Aktualności:

,,Batman. Ziemia niczyja. Ostatnia gra. Tom 7" od 26 listopada.

Menu główne

Pytania o komiksowe uniwersum Batmana

Zaczęty przez Q, 19 Styczeń 2008, 23:13:12

Crowridd

Crowridd

Czytał ktoś The Lazarus Tournament? W zbiorczym Batmanie - Wojnia cieni jest o tym mowa, a komiks zbiera bardzo dobre recenzje. Jestem ciekawy, co tam z Damianem po "incydencie" z Banem, a u nas są tylko szczątkowe informacje.

Rado

Czytałem tylko to:

Nic specjalnego. Damian trafia na wyspę, na której organizowany jest turniej w stylu Mortal Kombat z lekkim twistem. Sporo tam jest innych sidekicków i ogólnie teen dramy wg mnie.

Crowridd

Tak, o ten komiks mi chodziło. Dzięki. Już go kupiłem i jak mi podejdzie, to sprawdzę ten run Williamsona - 3 SC tylko wyszły.

Cytat: Rado w 06 Grudzień  2024, 16:27:56i ogólnie teen dramy wg mnie.

O nie, najgorzej.

Crowridd

Przeczytałem ten run Williamsona i rzeczywiście pomysł i wykonanie było całkiem spoko - można oczywiście olać te zeszyty i przeczytać wstęp do Wojny Cieni, który wszystko streszcza.

Natomiast jak ktoś chce poczytać trochę nowego Damiana, to ten "event" jest na plus i jak wcześniej ta postać była mi obojętna, tak teraz ją nawet polubiłem.

Crowridd

LelekPL

Crowridd

Hej, czy mogę to pytanie oddać Tobie? Nie mam żadnego obecnie :)

Edit: jednak coś przyszło mi na myśl i napisałem w tamtym wątku.

Rado

Cytat: Crowridd w 29 Sierpień  2025, 11:13:58Czytaliscie I am Batman?

To jest to, co krewny Luciusa Foxa jest Batmanem gdzieś? Nie ruszam tego nawet, ale daj znać jeśli się zdecydujesz.

Silent Dark

Nie czytałem, ale kiedyś na pewno sprawdzę bo lubię gdy pod maską bywa ktoś inny niż Bruce.

Crowridd

Cytat: Rado w 07 Wrzesień  2025, 19:12:16To jest to, co krewny Luciusa Foxa jest Batmanem gdzieś? Nie ruszam tego nawet, ale daj znać jeśli się zdecydujesz.

Tak, wyszły 3 tomy z tego. Dam znać pewnie pod koniec roku.