Aktualności:

"Batman Detective Comics. Gothamski Nokturn: Akt II. Tom 3" od 4 czerwca.

Menu główne

Batman Inc./Batman: The Dark Knight

Zaczęty przez Leon Kennedy, 09 Wrzesień 2010, 12:20:52

Leon Kennedy

CytatJak wida? Bruce'a jeszcze nie skuto, skoro podró?uje sobie do Japonii.

Pr?dzej nast?pi koniec ?wiata w 2012 roku ni? Bruce zostanie aresztowany :P

http://www.comicbookresources.com/prev_img.php?pid=7008&cover=1

Zacna ok?adka, która wr?cz krzyczy Batman dla ka?dego :D

Posted on: 18 Listopad  2010, 11:10:23

INC #1 No prosz? ba?em si? o ten komiks cholernie, a dostali?my ca?kiem mi?y pocz?tek z ciekawym przeciwnikiem Lord Death Man ( tragiczna nazwa, tragiczna!! ) ala Jigsaw z Pi?y. Wielki plus dla ca?ej historii za Kociaka :D. Có? mo?e jednak z tego wszystkiego wyjdzie dla nas co? dobrego :)

RafBat

Wow, ciekawa okładka (przyciąga spojrzenie bez wątpienia, a to główne zadanie okładki). O... i flagę Komorów (państwa, nie herb Komorowskich...) nawet dali, Amerykańce się postarali (ah, ta wspaniała polityczna poprawność, uhonorować w ten sposób jedno z najmniejszych państw świata). Jest też flaga Namibii-ciekawe jak będzie wyglądał ich "Batman"-mam nadzieje tylko, że nie będzie mówił czegoś w tym stylu-"Batman ukraść krowa-dobrze, Batmanowi ukraść krowa-źle". ;) Danie, przez edytorów z DC, na okładkę zamiast flagi Japonii flagi imperialnej marynarki wojennej Japonii jakoś mnie nie dziwi (skoro Gibraltar to wyspa...).  :P

(A)nonim

Return to właściwie kompletnie niepotrzebny numer, który nic nie wyjaśnia, a dodaje jeszcze jakiegoś Leviatana. No dobra, wyjaśnia dlaczego Dick pozostał Batmanem, tyle że w totalnie naciągany sposób.
No ale cóż, gdyby głupota mogła latać byłaby nietoperzem, takie czasy dla Batmana nastały.

Trochę podobnie jest z Inc, pierwszy numer nie wywołał na mnie żadnych emocji i to jest największy minus tego komiksu, bo do tej pory run Morrisona nie był nijaki, a ten komiks i Return to totalne średniaki, o których od razu się zapomina. Oby to były pierwsze oznaki zmęczenia materiału. ;D

No i ktoś na serio oczekuje reakcji świata na Bat-firmę? Ch*ja, macie gigantyczną ośmiornicę i mechaniczne myszy (bo Kobieta-Kot, łapiecie? :D), cieszcie się High Conceptem.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Leon Kennedy

Co to za koleś ten Leviatan i w jaki sposób jest wytłumaczone pozostanie Dicka na straży Gotham w stroju nietoperza??

(A)nonim

Spoiler
1. Leviathan to jakaś nowa arcy-zła organizacja.
2. Bruce i Damian byli na akcji i Damian jak zwykle nie słuchał rozkazów, później Bruce stwierdził że potrzebuje kogoś bardziej subordynowanego jako partnera, a Dicka wszyscy lubią jako Batmana. No i że świat potrzebuje teraz więcej niż jednego Batmana, Dick i Damian mają być Batmanem i Robinem w Gotham, to rozkaz. Później z rozmowy z Alfredem wynika, że Bruce może wiedzieć coś więcej z powodu swojej podróży w czasie i ich chroni.

A no i zapomniałem, ustalono jeszcze że Barbara i Batgirl będą działać za granicą.
[Zamknij]

Posted on: 19 Listopad  2010, 12:28:51

http://www.bleedingcool.com/2010/12/01/be-saved-by-grant-morrisons-batman-or-not/
Świetnie się reklamują.
Posted on: 03 Grudzień  2010, 13:12:46

Nowy wywiad z Morrisonem:

http://www.usatoday.com/life/comics/2010-12-10-batman-incorporated_N.htm
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Leon Kennedy

Jeśli dobrze zrozumiałem Morrison powolutku planuje zakończyć swoja przygodę z Gackiem i przyjdzie ktoś kto walnie, to było głupie i robimy od nowa :P

Roy_v_beck

Z pierwotnych założeń to dwa lata miał ciągnąć serię Inc. więc na szybki koniec nie ma co liczyć. A zresztą, niech sobie pisze.

(A)nonim

Ale Inc. chyba właśnie będzie tym zakończeniem runu, tak też wynika z wywiadu. Za to nigdzie nie było powiedziane że ktoś ma po nim posprzątać.

Leon Kennedy

CytatZ pierwotnych założeń to dwa lata miał ciągnąć serię Inc. więc na szybki koniec nie ma co liczyć.

A co to dwa lata, przeleci ;)

CytatZa to nigdzie nie było powiedziane że ktoś ma po nim posprzątać.

Wiem. Dodałem tylko taką możliwość przy nowej obsadzie :P

Roy_v_beck

Batman Inc. #2
O, kolejny spoko numer. Chyba ju? nie ma co liczy? na w?tek ?cigania Bruce'a Wayne'a przez policj?, wi?c zajm? si? superbohatersk? stron?.
Co mi przypad?o do gustu? Sposób koncepcji jak dzia?a? Mr. Unknown, oraz jak pó?niej zwerbowano tego ch?opaka. Do tego ogólnie wysoki poziom brutalno?ci komiksu, jak chocia?by w motywie z autobusem.
Co jest do kitu? Pokój z potworem (schodami go tam dostarczono?), a okna to po prostu jakie? rewelacyjne by?y. Woda by si? nie utrzyma?a tak. Ten pomys? by? maksymalnie durny. Pomijaj?c ju? zalanie pi?tra ni?ej, albo przez okna wyp?yni?cie, to przecie? zawali?oby si? ca?e pi?tro. Takie akwarium to maksymalne obci??enie jest przecie?. Nie bez powodu baseny na wysoko?ci robi si? tylko w Azylu Arkham i Sea Towers.
A i tak daj? 7/10. Fajnie si? to czyta.

A i jeszcze jedna sprawa. Niech mi spróbuje Lord Death wróci? z grobu! Niech tylko to zrobi, wy?l? najwi?ksze bluzgi na Morrisona i nigdy wi?cej nie przeczytam komiksu z jego nazwiskiem.

(A)nonim

A ja podtrzymuj? to co napisa?em przy jedynce, jest ?rednio, to po prostu taki tam komiks, nie czyta?o si? go ?le, ale nic do niego nie przyci?ga?o, nie znalaz?em te? specjalnej zach?ty ?eby czyta? seri? dalej, jak to by?o w przypadku B&R. Jak Morrison b?dzie nam teraz tylko dawa? takie ?redniaki, ci?gle n?c?c t? coraz bardziej zaznaczan? tajemnic? Bruce'a to w ogóle nie b?dzie mi si? chcia?o tego czyta?. Nie zdziwi? si? jak sprzeda? te? spadnie.

Q

Może ktoś chciałby na łamach BatCave regularnie dzielić się swoją opinią na temat "Batman Inc."? ;)
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

(A)nonim

Leon Kennedy

Nie no nie było tak źle, a to już drugi numer i nawet wszystko jest logiczne, no może po za tą ośmiorniczką, której ktoś wynajął przestrzenne mieszkanko :). Pierwszy zwerbowany "Batman" już jest ;). Zobaczymy jak z tym pomysłem będzie dalej...

(A)nonim

Batman: The Dark Knight #1

?oo rety, znowu pojawia si? jaka? epizodyczna posta? z przesz?o?ci, której losem Bruce oczywi?cie musi si? przej?? na ca?ego. Tylko ciekawe kiedy to robi, bo jak Alfred mu wytkn??, powinien chyba zajmowa? si? czym? innym. Pewnie b?dzie to seria wrzucona na si??. ::)
A Penguin to rzuca jeszcze gorszymi tekstami ni? Catwoman w Inc., a? dziwne ?e w ka?dym zdaniu nie nawi?za? do ptactwa. I mimo ?e rysunki s? dobre i klimatyczne to Penguin troch? zbyt burtonowo wyszed?, chyba nawet ciep?a nie lubi. Z wywiadu z Finchem mo?na si? dowiedzie? ?e ma by? TAS'owski to pewnie dlatego.
Kolejny ?redniak w?ród bat-tytu?ów, do odrzutu jak na razie.