Aktualności:

"Batman. Joker. Rok pierwszy" od 10 września.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
4 (28.6%)
Red Hood
5 (35.7%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (7.1%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (14.3%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (14.3%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 14

newtime

Cytat: MJ w 12 Lipiec  2025, 09:27:20Jestem ciekawy tego świata i wizji Gunna, więc powiedziałbym że pełen sukces, a no i jeszcze jedna rzecz, nowy Superman kupił mnie najbardziej swoim głosem, gdyż brzmi jak ten którego znam od lat z kreskówek, bardzo dobry ruch, od razu pomyślałem sobie o tej fajnej dynamice między Batmanem i Supermanem, którą Gunnowi z pewnością uda się wyłuskać, czuć to z daleka, głównie przez to jak Superman wypada na tle innych postaci w filmie takich jak Sokolica czy GL.

Tak po wyjściu z kina od razu, chciałem więcej dostać tego świata. Zobaczyć Batmana oraz Damiana obok tego Supermana? Tak jak nie specjalnie miałem hype na kolejna wersję nietoperza, to teraz już nie mogę się doczekać castingu. A także potencjalnych antagonistów, Gunn na pewno nie pójdzie w sztampę i nie zaoferuje Jokera na początek. Z Creature commandos, wiemy ze tem batman miał już do czynienia z Clayface , Rupertem Thorem oraz Doctor phosphorus. Liczę też na bardziej niebieski strój batmana

Juby

Cytat: MJ w 12 Lipiec  2025, 09:27:20A i jest jeszcze jeden plus, coś czego w Hollywood nie widziałem od lat... komentarz polityczny !

xD LOLz xD

Wśród moich znajomych na filmwebie bardzo mieszane reakcje i średnia zaledwie 5,8/10 z ośmiu ocen. Jeremy Jahns też dał swoją ocenę, która przekłada się na jakieś 3/6.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

newtime

Polecam pogadankę bez spoilerów od chłopaków z Napisów Końcówych których znam osobiście, wrażenia praktycznie 100 procentowe z moimi.

https://www.youtube.com/watch?v=OCuSaL34Xi4&t=3s

Silent Dark

Słuchałem. Ani słowa o temacie naszej wczorajszej dyskusji. Dziwi mnie że Radka to nie zabolało.

newtime

Cytat: Silent Dark w 12 Lipiec  2025, 20:26:19Słuchałem. Ani słowa o temacie naszej wczorajszej dyskusji. Dziwi mnie że Radka to nie zabolało.

Radek odniósł się komentarzu

,,Ale akurat szemrana przeszłość tej postaci to jest wątek wzięty z obecnie kanonicznych komiksów - polecam poczytać kim jest Mister Oz (zresztą komiksy z nim wyszły w Polsce niedawno). Plus ta wolta fabularna nie przekreśla podstaw tych postaci - bo dwójka ludzi dalej chciała za wszelką cenę uratować swojego syna i zapewnić mu bezpieczeństwo,,.

Naprawdę polecam zobaczyć film zeby spr o co chodzi :)

Silent Dark

Zobaczę jak wyjdzie na HBO. Teraz jestem w zbyt trudnym momencie życia, by jeszcze zejść na zawał w kinie :P Już swoje wycierpiałem kilka lat temu w Kinepolis na "No Way Home", gdy zszargano na moich oczach dziedzictwo komiksowego Spider-Mana, a wyjść nie mogłem bo szkoda kupionego biletu. W domu przynajmniej będę mógł zastopować by zaparzyć sobie melissę po tej scenie.

Juby

Czyli nie idziesz do kina?

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Silent Dark

Nie. Pan Gunn nie dostanie za swoje decyzje moich pieniążków. Dam szansę kolejnym projektom DCU.

Juby

Cytat: Silent Dark w 12 Lipiec  2025, 22:42:34Nie. Pan Gunn nie dostanie za swoje decyzje moich pieniążków.

Środa-piątek poza USA szacuje się na $40 milionów i nawet na Deadline już szacują, że nie dociągnie do stówy do końca weekendu. Oj, będzie rozliczanie. Podobno największa kampania promocyjna WB, tyle wizyt Gunna i obsady w różnych zakątkach świata, a tu wyniki z jakich mogą nie być zadowoleni...

- Morgan Freeman

newtime

Po tylu porażkach kasowych z ostatnich lat w Dc  także gorszej kondycji superhero w marvelu, to taki wynik w stanach  oraz dobre przyjecie od widzów, to moim zdaniem duzy sukces, który pozwala miec fundament na kolejne filmy takie jak nowy batman. Szczerze? Ja przy tym jak ostatnio marvel wtapia kase nawet przy dobrych recenzjach,  uwazalem ze wyjscie na zero oraz dobre przyjęcie krytyczne będzie już dobrym znakiem jak na nowy początek.

Po_prostu_smyk

Podawane przez Was wyniki są w sprzeczności z informacjami wrzucane przez DC PRIME TV (gość przekazuje wiarygodne informacje) o zarobku w dniu otwarcia $56,5mln. Szacują, że w samym USA weekend otwarcia powinno być $120mln, a globalne otwarcie może dobić nawet do $250mln.

https://www.facebook.com/DCPRIMETV/posts/pfbid0g1LUYevL4wEjFnsTp5EcA8MjWKKvjP4RgN17YFEsJC28wX2vNpLjen9SeKMfQsPVl
https://www.facebook.com/DCPRIMETV/posts/pfbid02oK55o22pYuhNGH2scTZjzBcLAQskjdMGaxE825MMLg4FJczEspABFc5nPyb8XDqdl

Już na ten moment światowo ma na koncie $96,5mln - https://www.boxofficemojo.com/title/tt5950044/.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Juby

W którym miejscu jest tu sprzeczność z tym, co ja napisałem? Nigdzie nie wspominałem o otwarciu w USA, a te rzeczywiście zapowiada się dobrze. Ktoś uszczypliwy mógłby napisać, że otwarcie niższe od 3-godzinnego, wypuszczonego w czasie ograniczeń pandemicznych The Batman ($134m), a także od Man of Steel sprzed 12 lat ($128,7m) jest rozczarowujące, ale ja bym tego nie porównywał, bo po tylu porażkach finansowych DC z rzędu i przy obecnej kondycji kina superhero, każdy wynik powyżej $100 milionów jest niewątpliwym sukcesem.

Nie ma szans na $250m z całego świata do niedzieli. Nawet o $230m będzie bardzo trudno.

- Morgan Freeman

Woland

Popieram powyższe. O rozczarowaniu nie ma mowy. Przecież "Superman" Gunna nigdy nie był kandydatem do bicia rekordów. Nie zatrudniono w nim też wielkich nazwisk, żeby nie windować budżetu. Natomiast już teraz wiemy, że film się zwróci (pułap to 500 mln $) z samych kin i dalszej dystrybucji VOD/nośników trwałych (nie wspominając o tym, że długo przed premierą sprzedano prawa do zabawek itd. za co najmniej 100 baniek ). Najważniejsze jest to, że nowe DC ma zainteresowanie widzów i w konsekwencji zielone światło na dalszy, spójny rozwój.

You're in for a show tonight, son.

Juby

Cytat: Woland w 13 Lipiec  2025, 16:51:34O rozczarowaniu nie ma mowy. Przecież "Superman" Gunna nigdy nie był kandydatem do bicia rekordów.
No nie wiem, niektóre strony i ich analitycy tak prognozowali jeszcze przed startem przedsprzedaży biletów.
Jeśli pod względem frekwencji będzie to najgorzej sprzedający się film z Supermanem XXI wieku (na to się zapowiada, przegra nawet z Superman Returns Bryana Singera, który przecież swoimi przychodami zabił szanse na sequel), a pod względem przychodów - nawet bez brania pod uwagę aktualne ceny biletów - nie dorówna Josstice League, które nazywa się porażką finansową (i to od tego filmu zaczął się bałagan i ciągłe course-corrections w DCU), to wcale nie będą mnie dziwić głosy o rozczarowaniu.

Są już pierwsze szacunki z weekendu otwarcia (ostatecznie poznamy jutro wieczorem):
https://www.the-numbers.com/movie/Superman-(2025)#tab=summary

domestic: $122,000,000 (prawdopodobnie zaniżone przez Warner Bros. ostatecznie może być bliżej $125 milionów)
overseas: $95,000,000
worldwide: $217,000,000

W USA jest to bardzo dobry wynik, ale nie dajcie się zwieźć oszukańczym nagłówkom - nie jest to najlepsze otwarcie dla solowego filmu z Supermanem (Man of Steel nadal trzyma ten tytuł). Teraz wszystko zależy od kondycji w kolejnych tygodniach. Supermanowi Snydera bardzo szybko nogi podcięła mocna konkurencja i nie udało się przekroczyć $300 milionów. Produkcja Gunna przy cieplejszym przyjęciu może tego dokonać, a jak porównać ją z innymi hitami z podobną datą premiery (Skrzynia umarlaka, Spider-Man: Homecoming) nie wykluczałbym nawet szans na $340-350m.

Poza USA nie można mówić inaczej niż o katastrofie. Jak już wspominałem, film zadebiutował wszędzie, więc żaden rynek nie przybędzie mu z odsieczą, a za dwa tygodnie zaatakuje konkurencja z MCU. Dla przykładu - tegoroczny Captain America: Brave New World na otwarcie zarobił $98,270,592, a zakończył swój pobyt w kinach z wynikiem $214,6 mln. Thunderbolts* na otwarcie miało $86,236,966, a ostatecznie jego przychody ledwo przekroczyły $192 milionów. Z podobną do nich żywotnością \uperman skończy z wynikiem $212 milionów! Klapa, bez dwóch zdań.

Na całym świecie tegoroczna produkcja Gunna raczej nie ma szans na przekroczenie $600 milionów. No nie będzie się czym chwalić, a Gunn i Safran nie powinni przyznawać sobie sowitych premii świątecznych :P

Na pocieszenie: pierwsze oficjalne fotki Supergirl w kostiumie (według mnie prezentuje się zdecydowanie lepiej od wersji z Flasha i od Corensweta):
https://www.instagram.com/p/DMCQVthNpq8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading&img_index=1

- Morgan Freeman

newtime

Tak ale dobrą wiadomośćią jest, to że ten Superman ma pozytywne przyjęcie wsród widowni  i słowo szeptane może zrobic swoje i nawet nie zdecydowani do kina mogą go pózniej chcieć obejrzeć w domu, co może zbudować fanbaze pod kolejne filmy. BvS z swoimi ocenami wsród widzów praktycznie zabił hype na JL.  Chociaż stawiam ze Superman może mieć jeszcze długie nogi w kinie