Aktualności:

,,Batman. Ziemia niczyja. Kolej podziemna. Tom 6" od 27 sierpnia.

Menu główne

Batman and Robin

Zaczęty przez Max, 29 Czerwiec 2009, 19:17:35

(A)nonim

http://www.youtube.com/watch?v=Btf9YscT0sI
Mel to wszystko wyja?nia na temat Morrisona. ;D

A numer dziwny i niepokoj?cy, ale ma w sobie co?. Tylko troch? tego powrotu Thomasa Wayne'a si? obawiam. No i jak zwykle przedobrzony Damian tym razem t?uk?cy Jokera ?omem. Blech.

I si? zdziwi?em ?e tego ?ysego ?puna sta? na sensowne przemy?lenia:
"Beacuse I don't think if you know what chaos is. Chaos is needing someone to change your feeding tube. Chaos is not being able to go to the toilet without help."
Zaskoczy? mnie skubany.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

kelen

Mnie przeraża fakt, że Gotham jest takie głupie, że wierzy bez żadnych wątpliwości w powrót takiej osoby jak Thomas. Chyba, że ta scena to kolejne fantazje Hurta.

Mel

Ja się go po prostu boję, (A)nonim. Nigdy nie wiadomo, kiedy znowu wyleci z jakimś pomysłem pokroju Damiana obijającego łomem Jokera. A przytaczając te sensowne przemyślenia, to jednak nie za wiele jak na 10latka? Wiem, ze to cudowne dziecko o umyśle Waynea i sile Hulka, ale jednak trochę bym ograniczyła tę jego awesomowość.

(A)nonim

kelen ja mam nadzieję że to tylko takie fantazje.
Mel o przedobrzeniu Damiana w wykonaniu Morrisona pisałem nie raz, w tym w poprzednim poście w tym temacie. No cóż nic nie poradzimy.
http://rikdad.blogspot.com/2010/07/batman-and-robin-13.html bardzo dobry blog jeżeli chodzi o run Morrisona.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Mel

Raczej nie fantazje, Kelen. Są zapowiedzi kolejnych numerów, które jasno przedstawiają sprawę tak:
"Czy Bruce Wayne powróci na czas, aby zobaczyć, jak umiera Dick?"...Czy jakoś tak.

(A)nonim

Ale to może być tylko taki chwyt.
Teraz z niecierpliwością czekam na czternasty numer.

Mel

Chwyt chwytem, ale nie zapominaj, że nadal z Morrisonem mamy do czynienia ;)

(A)nonim

I tego się obawiam. Nie żebym się nie cieszył ze śmierci Dicka, ale ten Thomas Wayne...

Mel

Zmusza do myślenia jacy to osobnicy muszą siedzieć za biurkami w redakcji DC. W każdym razie, mam taką nadzieje, że nie wskrzeszą jeszcze parę innych niestosownych postaci, jak np. kuzyna Jokera - Melvin (i jego kota).

(A)nonim

Tzn. Thomasa Wayne'a nie wskrzesz?, bo "Thomas Wayne" to tak naprawd? Hurt, a Hurt to przecie? szatan. Masakra. A Melvin chyba ju? i tak jest niekanoniczny.

Mel

Wiem, wiem...Jedynie przytaczam skrajności, (A)nonimie, które tak bardzo intrygują Morrisona  ;)
Posted on: 09 Lipiec  2010, 21:38:56

A tak rozkopując kwestie Pyga z pierwszych numerów B&R... Właśnie mi się przypomniało, jak bardzo jego "taniec" przywodził mi na myśl TO: http://www.youtube.com/watch?v=komvFIGYBYM
Nawet tekst piosenki momentami analogiczny do sytuacji w komiksie ;D

Leon Kennedy

Gdyby faktycznie doszło do wskrzeszenia Thomasa, to DC popełniło by jeden z największych błędów w swojej historii... Zatem niech idą dalej w zaparte i niech se Hurt będzie Thomasem, Szatanem, a i nawet kotem od Malvina :P

Mel

Mówią, że to alter ego Morrisona...Zaś inni twierdzą, że to Pyg nim jest. Pogmatwane to.
Posted on: 11 Lipiec  2010, 13:21:53

Hy, hy...Mój Joker powraca do formy.

I w ogóle mi nie żal Damiana~

(A)nonim

Damian chyba nie jest aż tak dobry żeby przechytrzyć samego Jokera.

Mel

Wiedziałam, że Mr.J w końcu "pokaże pazurki".