Aktualności:

Batman: Miasto szaleństwa" od 15 lipca.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

The_Hood

Ile można ludzie... To już nawet śmieszne nie jest. Rozumiem Jubego. Krytyka moim zdaniem się należy. I jedyna zmiana to dłuższe uszy? No to nie ma co 😅

Leon Kennedy

A kto powiedział, że to będzie jedyna zmiana? Krytyka krytyką, ale ocena bez oglądania? Wieczne narzekanie? Wyszydzanie z reżysera? I tak, to już nawet nie jest śmieszne. A kolejna obsuwa irytuje. Tyle w temacie.

Juby

Cytat: Leon Kennedy w 15 Lipiec  2026, 21:27:52🤣🤣🤣🤣🤣 Wystaw od razu 0/10, będzie ci lepiej na serduszku 🥳
Nie ma takiej możliwości. 1/10 to najniżej jak się da.

Nie widzę tej różnicy w długości uszu, ale rzeczywiście się różnią - w The Batman ich końcówki wywijały się do zewnątrz / w kierunku ramion, a tutaj są takie jak u diabełka, im wyżej tym bardziej schodzą do siebie.

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Funky

Na szczęście nie czekam na ten film ale nawet mi podniosło to ciśnienie, to co odpierdala Reeves i decydenci z Warnera to niewyobrażalna bezczelność i hucpa w stosunku do fanów. I mam nadzieję że zostanie to "docenione" w box-officie jako przestroga że nie wolno traktować ludzi w ten sposób. Tak jak miałem wywalone na ten projekt tak teraz jestem całkowicie wrogo nastawiony.

Leon Kennedy

Również mnie to nie cieszy i zahacza to już o parodię. Jednakże wieszać psów nie będę ( chodź kolejny raz zaznaczam, że dla mnie też jest to denerwujące!), a już tym bardziej oceniać bez oglądania. W końcu zdjęcia już się zaczęły i to jest ta dobra wiadomość. Osobiście liczę, że sam film się obroni i dostarczy nam dobrej rozrywki, rekompensując to ciągłe, przedłużające się czekanie.

CytatNie ma takiej możliwości. 1/10 to najniżej jak się da.

Kurcze, a to ci pech.

newtime

Robert Pattinson będzie tylko o rok młodszy od Bena Afflecka który miał zagrać zmęczonego i starego batmana. :D

Juby

Cytat: Leon Kennedy w 16 Lipiec  2026, 11:32:01W końcu zdjęcia już się zaczęły i to jest ta dobra wiadomość.
Jedyna dobra wiadomość związana z tym filmem w ostatnich trzech latach jest taka, że gdy dochodzi do kolejnego przesunięcia premiery, forum BatCave odżywa :) Nawet @Funky zajrzał na chwilę :D

A z tym 1/10 Leonie, to był oczywiście żart. Nie oceniam czegoś bez obejrzenia / przeczytania / zagrania w to, a na ten film szkoda by mi było czasu (i tak zmarnowałem go już za dużo).
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

The_Hood

Cytat: Leon Kennedy w 16 Lipiec  2026, 08:50:31A kto powiedział, że to będzie jedyna zmiana? Krytyka krytyką, ale ocena bez oglądania? Wieczne narzekanie? Wyszydzanie z reżysera? I tak, to już nawet nie jest śmieszne. A kolejna obsuwa irytuje. Tyle w temacie.

Chodzi mi o kolejną obsuwę... Kolejna i kto wie czy jeszcze nie następna... I że póki co wiemy o zmianie uszu no i tyle... Chociaż dobre i to. Pewnie na film pójdę ale tyle czekania i blokowanie innych filmów zakrawa o zgrozę...

Juby

Cytat: The_Hood w 16 Lipiec  2026, 17:24:45Kolejna i kto wie czy jeszcze nie następna
Obstawiamy? Ja typuję ostatecznie 6 października 2028 ;)

Poszperałem i wydaje mi się, że The Batman Part II to trzeci najbardziej opóźniony film po wyznaczeniu daty premiery jaki powstał. Największą znaną mi obsuwę zaliczył trzeci Avatar, którego po raz pierwszy klepnięto na 17 grudnia 2021 roku, a ostatecznie do kin trafił 19 grudnia 2025 (4 lata i 2 dni), a drugi to ostatnie Mission: Impossible, które pierwotnie wyznaczono na 5 sierpnia 2022, a trafiło do kin 23 maja 2025 (2 lata i 10 m-cy później) - oba opóźnione poniekąd ze względu na pandemię. Poza nimi, Batman i jego 28,5 miesięca obsuwy wyprzedza wszystko, nawet tytuły planowane na rok 2020, które w pandemię były odwlekane po kilka razy nawet do dwóch lat, jak ostatni Bond, F9, czy sequel Top Guna.

I co najlepsze - te największe obsuwy, czyli trzeci Avatar i ósme Mission: Impossible, okazały się niewarte czekania (najgorsze części serii i najgorsze filmy tych reżyserów). Ogromny czas jaki im dano niczym nie poskutkował. Więc jeśli ktoś używa argumentu, że lepiej aby film powstawał długo, ale wyszedł dobrze, nie ma co poganiać, to znam więcej przykładów, że twórcy z nożem na gardle, aby zdążyć na z góry wyznaczoną premierę dostarczali epickie arcydzieła, a tworzone latami sequele wychodziły jak powyższe :P

#ReleaseTheSchumacherCut

BatSSy

Ale po co się tak stresować Panowie. Będzie jak będzie. Nie ma co wiecznie narzekać. Po drodze mamy inne projekty ze świata Batmana 🦇 - Caped Crusader s2, Clayface, Knightfall, Rocksteady szykuję nam jakąś nową gierkę z Arkham itd. Będziemy mieli co oglądać, o czym pisać. Na spokojnie, doczekamy się! 😊🤞🏽
,,Bohaterem może być każdy"

Juby

Cytat: BatSSy w Dzisiaj o 15:36:03Po drodze mamy inne projekty ze świata Batmana 🦇 - Caped Crusader s2
Hard pass.

Cytat: BatSSy w Dzisiaj o 15:36:03Clayface
Należący do DCU Gunna i film bez śladu obecności Batmana. Pas.

Cytat: BatSSy w Dzisiaj o 15:36:03Rocksteady szykuję nam jakąś nową gierkę z Arkham
Pierwsze słyszę, ale i tak nie zagram, bo nie mam na czym. Pas.

Także nie wiem skąd ten optymizm. Od serialowego Pingwina nie otrzymałem niczego ze świata Batmana* i - o ile nie uda się dostać animowanego Knightfall z napisami PL - nie zapowiada się, aby przez najbliższe lata miało się to zmienić. Tak, jest na co narzekać. Dla kontrastu - fani Spider-Mana od lat mają jak pączki w maśle (11 kinowych filmów w ciągu 14 lat, serial aktorski i animowany), fani Batmana mają w tym czasie ciągłe "Matt Reeves potrzebuje więcej czasu, musimy przesunąć premierę" ::)

*tzn. nie otrzymałbym niczego, gdybym w 2020 nie wrócił do komiksów. Na szczęście udaje się coś o Batmanie poczytać 8)

#ReleaseTheSchumacherCut

The_Hood

Cytat: Juby w Dzisiaj o 10:48:36Obstawiamy? Ja typuję ostatecznie 6 października 2028 ;)

Osobiście obstawiam marzec 2029. I od razu zakończenie uniwersum Matta "na spokojnie ziomuś" Reevsa 😅
Cytat: BatSSy w Dzisiaj o 15:36:03Po drodze mamy inne projekty ze świata Batmana 🦇 - Caped Crusader s2, Clayface, Knightfall, Rocksteady szykuję nam jakąś nową gierkę z Arkham itd. Będziemy mieli co oglądać, o czym pisać. Na spokojnie, doczekamy się! 😊🤞🏽

No caped cruseder 1 sezon mnie nie porwał ale chętnie obejrzę drugi sezon, na clayface pójdę, moim zdaniem o złolach Batmana można robić pojedyncze filmy i tylko pojedyncze(żeby nie było jak z Jokerem...), nowa gra Arkham z Rocksteady? Przecież tam już nie ma nikogo kto robił trylogię Arkham... Zresztą niestety już nie mam czasu na gierki i póki co inne wydatki niż ps5(choć nowe LEGO Batman kusi), knightfall czekam i oby było na HBO max 🥳
Temat o Batmanie Reevsa a piszemy o całym uniwersum hehe

MysiaParasolka

Cytatfani Spider-Mana od lat mają jak pączki w maśle (11 kinowych filmów w ciągu 14 lat, serial aktorski i animowany)
I co z tego? Zrobiono z niego najbardziej wymęczoną i wyeksploatowaną postać komiksową, o jakości samych tych produkcji też można by dyskutować. Pająk w MCU sprawdza się jako postać drużynowa, dostał powiedzmy przyzwoity pierwszy solowy film, reszta jest przeciętna/słaba (tak, wiem, że zarobiły kupę kasy).

Cap

Cytat: The_Hood w Dzisiaj o 17:17:09Osobiście obstawiam marzec 2029. I od razu zakończenie uniwersum Matta "na spokojnie ziomuś" Reevsa 😅

Byli tacy co mówili tak samo o tym filmie, a pomimo długiej drogi, w końcu jest kręcony. Trzecia część na pewno powstanie. Jestem tego w stu procentach pewny. Może w 2031, może w 2032, może później, ale to się stanie.