Aktualności:

"Batman Detective Comics. Gothamski Nokturn: Akt II. Tom 3" od 4 czerwca.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

newtime

Cytat: Juby w 11 Lipiec  2025, 23:00:31Nie kapuję jak można mieć przesyt Trybunałem większy od przesytu Jokerem (Co? :D), ani czemu z powodu pojawienia się w jednej grze i serialu sprzed lat nie miałby on zadebiutować na srebrnym ekranie, na którym nie pojawił się jeszcze nigdy, a to chyba w tej kwestii najważniejsze.

Dlatego ze zarówno w serialu jak i grze, wątek ten był niesamowicie nudny i grał pierwsze skrzypce, że skutecznie mnie zniechęcił do tego ugrupowania  ;D

Silent Dark

Dobrze pokazanego Jokera nie mieliśmy od czasu Ledgera. Też jestem zmęczony tą postacią, ale chciałbym jeszcze kiedyś móc ujrzeć Jokera w stylu Jacka Nicholsona - showmana który robi chore rzeczy, po prostu dla zabawy, bez żadnej głębszej filozofii. Jared Leto został niewłaściwie poinstruowany przez reżysera, "gangsta Joker" mógłby być czymś ciekawym, ale tu niezbyt wyszło. Z kolei Phoenix był fantastyczny w roli, ale był innym Jokerem.

Niestety to co pokazał Reeves w krótkiej wyciętej scenie, wyglądało bardzo słabo. Nie zanosi się, by akurat Matt miał mi dać znów Jokera "w starym stylu". Wiecie, takim, który pochwaliłaby użytkowniczka Mel. Dlatego dobrze że najprędzej pewnie po niego sięgnie w trzecim filmie. Tylko czy przed tym naprawdę muszę się męczyć z Sowami?

Juby

Jeśli nie Trybunał to nie wiem kto w tej stylistyce i tej konwencji (czyli pozbawionej elementów fantastycznych i tworzonej na poważnie) mógłby się sprawdzić. Z tych, których w filmach jeszcze nie było, na myśl przychodzą mi tylko Hush, Hugo Strange, Scarface i Calendar Man, ale nie widzę w nich nawet połowy potencjału jaki drzemie w sowach. Ew. Reeves mógłby powtórzyć Stracha na wróble w bardziej wystylizowanej wersji i tym razem dając mu rolę głównego złola. Czarna Maska, który dla odmiany po DCEU spotyka Batmana, też byłby okej. To samo Croc.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Silent Dark

Reeves chce trzymać się "grounded", ale nie sprzedawał tego jak Nolan realizmem, a już patrząc jak podszedł do scen akcji w swoim filmie, realizmu nie ma tam za grosz; ergo dla mnie to Batman u którego spokojnie mogą pojawić się wątki wkraczające na fantasy/sci-fi. Choć na pewno nie ma co liczyć że w drugiej części Poison Ivy wypuści latające pnącza nad Gotham City, tak dlaczego miałby nie pojawić się Mr. Freeze. I to byłby jeden z moich wymarzonych przeciwników. Killer Croc również byłby świetny. Tylko może bardziej w stylu "Ziemi Jeden", jeśli nie jako od sojusznik, to bardziej antybohater niż villain.

Możemy się jednak założyć, że sequelu będzie ktoś bardziej przewidywalny - Hush i Sowy.