Aktualności:

,,Batman/Superman World's Finest: Sprawa Metamorpho. Tom 3" od 30 lipca.

Menu główne

Batman/Detective Comics

Zaczęty przez (A)nonim, 12 Listopad 2009, 13:41:19

Leon Kennedy

U?mieszek pierwsza klasa, a zabawa musia?a by? przednia :)
Posted on: 07 Wrzesie?  2010, 16:11:13

703#  Bohaterowie przygotowuj? si? na powrót Bruce'a ?api?c przy okazji z?odziejk?, która okazuje si? córk? pewnego z?odzieja z przesz?o?ci. Za? to co najwa?niejsze, to Vicky i jej blisko?? upewnienia si? kto jest Mrocznym Rycerzem!

Mel

#703 nieco lepszy od poprzednich numerów, ale wciąż mnie irytuje ten cały bajzel...W szczególności, że od serii Batman oczekuję trochę więcej, niż marne retrospekcje, spekulacje no i ten "brak" tytułowej postaci (nah, pieprzyć Dicka). No ale dobrze, że nastąpiły pewne poprawy, bo po #700 numerze właściwie mogło być już tylko lepiej i lepiej.
No i do plusów zaliczam tą "zwyczajność" w historii. O taki przyjemniejszy komiks po licznych sieczkach i wygórowanych ćpunskich wizjach.

Leon Kennedy

Ta zwyczajność również i mnie urzekła i dała mały oddech na następne pokręcone historie, które Morrison planuje...

Roy_v_beck

Eeee, nudny był ten ostatni numer. Przeciętniak jakich wiele.

Leon Kennedy

DC # 868 Wojna trwa w najlepsze, a przygotowanie nas do końcowej walki w nowo otwartym parku rozrywki było do przewidzenia :P. Miło, że Batek używa tutaj częściej mózgu niż mięśni i jest nim... Wayne ;)

Mel

Nadal wieje nudą i sztampą - zupełnie niepotrzebna historia i zapewne taką też pełni rolę zapychacza. Trochę żal Heatha, bo okazuje się, że jednak lepiej jest umrzeć od toksyny Jokera niż żyć z jej skutkami (w tym przez jakiś czas jako częściowa jarzynka), ale mimo tego historia SSIE niemal w każdym detalu. W ogóle ilustracje to już jakiś koszmar dla oka.

Leon Kennedy

Jak dla mnie nie jest źle, trochę szalone to wszystko, ale w granicach zdrowego rozsądku. Heath to postać, która mnie przyciąga do tej historii, tragiczne wydarzenie z przeszłości, które przykuły go do łóżka na bardzo, bardzo długo, dobrze to wszystko jak na razie jest ukazane. Same rysunki to największy minus tej historii, ale chyba nikt nie spodziewał się jakiejś nagłej poprawy, prawda?

Roy_v_beck

no, znaczy... kurde faja, skończyła się ta historia... w końcu. Zakończenie trochę oklepane, w wyniku walk Batmana zawsze obrywało się też cywilom. Mimo wszystko jednak numer całkiem spoko. Jedno tylko mnie wkurza. Jak do takiej smutnej i brutalnej historii można było dobrać takiego rysownika i kolorystę? Gdyby to Kudrański rysował, odbiór całości byłby zupełnie inny. Tak... te setki trupów nie poruszają aż tak bardzo. No i znowu uciekł...
Ogólnie ocena całości historii to 5,5/10

Mel

Bez rewelacji, tylko mamy kolejną sztampowo dramatyczną postać.
CytatNo i znowu uciekł...
I oby szybko nie wrócił. A nawet jeśli znowu zacznie rozrabiać, to jest taki Joker, który skutecznie się pozbędzie konkurencji.

Leon Kennedy

Mała konfrontacja tych dwóch postaci mile widziana ;)
Posted on: 28 Październik  2010, 16:13:21

Niezła okładka. Batman pełna gębą, a może powinienem napisać Dick... Trochę przesadzona z ilością strzał, ale kto by się tym przejmował :P

Łubudu

A przykładowe strony napawają optymizmem. Rysunki są rewelacyjne, po dwóch ostatnich numerach z jego pracami miałem co do tego obawy ale widać że w końcu Daniel nauczył się dobrze kłaść tusz.
To złodziej! I pijak! Bo każdy pijak to złodziej!

Leon Kennedy

Nie pozostaje mu nic innego jak tylko być co raz lepszym w tym co robi :)
Posted on: 18 Listopad  2010, 11:13:39

# 704 Co tu by można powiedzieć... Dobre rysunki, ciekawy początek nowej historii, która robi to co do niej należy, czyli pcha nas po następny numer. Jakieś minusy... Catgirl. Po co ono komu, to dalej pozostaje dla mnie zagadką. No i ten cały Sensei jakoś do mnie nie przemawia, ale wyjątkowo zły nie był ;)

(A)nonim

Batman #704
Jak następne numery będą na takim poziomie jak ten, to ja odpadam i nawet świetne rysunki Daniela mnie nie zatrzymają.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Leon Kennedy

Jak na razie jest do?? ciekawie, tajemniczo, a to bardzo dobrze. Mamy równiez ca?e trio + Catwoman. A co by?o bardzo mi?e, to stwierdzenie Bruce'a, ?e takie osoby jak Catrina nie s? potrzebne w Gotham. Zapomnia?bym, nowi przeciwnicy si? pojawiaj? jak Sensei, którego ju? wspomnia?em. Równie? w?tek ze sprzeda?? pewnych budynków na Crime Alley mo?e mie? drugie dno...

(A)nonim

CytatJak na razie jest do?? ciekawie, tajemniczo, a to bardzo dobrze.
Ciekawie i tajemniczo by?o w City of Crime.
CytatMamy równiez ca?e trio + Catwoman.
No i?
CytatA co by?o bardzo mi?e, to stwierdzenie Bruce'a, ?e takie osoby jak Catrina nie s? potrzebne w Gotham.
I co z tego skoro Daniel i tak j? zostawi. To taka jego Damianica.
CytatZapomnia?bym, nowi przeciwnicy si? pojawiaj? jak Sensei, którego ju? wspomnia?em.
Sensei to stara posta? ze ?wiata Batmana, ostatnio widziana w Resurrection of Ra's Al Ghul. Chyba ?e to jaki? inny Sensei.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.