Aktualności:

,,Batman/Superman World's Finest: Sprawa Metamorpho. Tom 3" od 30 lipca.

Menu główne

The Dark Knight Rises - kto kolejnym wrogiem?

Zaczęty przez kelen, 06 Sierpień 2008, 19:04:45

Kadaver

Nie doceniasz Lady Shivy.Ona całe życie spędziła ucząc się walczyć.Co z tego,że oprychy są większe od niej,skoro nie mogą za nią nadążyć?Bruce Lee był mały i chudy,a potrafił dokopać dużo większym od siebie facetom.
A wprowadzenie Seliny bez Catwoman jest dla mnie marnotrastwem postaci,tak jak np:pokazanie Cranea bez Scarecrowa,albo Denta bez Two Face. 

Mr.G

Tyle, że na przykład Dent zaistniał po to by docelowo stać się Two-Facem, a Selina (tu mogę się mylić, ale ja to tak widzę) miała być raczej kobietą dla Bruce'a, a Catwoman przy okazji, żeby mieć wiele okazji do randek na dachach ;)

LelekPL

Po pierwsze: jest Bruce Lee i dopiero potem cała reszta ludzkości :) Po drugie czy on taki mały i cherlawy był? Był niski, ale czy myślisz, że Lady Shiva wyglądałaby tak

Też mi się nie wydaje :P
Fajnie, że była sobie mistrzynią walki w komiksie, ale w tym filmie jest miejsce dla jednego zamaskowanego mistrza. Chuda kobieta, czy grupa 10latków to jedno, a Bruce Lee to "zupełnie inny, kur***, gatunek literacki" (taki mały cytat :) ).
Jakby zrobiła się grupka to zaczęło by to przypominać kicze Schumachera, a studio powiedziałoby "Może wrzućmy jeszcze Deathstroke'a, Nightwinga i Robina, a na koniec Superman wszystkich uratuje..."
Co do marnotractwa postaci Catwoman? Cały czas o TYM mówię: Lepiej żeby jej w ogóle nie było, niż wpychać ją tam gdzie nie pasuje. Pasowała jako Michelle Pfeiffer koło człowieka ze szponami zamiast palców, ale tu jej pobyt nie ma najmniejszego sensu.
Cytat
a Catwoman przy okazji, żeby mieć wiele okazji do randek na dachach
A więc jeśli to jest pomysł na tą postać, to sami sobie odpowiedzcie jaki to ma sens!?

Mihcim

MJ

Po mojemu to Talia by się nadawała skoro Batman ma konfilkt z prawem, a ona pewnie by wiedziała że Bruce to Batman mogłaby zaproponować mu współpracę w oczyszczeniu Gotham, a jej prawdziwym planem byłoby kontynuacja dzieła ojca.Jako pobocznego wroga bym wział Mad Hattera, taki pedofil z krainy czarów.No i ciekawe byłby losy Joker'a w nowym filmie.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

(A)nonim

W nienakręconym "Year One" Selina była fajnie przedstawiona (z tego co pamiętam).

Mad Hatter jako pedofil odpada, to jednak PG13.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Kadaver

To,jak by wyglądała Lady Shiva,zależy jaka aktorka by ją zagrała.Dlaczego z góry zakładasz,że Nolan zatrudniłby chudzinę?Mógłby zatrudnić jakąś silną babę w typie Lucy Lawlless.
Po trzecie: jest Lady Shiva i reszta przeciwników Batmana.

LelekPL

Zakładam tak bo z góry wiadomo, że ta postać musiałaby mieć wątek miłosny z Brucem. Takie są wymogi współczesnego kina komercyjnego! Z resztą ile znasz DOBRYCH aktorek o posturze Lucy Lawless (Jessica Biel - nie jest dobrą aktorką!), które wiekowo pasowałyby do Bale'a? Moje pytanie: Po co się siłować z tym, skoro prawie nigdy takie filmy nie wychodzą (tak prosto z głowy: Ultraviolet, Aeon Flux, czy Tomb Raider), a innych bardziej sensownych możliwości jest całe multum?
A co do po trzecie: Chociażby Deathstroke zjadłby na śniadanie Lady Shivę :P A cikawszych postaci nawet nie chcę mi się wymieniać bo to nie ma sensu!

Kadaver

Gdyby to ode mnie zależało,Shiva nie miałaby romansu z Brucem,tylko byłaby zabójczynią próbującą zabić Batmana(za którego głowę mafia      pod wodzą Black Mask wyznaczyła nagrodę).Jej rola:niewiele gadać,dużo walczyć-do tego nie potrzeba dobrej aktorki,tylko sprawnej aktorki. Oprócz niej mogliby się pojawić inni zabójcy.

Altair

Kadaver

Czy na szczęście,to się dopiero okaże.

Harvey

Gdyby mafia  miała sprzątnąć Batmana, prędzej wynajeli by Deadshota.
O wszystkim decyduję moneta... , "czysta" strona nakazuję dobre uczynki, "zła" przedstawia cię jako mordercę...

Kadaver

W Gotham Knight wynajeli.Nie udało się.

vincent

Ale swoją drogą Deadshota chętnie bym zobaczył, obok Bane'a ;)
Moje opowiadania o Batmanie:

ADRENALINA

Z JASKINI NIETOPERZA

Harvey

Sam Deadshot jest genialną postacią. Ale mam nadzieję, że nie będzie tak, że stracił oko i ma implant ułatwiający mu celowanie, tylko, że jest byłym strzelcem wyborowym np. Delta Force, czy Marines'ów.    A to że w Gotham Knighcie mu się nie udało, znaczy, że gość poprostu miał pecha
O wszystkim decyduję moneta... , "czysta" strona nakazuję dobre uczynki, "zła" przedstawia cię jako mordercę...