Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

Beware The Batman

Zaczęty przez Q, 04 Październik 2011, 16:50:01

Doctus

Cytataby w serialu zmniejszyć eksploatowanie broni palnej z powodu strzelaniny w Aurorze.

Dokładnie.

XIII

Ach ta głupia amerykańska cenzura,  równie dobrze na serialu może się wychować mały psychol który będzie myślał że strzela z laserowego pistoletu. Mimo wszystko dam jeszcze serialowi szanse bo ma jakieś plusy walki i głos głównego bohatera czego nie można powiedzieć o robionych chyba dla dzieciarni z adhd kreskówkach Marvela.

Deuce

Cytat: AntyDoctus w 15 Lipiec  2013, 01:33:43nie będzie biegał z gazem rozweselającym, spokojnie.

Zupełnie nie o tym pisałem. Chodzi o to, że Anarky ma być głównym nemezis Batmana w serialu. Joker swoje działania kierował wprost na samego Nietoperza, sprawdzał jego limity wytrzymałościowe, na swój sposób bawił się z nim. Anarky to zupełnie inna postać, ma zupełnie inne cele. Najważniejszą kwestią mojej poprzedniej wypowiedzi było to, żeby Batman nie był celem samym w sobie, a jedynie dużą przeszkodą w działaniach Anarchisty.
"To już nowa gra -- Nie ma czasu na miękkie rękawiczki !"
~ Jean Paul Valley - Batman

8azyliszek

@Deuce
Nie bluźnij obrażając Batman The Brave and the Bold. To była naprawdę dobra kreskówka z klimatem, humorem, smaczkami i odniesieniami. Poza pierwszą sceną na razie tego w Beware the Batman nie ma i to duży minus.

Deuce

Nie chcę zaśmiecać tematu, więc jak najkrócej:
- klimat miała bezsprzecznie
- humor był najniższych lotów. Najgorszy był Aquaman, który umysłowością przebił nawet Zangiefa z filmu.
- odniesienia były, ale co z tego ? Przecież one, w żadnym stopniu, nie podniosły jakości serialu.

W żadnym razie nie obrażam tamtej produkcji. Stwierdzam jedynie, że był to serial, dotyczący postaci Batmana, który podobał mi się najmniej z tych, które miałem sposobność dotychczas oglądać.
Beware The Batman jest robiony na poważnie i już to stawia go w mojej hierarchii wyżej niż The Brave And The Bold.
"To już nowa gra -- Nie ma czasu na miękkie rękawiczki !"
~ Jean Paul Valley - Batman

Funky

No i jestem po pierwszym odcinku "Beware The Batman" i tak jak się spodziewałem jest kiepsko. Klimat przypomina mi ten z "The Batman" w połączeniu z fatalną grafiką komputerową (chyba nigdy nie przekonam się do takiego formatu) i drętwymi przeciwnikami. Na plus mogę wymienić pierwszą akcję Batsa i jego strój (to kopia tego z "Batman Begins" tylko bardziej lśniąca) i na szczęście nie ma na sobie szarej piżamy z majtkami. I to chyba wszystko jeśli chodzi o pochwały bo reszta jest dla mnie bardzo słaba. Strasznie irytujący Alfred który zamiast być dystyngowanym dżentelmenem jest kimś w stylu Vinnie Jones`a na emeryturze ::). Ale najbardziej żałośni są główni przeciwnicy w tym odcinku. Professor Pyg wygląda i zachowuje się jak niczym XIX wieczny przeciwnik Sherlocka Holmesa (i taa eko-terrorysta i źli biznesmeni) którego wspólnikiem jest żaba (ku... mać ŻABA!) Mr Toad umiejący "bekać" falami uderzeniowymi. Tak drętwych przeciwników z wyglądu i zachowania nie widziałem już dawno (szczególnie Toad to wróg w stylu człowieka gumki). Pewnie zobaczę jeszcze może tak ze dwa odcinki ale że nie ma żadnej szansy na zbliżenie się do "The New Batman Advetures". (do "TAS" lata świetlne) Kolejny serial który pokazuje że Warner w przypadku animowanego Batmana stawia na dzieciarnię (co jest cholernie irytujące) ::)

2/10

XIII

Drugi odcinek dużo lepiej mi podszedł. Batman jako detektyw, jak Magpie z nim flirtowała niczym Catwoman, retrospekcja z martwymi Waynami. Finałowy twist fabularny dobry. Ogólnie Magpie znam tylko z semicowskiego  Supermana 1/91 tam byłą bezbarwna a tutaj ciekawiej się prezentowała. Wkurza jak Batman zarywa prawie jak ten z seriali z lat 40 no i Gordon dość bezbarwny. Z tą bronią to jest dziwnie tamte guny  z 1 odc to strzelały laserem a identyczny z którego strzelał Gordon ma dźwięk normalnej spluwy. Oby było więcej takich odcinków niz nieudany pierwszy.

franek

Drugi odcinek świetny :D Skill detektywistyczny Bruce`a zrobił na mnie wrażenie, polubiłem Magpie która także mnie znudziła w Supermanie 1/91, tutaj jest fajną postacią. Końcówka mnie zaskoczyła. Polecam gorąco ;)

Show Must Go On!!!

8azyliszek

Mi troch? przeszkadza?o, ?e twórcy za bardzo robili z Magpie w?a?nie drug? Catwoman. Wychodzi jakby niewa?ne kto, bo z Batmanem flirtuj? wszystkie przest?pczynie. A to by? myk tylko z Catwoman. I wielka szkoda, ?e w scenie przedstawiania Gacek powiedzia? tylko "Batman" a nie jak powinno "I'm Batman!". I to ?e Magpie go pokona?a wtedy na dachu - n?dza. Za bardzo os?abiaj? Batmana na razie, wszyscy go lej?. O tym, ?e kolejni rysownicy i animatorzy to seksualne perwesy i mi?o?nicy sado-maso - kostium Magpie - pisa? ju? nie b?d?. Niby zast?puj? pistolety zabawkami by chroni? dzieci, ale epatowanie seksualno?ci? jest ju? w porz?dku :/. Porucznik Gordon i Barbara byli spoko. Zw?aszcza klasyczna scena znikania by?a ?wietna.
Ogl?dam dalej.

Adriann

Wg mnie Magpie by?a kalk? Burtonowskiej Catwoman...Niby dobrze ale to wci?? nie Kotka.;)
A ogólnie co do serialu..my?l? ?e jest ca?kiem ca?kiem..animacja nie bije jednak a? tak bardzo po oczach..brakuje mi znanych postaci,wkurza mnie posta? ?aby..PO CO TO?! KTO WYMY?LI? WSTAWIANIE ?ABY DO SERIALU O BATMANIE?!
Gdyby to by? cz?owiek to ok bo przynajmniej relacje z Pygiem s? ?wietne..;) Mam nadziej? ?e z czasem zobaczymy jakich? znanych przeciwników..Tak bardzo chcia?bym zobaczy? Jokera,Bane'a, Two Face i Riddlera..:P

XIII

Skoro dają mało znanych to powinni dawać jakiś konkretnych  , a tu nas czeka jeszcze jakiś człowiek jajo. Powinni być np Black Spider, Hush, Gargoyle. A po zobaczeniu tej żaby i tego co nas czeka to zateskniłem nawet za baby doll.

LelekPL

Odcinek drugi by? lepszy od pierwszego. Tutaj przynajmniej mieli?my znacznie ciekawszego wroga, którego motywacja zosta?a w ko?cu dobrze zaprezentowana. Bruce równie? sprawdzi? si? nie?le, wykorzystuj?c swoje umiej?tno?ci detektywistyczne. Na dodatek, ponownie mieli?my kilka scen, gdzie animacja si? sprawdzi?a. Kiedy Batman wybiera si? do tego zak?adu psychiatrycznego jest do?? mrocznie i upiornie, a? chcia?o si? aby pojawi? si? jaki? upiorny wróg, typu Scarecrowe'a.

Nadal mnie ta produkcja nie powala, ale przynajmniej mam ju? troch? wi?cej pozytywów, które zauwa?y?em. Moja ocena drugiego odcinka to 6/10, ale jeden punkt jest wci?? tylko za samego Batmana.

Rado

A mnie si? wydaje, ?e przy drugim odcinku ju? s?ysz? ró?nic? w g?osie Bruce'a i Batmana.

Odcinek niez?y, aczkolwiek pierwszy mi si? chyba bardziej podoba?. Te walki z Magpie by?y kiepskie imo. Fiko?ki i kuksa?ce, odbijanie od ?ciany - to nie dla mnie. Na plus na pewno zaliczam w?tek detektywistyczny i ?ledztwo bez maski. Równie? mi si? nie podoba?a ?atwo?? z jak? Sroka zakrada si? do Batmana i sprawia mu lanie. Wiadomo, ?e to s? jego pocz?tki, ale bez przesady. Scena ze znikaniem za plecami Gordona - najlepsza w ca?ym odcinku.

kelen

Ciekawostka z Batman-News.com

CytatMiskatonic Psychiatric Hospital, I looked up "miskatonic" because it's a word I had never heard of and it turns out that the term comes from "Miskatonic University" a fictional university from the Lovecraftian town of... ARKHAM.

Zack Thomson

Miło, gdy ktoś logicznie sięga po nawiązanie do Lovecrafta w związku z Azylem Arkham.
Chociaż wiedza stwarza problemy, to ignorancja ich nie rozwiąże.

Wayne&Pennyworth:
http://www.forum.batcave.com.pl/index.php?topic=1280.0

Jastrzębie:
http://www.forum.batcave.com.pl/index.php?topic=1293.0