Aktualności:

"Batman Detective Comics. Gothamski Nokturn: Akt II. Tom 3" od 4 czerwca.

Menu główne

Komentarze: Sondy typu vs na BatCave

Zaczęty przez Leon Kennedy, 25 Styczeń 2010, 16:42:08

Leon Kennedy

Mogliby się postarać i walnąć komiksami po Batman i Syn, aby miało to ręce i nogi.

kelen

Fajnie by było, bo nie dając tych historii Morrisona nie mogą pokazać aktualnych wydarzeń. W ogóle to by musieli wydać Final Crisis, albo chociaż we wstępie do któregoś chapteru Reborn dodać informację co się w nim stało.

Leon Kennedy

Osobiście chciałbym, aby wydali wszystko co było po wydarzeniach z Batman i Syn. Chodź z taką ilością wydań w jednym roku długo by nam przyszło czekać na skompletowanie całości, tak czy siak wielka szkoda, tym większa, że do tego pewnie nigdy nie dojdzie...

(A)nonim

W opcji "jeden komiks na rok" sensu to nie ma.
Egmont musiałby wydać nieokrojone Batman & Son, Black Glove, RIP, Time and the Batman zamiast Final Crisis, Battle For the Cowl, wszystkie części Batman & Robin, Return of Bruce Wayne i teraz Batman Inc.
Jakby od 2008 wydawał przynajmniej trzy TP na rok, to dałby radę, ale tak to nie ma sensu.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Leon Kennedy

Jak by się chciało, to by się dało, ale wiadomo jak jest...

(A)nonim

Oczywiście trochę rozumiem czemu nie wydano całego runu Morrisona. Ale czemu nie wydano RIP? Komiks o śmierci Batmana nie może się źle sprzedać. Nawet jeżeli ta śmierć była w cudzysłowie.
Dalej czemu po dobrze przyjętym Hush nie wydano Hush Returns? A potem można by jeszcze wydać świetne Heart of Hush.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Leon Kennedy

Bo to Egmont, a ich polityka jest bardzo porąbana ;)

Roy_v_beck

Że akurat Hush Returns nie wydano to rozumiem, bo to słaby komiks. Zresztą, żeby zrozumieć "Heart of Hush" nie potrzeba wyżej wymienionego tytułu. A "Heart" to bym chciał zobaczyć. Zresztą jest sporo niezależnych od regularnego uniwersum DC, wartych uwagi tytułów.

XIII

Cytat: kelen w 23 Grudzień  2010, 12:53:28
Będzie, Egmont o tym mówił w ostatnich odpowiedziach.
Tyle że ostatnio wydawnictwo  zawiesiło wiele tytułów a pozatym vat może spowodować że Batman znajdzie jeszcze mniejszą liczbę nabywców.

kelen

Zawiesiło i poinformowało jakie, jeśli dobrze pamiętam. A Batman się tam nie znajdował. Cena, cóż, będzie wyższa. Niestety.
Jedynym słusznym wyborem Egmontu na następny komiks to coś runu Diniego sprzed RIP albo Batman Beyond - to TPB na pewno sprzedałoby się bardzo dobrze, bo serial był bardzo lubiany nie tylko wśród grona fanów Batmana.

(A)nonim

CytatŻe akurat Hush Returns nie wydano to rozumiem, bo to słaby komiks. Zresztą, żeby zrozumieć "Heart of Hush" nie potrzeba wyżej wymienionego tytułu.
Tak też dobrze by było.

macius0500

Nolan jest zaj******, ale Burton też nie jest zły

Leon Kennedy

Bardzo fajnie, ale to ma guzik wspólnego z aktualną, a i nawet poprzednią sondą.

TB czy TNBA wybór jest dość prosty... TNBA odstaje od świetnego TAS, ale TB zostawia w tyle już na przedbiegach.

Deuce

Zgadzam się z przedmówcą. TNBA, mimo że jest nieco za TAS, to jednak ma niepodważalną pozycję nr 2, jeśli chodzi o animacje z Batmanem. Oczywiście mój głos poszedł na The New Batman Adventures.
"To już nowa gra -- Nie ma czasu na miękkie rękawiczki !"
~ Jean Paul Valley - Batman

(A)nonim

Jak dla mnie nie ma w ogóle porównania.