Aktualności:

"Batman Detective Comics. Gothamski Nokturn: Akt II. Tom 3" od 4 czerwca.

Menu główne

Komentarze: Sondy typu vs na BatCave

Zaczęty przez Leon Kennedy, 25 Styczeń 2010, 16:42:08

Leon Kennedy

Harley z Asylum    vs Harley z City Obie wersję uważam za bardzo dobre i ciekawe :).Jednak ta druga bardziej mnie pociąga. Wygląda słodko, trochę złowieszczo i pociągająco jednocześnie.

RafBat

CytatJednak ta druga bardziej mnie pociąga. Wygląda słodko, trochę złowieszczo i pociągająco jednocześnie.
Też się pod tym podpisuje. ;D Niewinny wyraz twarzy skutecznie odwraca uwagę od jej morderczych skłonności... ostra sztuka, nie ma co. ;)

Deuce

Zgadzam się z przedmówcami. Nowa Harley wygląda na pewno lepiej i ciekawiej. Ponadto jej kostium, kolorystycznie i wzorami, nawiązuje do oryginału.
"To już nowa gra -- Nie ma czasu na miękkie rękawiczki !"
~ Jean Paul Valley - Batman

Juby

Zag?osowa?em na muzyk? do filmów Nolana. Czemu? Gdyby by?a sonda o pojedyncze soundtacki wtedy pewnie w ka?dej rywalizacji odda?bym swój g?os na pierwszy score Danny'ego Elfmana, jednak muzyka do BR jest dla mnie du?o gorsza i zani?a poziom, podczas gdy Zimmer/Newton-Howard stworzyli dwie naprawd? równie dobre ?cie?ki d?wi?kowe, które idealnie psuj? do filmów...
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Hydro

Wstrzyma?em si? od g?osu, poniewa?:

1. 'Batman OST' Elfmana jest ?wietny, s?ucha si? go równie dobrze w filmie jak i poza nim, ale 'Batman Returns OST', który w filmie komponuje si? idealnie, poza nim wydaje si? dosy?... nudny.

2. 'Batman Begins OST' do s?uchania osobno jest ?redni, w filmie jednak dobrze spe?nia swoj? rol?, a 'The Dark Knight OST' ?wietne jest w obu przypadkach.

Tak wi?c jak dla mnie po równo, jednak niezaprzeczalnie wszyscy trzej panowie odwalili kawa? dobrej roboty :)
It's a funny world we live in.

(A)nonim

Muzyka z filmów Burtona to niesamowita gra emocjami widza, u Nolana miejscami jest naprawdę dobra, ale nie ma takiej siły jak ta Elfmana.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Leon Kennedy

Elfman stworzył coś wspaniałego, coś co można słuchać, słuchać i słuchać. Muza Zimmera/Newtona-Howarda zarąbiście sprawdza się w filmie, poza nim trochę gorzej.

Juby

I tu właśnie jest taka kwestia, że muzykę do BB i TDK słucha się poza filmem dużo gorzej niż w nim (choć i tak dobrze), to po tym względem pierwszy soundtrack Elfmana je miażdży. Tyle,ze soundtrack do BR nie jest już tak klimatyczny, nie jest już tak oryginalny (za dużo w nim "Edwarda...") i o ile w filmie nadal słucha się go dobrze (choć za dużo w nim operowej muzyki Pingwina, a za mało Batman theme) o tyle poza filmie to w ogóle nie brzmi jak muzyka filmowa (i jest strasznie nudna).
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Mikoto

Trochę późno, ale ankieta na stronie jeszcze jest, więc się wypowiem ;).
Oczywiście muzyka z filmów Burtona. Była bardzo klimatyczna i lepiej zapadała w pamięć. Muzyka z Nolanów też jest fajna, ale nie, aż tak niezwykła. Nie wyróżnia się zbytnio spośród typowej muzyki filmowej.

JaRo II

Zagłosowałem za muzyką z filmów Burtona. Bardzo ją lubię, jest to taki typ muzyki, jakiego się nie zapomina. Natomiast muza ze stajni Nolana jest średnia- mi w pamięci  na  stałe nie utkwiła.
Na początku duże Jot, a pomiędzy małym 'a' i 'o' znak Robina rozświetla to = JaRo

Leon Kennedy

Animacja bez dwóch zdań... Powywalano zbędne postacie, które i tak guzik tam robiły, usunięto zbędny wątek z Supermanem z przyszłości i już jest lepiej.

Roy_v_beck

Usunięto świetny wątek ze Supermanem z przyszłości, fajnej narracji nie ma, logika jeszcze gorsza, bo ciągłe nawalanie jest bez sensu, komiks kopie tyłek animacji aż żal patrzeć.

Leon Kennedy

Wątek z Supermanem z przyszłości wydawał mi sie niezbyt potrzebny. WSadzony na zasadzie będzie trochę ciekawiej, a i tak wyszło takie sobie i właśnie dość zbędnie moim zdaniem.

Cytatfajnej narracji nie ma

To niezaprzeczalny fakt.

Cytatlogika jeszcze gorsza, bo ciągłe nawalanie jest bez sensu

Czy ja wiem... Zarówno jeden jak i drugi logiką nie błyszczą. Do filmu mam zastrzeżenie typu, co z tym kryzysem, który był i nagle znikł? W komiksie słabo ukazano motyw Superman/przestępca. Postacie pojawiały sie tylko po to, aby na jednej stronie widnieli i ten przeklety pies w pelerynce ::) Ale i tak cieszę się z tego zakupu :)

Deuce

Dla mnie obie formy by?y mniej wi?cej na tym samym poziomie. Zwykle je?li mam do wyboru ksi??k? albo film, zawsze wol? t? pierwsz?, a wersj? filmow? ogl?dam najwy?ej po jej przeczytaniu. W zwi?zku z tym, nieznacznie lepiej czyta?o mi si? komiks ni? ogl?da?o film. Ma?y plus dla wersji animowanej za sekundow? "rol?" Bane'a  ;D .
"To już nowa gra -- Nie ma czasu na miękkie rękawiczki !"
~ Jean Paul Valley - Batman

Leon Kennedy

Teen Titans vs Young Justice. No cóż ci pierwsi to dla mnie żenada w czystej postaci i po zaledwie dwóch odcinkach definitywnie podziękowałem i nigdy więcej. Zaś YJ bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, ma poważniejszy klimat, lepszą animację, ciekawszych wrogów i więcej postaci, które nie wygłupiają się jak prawie cały skład TT.