Aktualności:

,,Batman/Superman World's Finest: Sprawa Metamorpho. Tom 3" od 30 lipca.

Menu główne

Batman/Detective Comics

Zaczęty przez (A)nonim, 12 Listopad 2009, 13:41:19

Roy_v_beck

Batman 707 - kurde faja, jaka sztampa, jak wszystko przekombinowane. Motyw z tonięciem zupełnie żałosny, dalej czekanie aż założy tą maskę i dopiero wtedy walka z nim, ostatecznie i tak nic się nie dzieje, a co najważniejsze kolejny czarny charakter się teleportuje!!!

Rozgryzłem to!!! To wszystko szalony pomysł Morrisona!!! Szatan powraca!!! Gdy jakiś czarny bohater ginie Szatan automatycznie przenosi jego ciało i duszę do siebie i dzięki temu w jednej chwili będzie mógł nimi wszystkimi zaatakować Batmana!!! W składzie jest już Absence i Sensei, ciekawe kto kolejny się teleportuje do piekła?

Innymi sowy - Tony, nie pisz już więcej. Który tam ze scenarzystów się opieprza? Miller nie ma co robić, może ci podeśle jakiś skrypt.

(A)nonim

Dzięki za ostrzeżenie zastanawiałem się czy to sprawdzić. Nie będę się męczył.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Leon Kennedy

Jako, że przeczytałem poprzednie numery nie było mowy, abym ten sobie odpuścił i nie jestem rozczarowany tak bardzo jak Roy. Cała ta historia nie powala na nogi, ale czyta się dość przyjemnie, a rysunki to ich najlepszy atut. Sensei pewnie powróci... Najciekawsze z tego wszystkiego to końcowa strona, Zagadka, tajemnicza postać i zarysowana moneta. Następny numer może być w końcu bardzo dobry, a Tony umie pisać tylko nie zawsze mu to wychodzi. Czasem mam wrażenie, że po prostu za dużo chciałby nam pokazać, a i niektóre postacie zbędne po prostu są w jego historiach.

(A)nonim

Detective Comics #874

To by?by dobry numer gdyby nie wzi?to na warsztat tak dobrze rozbudowanej postaci jak Gordon, w?tek pojawi? si? z pró?ni i przez to wypada sztucznie, tani chwyt z wmieszaniem w przesz?o?? Juniora (ile on w ko?cu ma lat?) Dicka i Wayne'ów jeszcze bardziej pogarsza spraw?. Szkoda, Snyder nadal potrafi ?wietnie przedstawi? chory klimat komiksów o Batmanie, w scenie rozmowy Gordonów doskonale zagra? niepewno?ci?, a sam pomys? historii ma du?y potencja?. Niestety, chyba j? spalono na starcie.

I czy tylko mi si? wydaje, czy to specjalnie zosta?o graficznie wystylizowane na Year One?
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Leon Kennedy

Kto jak kto, ale Snyder potarfi gra? na emocjach :). Junior mo?e nas jeszcze zaskoczy?, bo jak wida? nie nale?y do mi?ych i grzecznych ch?opczyków ;). Stylizacja na "Rok Pierwszy" mo?e by? specjalnym zabiegiem o powrocie do histori z Gordonem.

PS: Fajnie, ?e Dick ci?gle odczuwa skutki trucizny.
Posted on: 28 Luty  2011, 10:28:00

Batman 708 Oficjalnie Gotham sta?o si? miastem Sodomy i Gomory ;D i mo?e je uratowa? jeden prawdziwie prawy i sprawiedliwy mieszkaniec... Hmm i co w tym takiego trudnego?? Oprócz tego numer dobry, fajnie rysowany z Ra’s Al Ghulem, który pewnie b?dzie mia? wi?cej do powiedzenia w nast?pnej cz??ci i Azraelem jako ten co zapowiada zniszczenie/ogie?.
Posted on: 24 Marzec  2011, 14:42:51

Detective Comics # 875  D?ugo trzeba by?o czeka? na co? naprawd? odjazdowego z Gordonem w roli g?ówniej, ale w ko?cu komu? si? uda?o dobi? do genialnego Roku Pierwszego! Snyderowi nale?? si? gromkie barwa za t? mroczn? kryminaln? histori?, która pokazuje co tak naprawd? by?o najgorsze w ?yciu Jima, ale równocze?nie nie mówi?c w pe?ni czy Junior jest tak z?y jak go pisz?... Brawo!

Leon Kennedy

Batman 709 Historia z s?dem nad Gotham zako?czona. Jak wiemy zawita?a ona równie? do RD i GCS. Ca?a ta historia by?a do?? lekko strawna. Ka?dy z bohaterów musia? poddac sie pewniej próbie z której nie uda?o sie wyj?c zwyci?sko ( RD i GCS. W Batman 709 na polu walki pozostaje tylko Dick... Wszystko fajnie, ale zako?czenie troch? rozczarowuje. Wielki wybuch, który mia? zniszczy? Gotham zosta? ?atwo zniwelowany i miasto pozosta?o nienaruszone. Jednak Ra's Al Ghul jeszcze powróci z nowym planem zniszczenia ;)

PS: Fajny by? motyw z Prodigym

Leon Kennedy

DC#876 Cóż można napisać poza tym, że to kolejny bardzo udany numer :D. Martwa orka, a w niej ciało, Sonia Branch ( Zucco ), to świetny smaczek, fajnie również, że ciągle Gordona trapi Junior, a i sam Dick wkrótce ma z nim zamienić kilka słów. Wychodzi na to, że DC w tym momencie to najrówniejsza seria.

Leon Kennedy

Batman # 710 Dwie - Twarze powróci? i zrobi wszystko, aby odzyska? swoj? monet?... Ciekawy powrót mu zgotowano i ju? na samym pocz?tku jest zdany na ?ask? Falcone'a i swoje ?ony, która sk?ada mu serdeczne ?yczenia z okazji rocznicy ?lubu...

PS: Kitrina na wylocie z Gotham :D

Leon Kennedy

DC#877 Jedyne do czego mogę się przyczepić to łatwość z jaką Dick uciekł z nastawionej na niego pułapki... Reszta jak zwykle trzyma świetny poziom tzn. rysunki, klimat i sama historia... piątka z plusem :D

Q

Rysownikiem Batmana o wrześniowego numeru ma być Greg Capullo:

What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Roy_v_beck

?aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Capullo to po prostu mistrzostwo ?wiata! Lepszy jest od Daniela i McFarlane'a - porównuj?c seri?, przy której ci trzej pracowali. Powiedzia?bym, ?e nawet Ottleya i Fincha bije. Chyba tylko Lee jest w stanie si? z nim mierzy?. Oby mu dali dobry zespó? do pracy, bo niech mnie kule bij?, ale to jest epicka legenda komiksu.

LelekPL

Batman wydaje si? mie? zbroj? w tych nowych rysunkach. Ciekawe, kto kryje si? za mask?... Obecny status quo i symbol sugerowa?by Dicka, ale pas nie ten, no i te ca?e zamieszanie z tym rebootem, który nie jest rebootem, a "startem nowego DCU" (wtf?), mo?e oznacza? najró?niejsze zmiany i oby powrót do jednego i jedynego Batmana - Bruce'a Wayne'a.

Leon Kennedy

Batman 711 Pierwszy numer bardziej mi się spodobał, chodź by dla tego, że Two - Face znalazł się w naprawdę trudnej sytuacji, ale jak wiadomo jego była żona wszystko ładnie ukartowała... W samej historii pojawia się również Edward i jego córeczka, oraz ponownie Kitrina, dość sporo tych postaci :-\ Wolałbym rozgrywkę między Falcone i Dent, a na dokładkę zamieszana w to wszystko Gilda.

Q

"Detective Comics #878" prawda o Jamesie juniorze zostaje ujawniona:

Normalny chłopak z problemami, czy groźny psychopata?
Odpowiedź:
Spoiler
Wielki psychopata z zamiłowaniem do torturowania.
[Zamknij]
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

(A)nonim

Spoiler
No to słabo, lepszym twistem byłaby jego niewinność, lub niedopowiedzenie.
[Zamknij]