Aktualności:

,,Batman/Superman World's Finest: Sprawa Metamorpho. Tom 3" od 30 lipca.

Menu główne

Quiz o Batmanie

Zaczęty przez Silent Dark, 25 Styczeń 2008, 17:40:12

Crowridd

Który z byłych Robinów pośrednio doprowadził do ogromnych zamieszek w Gotham i wojny gangów, wprowadzając w życie jeden z planów Batmana - nie znając go w 100%?

LelekPL

Stephanie Brown aka Spoiler w War Games

Crowridd

LelekPL

Jakiego dawnego powiedzmy "członka batrodziny" pożegnaliśmy na stałe w Bronze Age w numerze napisanym przez Elliota Maggina?

Juby

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

LelekPL

MJ

Strzelam w ciemno może Batwoman?
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

LelekPL

Crowridd

Strzelam: Batgirl.

Jak ktoś da poprawną odpowiedź, to daj znać o który numer i jakiej serii dokładnie chodzi.

newtime

Do wyboru chyba został tylko pies Batmana Ace wiec strzelam, że on  ;D

LelekPL

Ludzie, przecież Batgirl i Ace pojawiali sie na długo po Bronze Age. Podpowiem w takim razie - chodzi o kogoś kto mieszkał w posiadłości Wayne'ów.

Crowridd

@LelekPL

Myślałem, że chodzi o to, że na stałe w Bronze Age, a potem znów się pojawiła.

Kaz

Aunt Harriet Cooper. Wstyd się przyznać, ale myślałem że ta postać wystąpiła tylko w serialu '66 i nie pojawiła się na łamach komiksu. Musiałem trochę pogrzebać i a jednak.

LelekPL

Cytat: Kaz w 24 Lipiec  2025, 17:36:11Aunt Harriet Cooper. Wstyd się przyznać, ale myślałem że ta postać wystąpiła tylko w serialu '66 i nie pojawiła się na łamach komiksu. Musiałem trochę pogrzebać i a jednak.
Brawo, twoja kolej

Juby

Ciotka Harriet nie wystąpiła po raz ostatni w numerze napisanym przez Elliota Maggina, sprawdzałem to gdy strzeliłem z Batmite'm.

edit: Shit, a jednak! DC#380 nie był jej ostatnim występem w komisach. Zamuliłem :(
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman