumnie brzmi ) czy wręcz przeciwnie.
Prawie na pewno będzie to drugie rozwiązanie, Pyg jest oddany Hurtowi i jest zbyt niezrównoważony żeby jakoś specjalnie pomóc Jokerowi, zresztą podejrzewam że Joker wyśmieje go przy pierwszym spotkaniu.

A z diabłem to jest rzeczywiście sensowniejsze (tak, dobrze słyszeliście ;)), bo przez całą swoją działalność Batman trochę mu zalazł za skórę co już zresztą nie raz było wspominane.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Mel

CytatA z diabłem to jest rzeczywiście sensowniejsze (tak, dobrze słyszeliście  ;))

Wszystko ostatnio staje się sensowniejsze.

(A)nonim

LelekPL

coś w tym jest... ale przydałoby się aby Morrison jednak porzucił na chwilę kwas :P

(A)nonim

Eee tam dobrze że jedzie na kwasie, nirvanie, czy czymś innym, to DC powinno być trzeźwiejsze i nie brać wszystkich jego pomysłów.
Posted on: 15 Wrzesień  2010, 16:16:23

B&R #15
Numer mocno przejściowy. Właściwie nie wiadomo jaką motywację w całym swoim działaniu ma Hurt, jego plan jest naciągany, jak i cała ta postać, co zresztą pokazuje końcówka.
No i właśnie końcówka ratuje ten numer, Morrison chyba wreszcie sprowadził czytelnika na Ziemię, do standardowego Batmana bez tych wszystkich mistycznych bzdur.
A tak poza tym, to Joker nadal trzyma się świetnie, a Damian imituje Hit Girl. ;D

Leon Kennedy

Jednak Dick miał sporo szczęścia w spotkaniu z kulką Hurta ;). Zaś wątek z zaprzedaniem duszy został tak po macoszemu ukazany, ale jako tako łączy się to z Batmanem 666 ( wiek tylko się nie zgadza plus minus 4 - 5 lat różnicy ). Jednak z całego numeru rządzi tylko jedna osoba... Joker :). A Hurtowi kończy się czas, co widać ;D

(A)nonim

No właśnie nie łączy się z 666, bo Damian jest młodszy, w końcu nie sprzedaje swojej duszy, no i Hurt chyba jednak nie jest diabłem, więc trudno żeby mógł ją kupić. Ale to nawet dobrze, bo przyszłość z 666 mi za bardzo nie podeszła, a teraz może Grant się z niej wycofuje.

Leon Kennedy

Wiek zawsze można później dopasować :P. A niezaprzedanie swojej duszy może prowadzić do następnego spotkania z Diabłem ( wedle 666 może nastąpić ) czyli... Hurtem. Tak to by nawet pasowało.

Megaloman

Jeśli chcecie to powiem wam kim jest Dr Hurt, szanse że trafię oceniam na 80%.

(A)nonim

CytatA niezaprzedanie swojej duszy może prowadzić do następnego spotkania z Diabłem ( wedle 666 może nastąpić ) czyli... Hurtem.
Zgadzam się, tyle że po tym numerze już nie robiłbym z Hurta Diabła.
CytatJeśli chcecie to powiem wam kim jest Dr Hurt, szanse że trafię oceniam na 80%.
Dawaj.

Megaloman

Spoiler
Jest kim?, kim Wayne'owie zaopiekowali si? przed narodzinami Bruce'a (adoptowanym synem, przyb??d?, kim? z rodziny Wayne'ów...). By? mo?e kazali mu odej?? go gdy odkryli jego satanistyczne zap?dy. S?dz? ?e jest twórc? tych nowych bat-jaski? pod dworem Wayne'ów. By? zarz?dc? Willowood Asylum (dzi? Arkham). Jest postaci? opart? na bracie-bli?niaku Batmana z "World's Finest #233". W wersji Morrisona mo?e to by? raczej brat Thomasa Wayne'a ni? Bruce'a (Dr. Hurt jest za stary, by Waynowie go przygarn?li w m?odym wieku, wychowali a potem urodzi? si? jeszcze Bruce), mo?e to by? te? Amadeusz Arkham, ten trop wywodzi si? z zarz?dzania przeze? zak?adem psychiatrycznym Arkham na pocz?tku jego istnienia. Mo?e po prostu nazywa? si? Simon Hurt i jako? wpasowa? si? w ten ogólny koncept. Prawdopodobnie jest odpowiedzialny za morderstwo Wayne'ów - op?aci? zabójc? z zazdro?ci lub rz?dy zemsty, np za wyrzekni?cie si? go.
[Zamknij]

(A)nonim

Mo?esz mie? racj?, ale mo?esz te? si? myli?. ;)
Spoiler
Morrison ca?y czas nas zwodzi z to?samo?ci? Hurta, wiemy ju? ?e nie jest on ojcem Bruce'a i prawie na pewno nie jest Diab?em, ale mo?e by? przodkiem Bruce'a, który pojawi? si? w Return of Bruce Wayne #4, lub tak jak zauwa?y?e? bratem Thomasa Wayne'a, lub kim? w tym stylu. Na Amadeusza bym nie stawia?, chocia? przy Morrisonie nigdy nie wiadomo.
O jeszcze znalaz?em co? takiego
"Lines spoken by Hurt in Batman and Robin [9] say he was helped by Thomas and Martha Wayne who showed him kindness. It has been speculated [10] Hurt was found by Thomas and Martha, who wished to help him and sent him to Willowood Asylum under the disguise of their son Thomas Wayne Jr., a reference to a pre-Crisis story which Bruce had a mentally damaged brother with the same name."
Z czego wynika ?e najbardziej prawdopodobna jest ta opcja z przodkiem Wayne'a.
CytatPrawdopodobnie jest odpowiedzialny za morderstwo Wayne'ów - op?aci? zabójc? z zazdro?ci lub rz?dy zemsty, np za wyrzekni?cie si? go.
A to mi si? w ogóle nie podoba, Batman o wiele lepiej si? sprawdza jako wynik nieszcz??liwego przypadku.
[Zamknij]

Z innej beczki, rikdad na swoim blogu przewiduje wielk? rol? dla Jokera w nast?pnym numerze.