Aktualności:

,,Batman. Ziemia niczyja. Ostatnia gra. Tom 7" od 26 listopada.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

Johnny Napalm

Cytat: MJ w 14 Lipiec  2025, 13:04:01Freeze mógłby być mordercą, który zamraża ludzi po prostu bez żadnego pistoletu (coś jak Ice truck killer w Dexterze) ciekły azot albo coś w ten deseń jako broń. A żona byłaby przetrzymywana w lodówce z przeszklonymi drzwiami, próba jej ratowania byłaby urojeniem Freeza bo od dawna byłaby martwa. Wystarczy trochę wyobraźni to nie takie trudne  :P

Bardzo dobry pomysł na postać Mr. Freeze'a. Do tej wizji dodałbym oczywiście scenerię dziejącą się w czasie zimowym – w końcu, jak przystało na drugi film z Batmanem – powinien dziać się w zimie.  ;)
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Silent Dark

Tylko dalej w sumie odruchowo zakładamy, że stylistyka Part Two nie ulegnie zmianie. Nolan już nas nauczył, że może ona drastycznie się zmienić na przestrzeni sequela, i z przyziemnego thrillera zmienić się w bomby na sznurku i partyzantki policjantów bez broni. I dla mnie grounded vibe to nie jest jakiś mus, bez którego sobie nie wyobrażam Batmana Reevesa. Widać pewnie też po tym co piszę, że trochę bym tego chciał by kolejny Batman był jeszcze bardziej komiksowy od poprzednika.

Juby

Według ProductionList.com film jest już w fazie pre-produkcji, a zdjęcia mają ruszyć 1 stycznia w Leavesden Studios w Londynie.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Silent Dark

Tak szybko? Ja to jeszcze mogę z pół roku poczekać ;)

newtime

Silent Dark

Matt Reeves twierdzi że Part Two zaskoczy fanów. Nie Matt, nie sądzę by naprawdę zaskoczył fanów, bo zachowawcze i bezpieczne pomysły jak Hush i Trybunał Sów to dokładnie to czego się spodziewamy. Szczerze mówiąc to wolałbym już ponowne ukazanie Freeze'a lub Ivy, bo ich występy kinowe nie były najlepsze, ale to w bat-kinie byłoby coś paradoksalnie bardziej świeżym, niż kolejny facet w masce, nawet jeśli wcześniej go w filmach nie było. Bardzo się obawiam tego Husha. Zwłaszcza że Riddler już trochę z niego czerpał.

MysiaParasolka

Myślę, że Reeves może trochę trolować.
"(...)And I will say it's never really been done in a movie before."
Może odnosi się do któregoś z antagonistów, który w jego ocenie nie był godnie zaprezentowany na ekranie?
Z drugiej strony, może wewnętrznie już dogadują, których przeciwników może brać Reeves, a któych Gunn.

MJ

Hush może być zaskoczeniem tylko jeśli będzie odpowiednio poprowadzony, a wiemy doskonale że ta historia polegała na dużej liczbie złoczyńców pobocznych, co moim zdaniem byłoby strzałem w 10 jeśli chodzi o budowanie i rozszerzanie świata The Batman i przedstawienie postaci z którymi Batman już starł się w przeszłości. Bez tego elementu ta historia moim skromnym zdaniem się nie uda, bo będzie brakowało tego wodzenia za nos, skoro nie mogą użyć Jasona Todda bo go nie ma, nie mogą użyć Harvey Denta jako wyleczonego Two Face, bo go nie ma, to co wtedy zostanie sam facet z przeszłości w bandażach? Zaś na Trybunał nie czekam zbytnio bo jakoś mam odczucie eksploatacji, chyba wolałbym go na 3 część o ile dwójka się spisze na tyle dobrze w kinach że to puszczą.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Woland

A ja myślę, że będzie to ktoś z tej trójki: Anarky, Szalony Kapelusznik albo Killer Croc. Ten ostatni dobrze łączy się z zalanym Gotham.

You're in for a show tonight, son.

MJ

Mogłaby być cała trójka i byłoby to całkiem ciekawe połączenie, albo 3 sprawy pozornie ze sobą niezwiązane, aczkolwiek Killer Croc faktycznie pasowałby tu jak ulał. Ale wątpie szczerze.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Q

Z Hushem jest ten problem, że jeśli już wiemy kim jest to później już efekt zaskoczenia tak nie działa jak za pierwszym razem. Może więc Hugo Strange.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Woland

Cytat: MJ w 22 Wrzesień  2025, 16:00:15Mogłaby być cała trójka i byłoby to całkiem ciekawe połączenie, albo 3 sprawy pozornie ze sobą niezwiązane, aczkolwiek Killer Croc faktycznie pasowałby tu jak ulał. Ale wątpie szczerze.

Croc na trzecim planie, wylany z powodzią mógłby być wspaniały.

Cytat: Q w 22 Wrzesień  2025, 16:18:32Z Hushem jest ten problem, że jeśli już wiemy kim jest to później już efekt zaskoczenia tak nie działa jak za pierwszym razem. Może więc Hugo Strange.

Hush byłby idealny do jakiegoś serialu albo w świecie Gunna. Strange był już kilka razy brany pod uwagę. Może to właśnie ten moment. Pasuje do tego, co zapowiada Reeves.
Q, może czas na nową sondę na stronie?

You're in for a show tonight, son.

MJ

Croc w klimacie The Batman byłby wybitnie przyjemny do oglądania,taki żerujący na ofiarach powodzi krokodyl z kryjówką w kanałach ale chyba nie ma co się łudzić. Hugo Strange byłby ciekawym wyborem, biorąc pod uwagę że Reeves chce się skupiać na psychice Batmana bardziej niż jego wrogów jak to było w poprzednich filmach, a jeśli chodzi o tożsamość Husha zapewne musiałaby zostać zmieniona na kogoś innego, aczkolwiek da się z tego zrobić tajemnicę na takiej samej zasadzie jak Robin w The Dark Knight Rises, czyli ujawniamy kto z otoczenia całej fabuły ma tak naprawdę na nazwisko Tommy Eliot na końcu, a wcześniej dajemy kilku podejrzanych dla zmącenia uwagi parę twistów i voila!

Silent Dark

Riddler był już podobny do Husha, to byłby niesamowicie odtwórczy wybór.

Johnny Napalm

Croc jest ciekawym pomysłem. Na pewno sprawdziłby się w tych klimatach. Hush? Tak jak napisano powyżej. Jest tylko dobry przy szerszej intrydze i pojawieniu się całej masy innych postaci.
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...