Aktualności:

"Batman Detective Comics. Gothamski Nokturn: Akt II. Tom 3" od 4 czerwca.

Menu główne

Quiz o Batmanie

Zaczęty przez Silent Dark, 25 Styczeń 2008, 17:40:12

Silent Dark

Czyli musi chodzić o znalezione przez Batmana zwłoki - Giovanni'ego Luchese?

LelekPL

Teraz możesz zadać swoje pytanie. Gratulacje. Rozgryzłeś pytanie czekające na odpowiedź od blisko 8 lat.

Silent Dark

Trochę się naczekałeś ;)

Talia Al Ghul, kiedyś przespała się z osobą z bat-rodziny, która nie była Brucem. O kogo chodzi?

LelekPL

Red Hood, Jason Todd

Crowridd

Jason? Trafiłem na taką informację, kiedy czytałem Red Hood a z Rebirth, tj. szukałem o nim informacji. Wyprowadź mnie z błędu lub nie, to zadam pytanie.

Fajny temat btw

Silent Dark

Tak. Talia była tak miła, że wskrzesiła swojemu "beloved" zamordowanego syna, i jeszcze go rozprawiczyła w gratisie ;)

Wybacz Crowridd, ale Lelek był pierwszy. Czekamy na pytanie, tylko nie przesadź bo za kolejne 8 lat się tu spotkamy.

LelekPL

Cytat: Crowridd w 11 Lipiec  2025, 22:20:00Trafiłem na taką informację, kiedy czytałem Red Hood a z Rebirth, tj. szukałem o nim informacji
Było to w historii Red Hood: Lost Days

A więc moje pytanie:
Jakie dwie postacie w filmie "Mroczny Rycerz powstaje" otrzymały imiona postaci z głównej inspiracji braci Nolan dla tego filmu, czyli "Opowieści o dwóch miastach"?

Juby

John Daggett i Peter Foley? <strzelam, bo pierwszemu zmieniono imię względem TASu, a drugiemu względem pierwszych przecieków, jaką postać ma grać>
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Silent Dark

Nie wiem czy nie naciągam, bo John Blake mógł też mieć imię zaczerpnięte od ojca pierwszego Robina, niemniej pasuje do układanki.
Dwa kolejne typy - Barsad, pomocnik Bane'a, i Philip - pomocnik Daggeta.

LelekPL

Cytat: Silent Dark w 11 Lipiec  2025, 23:03:52Dwa kolejne typy - Barsad, pomocnik Bane'a, i Philip - pomocnik Daggeta.
Barsad i Stryver. Dobrze.

Silent Dark

Co kazał jeść Robinowi Batman, w niekanonicznym "All Star Batman and Robin: The Boy Wonder"?

LelekPL

Silent Dark