Aktualności:

,,Batman. Ziemia niczyja. Ostatnia gra. Tom 7" od 26 listopada.

Menu główne

Uwagi na temat strony i forum

Zaczęty przez Q, 19 Styczeń 2008, 23:24:40

Corso

W/G mnie byłoby ok, gdybyś zmniejszył go 1/3 oraz schował lewy łokieć za zakładkę newsów.
"...and all those moments will be lost in time, like tears in rain..."

Woland

Ło matko z córką, ale wymyśliliście z tym Jokerem:P Brian Bolland wymiata, ale tutaj akurat za bardzo nie pasuje, nie wspominając już o zbyt frontowym przedstawieniu postaci. Poza tym w jaskini raczej deszcz nie pada;)

Numerem jeden na główną jest motyw z Alfredem i to prawdopodobnie nie ulegnie już zmianie, ale póki co eksperymentujemy z innymi wariantami na podstrony, przynajmniej na czas przebudowy ogólnego wizerunku BatCave.

They don't know what you're doing. Babe, it must be art

Corso

Deszcz nie pada ale woda ścieka po skałach (patrz np. Batman Begins). :P  Frontowy kadr Jokera można traktować jako plan pierwszy zaś Batmana drugi. ;) Róbta co chceta, to tylko pomysły. :)

Woland

A pomysły doprowadziły do mojego pomysłu na okazyjny lay z okazji reedycji "ZŻ";)

Poniżej jeszcze inna wariacja w tym temacie:

Corso

Ta koncepcja też mi się podoba. :D

Juby

O wielkie lepiej niż z tamtym ujęciem.

Post Merge: 07 Marzec  2012, 20:06:36

Cytat: Funky w 11 Luty  2012, 02:00:33
Taka uwaga odnośnie sygnaturki (logo do działu o TDK na stronie) "Mrocznego". Czy nie dałoby się zrobić czegoś innego? Reszta grafik wygląda świetnie a jedynie ta do TDK wygląda tak jakby była robiona za karę.

Za dużo błękitu i za dużo pustej przestrzeni i cała wygląda bardzo prosto (aż za prosto)

Piękna i wspaniała jest grafika z "Batman Begins", aż nie mogę oderwać oczu (brawa dla wykonawcy ;) )

Cytat: Juby w 11 Luty  2012, 11:18:54
Woland robił ten pasek kilka miesięcy przed premierą filmu, kiedy fotki i screeny z filmu były w bardzo ograniczonej liczbie.  Też liczę od długiego czasu na nowy pasek, bo ten wygląda niestety bardzo słabo. Może wraz z budową nowego wyglądu strony uda mu się coś wykombinować.

A co do paska działowego BB to racja, klimat filmu zachowany w 100%. Chciałbym kiedyś takie coś ujrzeć przy innych Batmanach. Ale są ważniejsze sprawy od pasków, takie jak otwarcie nowych działów, więc nie przejmowałbym się zbytnio na twoim miejscu Funky. ;)

Widzisz Funky, już coś się ruszyło. ;) A co do tej demówki, to mała sugestia Woland - trzymasz się ciągle tego samego ujęcia Jokera, a jest one IMO bardzo słabe.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Johnny Napalm

Teraz naprawdę świetnie prezentuje się pierwsza strona. Nie wiem komu mam pogratulować tego rozwiązania, ale gratuluję. :)
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Woland

Miło słyszeć, że podoba się kolejna wersja na stronę z pośród wielu innych, które będą systematycznie dochodzić.

http://www.batcave.com.pl/filmy-animowane/justice-league-doom/

Juby, a "IMO" to zdjęcie naprawdę wiele wyraża i oddaje obraz tej postaci w filmie. Ale nikt nie powiedział, że ten Joker na bank zostanie, chociażby z powodu odwrócenia głowy w lewą stronę, co burzy cały układ paska. Na razie go nie przekreślam, bo to kwestia odpowiedniej obróbki i efekt może być diametralnie inny (a tak na marginesie lewa strona to wczesna wersja sprzed 4 lat, do tego jeszcze niezręcznie przeze mnie wtedy wtopiona w tło). Za to na pewno można być pewnym twarzy Batmana. Reszta to przymiarki. Pod nóż pójdzie też pasek "BB", ale tam zmiany nie będą aż tak drastyczne.

Juby

Widzę, że moją krytyką zmotywowałem cię do pracy. ;) Ty swoim komentarzem na PW mnie również. Jeszcze w tym miesiącu CAŁA szata graficzna mojej strony przejdzie wielki update, nad którym obecne pracuje. Jak skończę, może po raz kolejny podejmę się stworzenia paska do TDK i pokarzę ci jak to się robi. 8)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Woland

Aż tak sobie nie pochlebiaj;) Dla mnie nie ma wersji ostatecznych, zmiany są tylko kwestią czasu, mało kiedy jestem zadowolony z efektu;) Może tym razem ja pokażę Ci, jak moim zdaniem powinna wyglądać centralna część grafiki strony o Terminatorze;)

Juby

#ReleaseTheSchumacherCut

Johnny Napalm

Po zakończeniu aktualnego konkursu, szykujecie nowy na Wielkanoc?

Funky

Pasek "The Dark Knight" jest już zdecydowanie lepszy, a i po co zmieniać coś w tym do "Batman Begins"?. Przecież jego wygląd jest po prostu wspaniały! (no może lepsze byłyby białe litery a tak to nic nie zmeniajcie ;) )

Deuce

Zauważyłem pewną nieprawidłowość przy sondach "vs". Zawsze, suma procent z obu opcji, daje 99%. Brakuje jednego procenta, który gdzieś ginie. Przykładowo teraz jest: miasto Burtona - 55% vs miasto Nolana - 44%. Czyli: 55% + 44% = 99%. Tak samo jest z każdą, inną sondą.
"To już nowa gra -- Nie ma czasu na miękkie rękawiczki !"
~ Jean Paul Valley - Batman

Johnny Napalm

Może to wygląda tak: 55, 49% do 44,51 i ciężko rozdzielić sprawiedliwie ten procent. te liczby to tylko przykład, bo może sprawa z tymi po przecinku być bardziej skomplikowana. Sorry za odpowiadanie za Mistrzów Zakonu Św. Dumasa. :)