Aktualności:

,,Batman. Ziemia niczyja. Ostatnia gra. Tom 7" od 26 listopada.

Menu główne

Quiz o Batmanie

Zaczęty przez Silent Dark, 25 Styczeń 2008, 17:40:12

Miss_Quinn

Czyżby to był Michael Lane aka Azrael
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

LelekPL

Nie, chodzi tu o postać Tommy'go Carma.

Crowridd

Juby

@Lelek, dawaj kolejne pytanie... no chyba że chcesz mi je odstąpić? ;)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

LelekPL

Za kogo przebrał się Batman, aby zwabić The Spook do więzienia?

Crowridd

LelekPL

Crowridd

Początek lat 90. Zeszyty Detective Comics pisane przez Johna Ostrandera.

Nawiążę tu do mojego poprzedniego pytania o impostera Batmana. Tutaj również pojawia się osoba, która zabija ludzi i podaje się za Batmana - podajcie proszę jego personalia + odpowiedzcie na pytanie, jaki związek z komiksami o Batmanie miał ten "imposter".

LelekPL

Był to Clyde Harris. Czytał fikcyjne komiksy w uniwersum Batmana w których "bohaterem" był Simon Petrarch i na podstawie ich uwierzył, że to on jest Batmanem.

Crowridd

Dokładnie! Fajne były te zeszyty.

LelekPL

To ja oddaję. Sporo już ich zadałem, niech ktoś inny coś wymyśli. Pamiętam, że Juby bardzo chciał zadać jakieś pytanie, może to go skusi do zalogowania się :P Ale oczywiście nie krępować się, kto pierwszy ten lepszy.

Pozwolę sobie natomiast wrócić do kilku pstów wcześniej bo pominąłem komentarz
Cytat: Crowridd w 15 Lipiec  2025, 16:58:27Świetny run. Moim zdaniem lepszy niż ten z Foxem. Klimat Afryki wylewał się z tych
Ależ oczywiście, że był lepszym Batwingiem. O ile Luke Fox miał znacznie lepszy kostium o tyle lokalizacja, historie i oryginalność postaci przemawiają za Davidem. Nie wiem po co dali kolejnego sidekicka w Gotham, bo w Davidzie był potencjał na pełnoprawnego bohatera na cały Afrykański kontynent. Do tej pory bardzo żałuję tej zmiany, tym bardziej, że nic ciekawego z Lukiem nie zrobili. Nawet to nie on został Batmanem na krótki czas, tylko jego brat. Poza tym miał strasznie mało interesujące backstory, w przeciwieństwie do Davida. A komiksy z Davidem naprawdę czytało się bardzo dobrze - z resztą jak niemal cały początek New 52 w batrodzinie.

Silent Dark

Ok, to biorę, bo dawno nie zadawałem. Strzelam coś łatwego z głowy by nie było zastoju.

Zapomniany pomocnik Batmana, nie będący Robinem, Azraelem, ani nikim z "bat" w nazwie. Działał w terenie. Nie chodzi o Signala.

LelekPL

Ace :P a.k.a. najlepsiejszy i najbardziej dobry pomocnik. Bardzo dobry... Dobry pomocnik... Grzeczny

Silent Dark

LelekPL

No to albo Harper Row albo Huntress. Spoiler i Red Hood ewentualnie jeśli nie liczymy byłych Robinów, ale przynajmniej tego drugiego nie nazwałbym "zapomnianym".

Ale Ace jest nadal najlepszy.