Aktualności:

"Absolute Batman, Tom 1: Zoo" od 26 sierpnia.

Menu główne

Nasze recenzje komiksów z Batmanem

Zaczęty przez Juby, 19 Lipiec 2009, 22:01:54

Crowridd

Cytat: Rado w 24 Maj  2026, 14:27:37Tak, ma być jeszcze jedno wydanie zbiorcze. Z tego co się orientuję, będzie znowu jakiś nowy przeciwnik o pseudonimie The Quiet Man.

No i Quiet Man moim zdaniem pozamiatał, bo i wizualnie i scenariuszowo to były moje klimaty - tym bardziej szkoda, że to koniec tego scenarzysty w tej serii, bo koleś wie, jak dobrze pisać Batmana i Robina.

newtime

Nadrobiłem w końcu cały run Toma Kinga. Chociaż nie znoszę tego że nie pozwolili batmanowi poślubić Catwoman, to uważam że cała otoczka była znakomita. King doskonale dla mnie rozumie batmana oraz jego relacje z innymi postaciami. Sceny jak Bruce daje ,,wolne,,  Alfredowi i zajmuje się domem z okazji dnia ojca czy prosi go żeby był świadkiem na ślubie, chwytały mnie za serce. Cała intryga z Bane oraz śmiercią bardzo ważnej postaci dawało mi vibe Knaightfall. Wszystkie tomy zostały wydane po polsku wiec jeśli ktoś szuka czegoś innego niż klasyczne komiksy z batmanem sprzed lat, to mysle ze ten run bardzo dobrze pokazuje dla czytelnika kim jest batman obecnie w komiksach. :)   

Crowridd

King moim zdaniem idealnie rozumie tę postać i jego Batman jest jak narazie jest moim numerem 1, jeżeli chodzi o ongoing po 2016 roku.

Te relacje z Alfredem były świetnie napisane - niestety skończyło się jak skończyło - trudno. Jedynym chyba pozytywem tej sytuacji jest to, jak dziś wygląda postać Damiana.