Aktualności:

,,Batman. Ziemia niczyja. Ostatnia gra. Tom 7" od 26 listopada.

Menu główne

Batman: Knightfall - animowana adaptacja

Zaczęty przez MJ, 11 Październik 2025, 22:09:03

MJ

Po raz kolejny moje myśli zmieniają się w rzeczywistość, dosłownie wczoraj rozmyślałem sobie o tego rodzaju animacji i dziś taki news na Batcave! Jaram się opór, wieloczęściowa animacja brzmi jak idealne rozwiązanie, chociaż w wypadku takiego wydarzenia pasowałby nawet cały sezon serialu. Zakładam że skoro sięgają już po takie długofalowe eventy to następna w kolejce będzie Ziemia niczyja. Ciekawe ile będzie części, trzy to minimum, a 5 byłoby wystarczające na oddanie wiernie materiału. Jak sądzicie kto podłoży głos Batmanowi? Bane'owi? Joker'owi?
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Q

Przypuszcza się, że będą 4 filmy. Ciekawe jako obsada i czy lepsza animacji niż w produkcjach z Tomorrowverse.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

MJ

Long Halloween jest z Tomorrowverse i moim zdaniem miało jedną z lepszych animacji i najbardziej równych z ostatnich lat, jeśli to byłby ten poziom to nie mam nic przeciwko.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

MysiaParasolka

Z jednej strony super, że komiks tego kalibru dostanie swoją animację; z drugiej, to dla mnie od kilku lat animowane DC robione jest na jedno kopyto, z kosmetycznymi zmianami. Życzyłbym sobie, by studio sypnęło groszem i zespół mógł poszaleć technicznie, z mocną stylizacją kreski na lata 90. Przykład co konkretnie mam na myśli, to np. mocno odmienne wizualnie segmenty "Across the Spider-Verse".
Tak czy owak, trzymam kciuki za udaną produkcję.