Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

The Dark Knight - wrażenia po filmie

Zaczęty przez (A)nonim, 24 Lipiec 2008, 14:11:11

Mihcim

Obejrzalem ten film po Polsku w Opolu ale teraz chcialbym opowiedziec moja mala przygode co do tego filmu
Byl chyba 22 sierpnia ja szczesliwy budzac sie rano mowiac " Tak narescie obejrze ten film po Polsku"
Jedziemy do Opola narescie juz nie moglem sie doczekac az tu moje oczy nagle zamarly "Kinoplex zamkniety do 22 sierpnia" Bylem zly zawiedziony i bardzo jak moj brat mowi mialem humorek. Ale pojechalismy na ten film tydzien pozniej i narescie go obejrzalem Bardzo mi sie podobal i po Polsku i po Angielsku
11/10
GENIALNY

Sammy

Ja w sobote (sam na sali) o godz. 10 :D obejrzalem film poraz 4 i musze przyznac, ze ogladalo mi sie swietnie, ale najlepsze wrazenie bylo podczas 2 i 3 seansu...Teraz juz czekam na bluraya:)
Dziwne za kazdym razem cos innego mi przeszkadzalo, za pierwszym za malo jokera, za drugim akcja na barkach i glos bale'a, za trzecim podobal mi sie chyba najbardziej...a za 4 o dziwo film pzelecial mi bez wiekszych emocji...
Moge natomiast dokonac bardzo luznej klasyfikacji najlepszych scen wg mnie:)

1. Joker, Gambol i WSS
Przesluchanie (mina J. kiedy wypowiada 'little bunny' bezcenna),
Joker i Dent (szpital 'skimmers'),
Joker i pan policjant (six people, little emotions) miód,
Joker w radiowozie,
Joker i mafia (rusek mi sie podoba  ;Di want to hear proposition)
Joker i brian douglas (LOOK AT ME!)

2.Scena koncowa z dentem, gordon i batmanem( i piekny test w stylu 'you think we can be descent men in indescent time')
plus genialne zakonczenie z uciekajacym batmanem, swietnym tlem muzycznym i tekstem gordona majstersztyk:)
3. Cala scena od momentu odkrycia przez Gordona i jego ekipe kogo zabije j, do jego wizyty (swietnie skrojona scena plus muzyka) i dalej az do ladowania na aucie r+b.
4. Konwoj denta (joker wychylajacy sie zza dziadka z shootgunem, czy 'give me a minute') aha i zajebista sa narodziny batpoda troche ala tf ale ten sam motyw muzyczny co na koncu filmu i wyjazd gacka swietny...
5. dent i maroni...
6. prolog (za ostatnim razem juz mniej mi sie podobal)
7. Joker podczas ostatniej sceny, jest ok i widac, ze nolan pozostawil furtke tej postaci w scenariuszu , ale jednak pozostaje niedosyt.
8. scena z sonarem pzypadla mi do gustu po 2 seansie...

a teraz co mi sie nie podobalo....wiadomo brakuje mi paru ujec (joker na tle palacych sie pieniedzy, czy jego wkur wzrok w tej samej scenie na jednym z trailerow, plus gacek skaczacy po dachach i wyjazd J. z imprezy)

1. barki, tzn. rozwiazanie zbyt patetyczne plus tekst batmana o ludziach wierzacych w dobro..plus murzyn
2. pg13 az sie prosilo o wiecej krwi (scena przesluchania) marzeniem byla r-ka,
3. Bale byl dla mnie za malo wyazisty, nie wiem ale wydaje mi sie ze w bb zagral lepiej, nic nie mam do jego glosu podobal mi sie, ale dent i joker go przycmili...lepiej wypadl jako wayne:)
4. hong kong nie wiem czemu ale nie moge sie przekonac do tej wyprawy, chociaz ktos napisal, ze samolot zoltki by wychwycili z tego co wiem to podczas rozmowy z alfredem wayne wspominial o przemytnikach, zatem chlopaki znali sie na robocie...
5. przeszkadzaly mi te dzieciaki i koles lubiacy w zebie oraz obrot batmana na scianie, i wykrajajacy celowke;p

to tyle 4 razy w ciagu miesiaca to wystarczajaco czekam na premiere dvd/br i na swiezo polkne znowu z razy kilka ;D

Ocena: 9,5/10
This city deserves a better class of criminal....And I'm gonna give it to them. You'll see...I'll show ya.

Altair

Cytat: (A)nonim w 31 Sierpień  2008, 16:08:05
Czasami mi sie wydaje ze niektórzy tutaj zapominają o ocenach ponizej 5. Jak trójka bedzie do niczego to powinno sie uzyc wlaśnie oceny w przedziale od 1-4, chociaz to "do niczego" świadczy ze chyba nawet 4 nie pasuje.

Wybacz, ale sam zdecyduje jaką skalą bede wyrazal SWOJ? opinie.

Crane

Czytam wlaśnie scenariusz TDK. Świetna rzecz, bardzo konkretna, zwarta. Polecam, pozwala dokladniej przyjrzec sie jak świetnie skonstruowana i poprowadzona jest fabula, nie mówiąc juz o znakomitych dialogach. Szkoda ze niektóre nie znalazly sie ostatecznie w filmie. Zabawne jest np. gdy Bruce mówi w restauracji ze to jego lokal, a Rachel pyta sie "Od kiedy? Od trzech tygodni?", na co Bruce odpowiada "Skąd wiesz?". Wlaśnie trzy tygodnie zajelo Dentowi dostanie tam stolika ;)

Whatever doesn't kill you simply makes you... stranger.

Altair

Scena świetna.Albo: ,,Balet ucieka z bogatym miliarderem" i wtedy jest pokazana mina Rachel...:):)

codic

W filmie tez jest pokazana mina Rachel :]

@Crane, po co przepisujesz scenariusz ?
I'm willing to put my life on the line to do what I have to. But it has to be mine. No one else's!

Crane

Cytat: codic w 01 Wrzesień  2008, 13:53:28@Crane, po co przepisujesz scenariusz ?
Chcialem miec ladny, elegancki plik PDF i go sobie wydrukowac, ale tak naprawde to juz go nie przepisuje bo zamówilem sobie ksiązke The Art of The Dark Knight :)

Funky

Mi najbardziej szkoda ze nie ma sceny która byla w którymś TV Spocie. A mianowicie chodzi o to jak Batman szybko biegnie po dachach radiowozów. Na YouTubie fajnie to wyglądalo a co dopiero byloby w kinie no ale cóz. Aha no i niestety nie ma sceny z pierwszego trailera kiedy Joker bedąc w sali przeslucha? cmoka do gościa z Policji a szkoda bo świetnie to wyglądalo i tylko dodawalo uroku klaunowi.

codic

Mozesz podac linka do tego spotu gdzie Batman skacze po samochodach ?
I'm willing to put my life on the line to do what I have to. But it has to be mine. No one else's!

Mr.G

(A)nonim

CytatZabawne jest np. gdy Bruce mówi w restauracji ze to jego lokal, a Rachel pyta sie "Od kiedy? Od trzech tygodni?", na co Bruce odpowiada "Skąd wiesz?". Wlaśnie trzy tygodnie zajelo Dentowi dostanie tam stolika
Tez na to zwrócilem uwage. Proste ale jakie fajne.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

codic

W tym filmie od Mr.G jest w 1:20 scena wybuchu w tle, jak odjezdza dwóch mezczyzn nie pamietam zeby bylo w filmie...

Funky

Sammy

jak to nie ma jest, przeciez to scena jak wysadzona zostaje sedzia surillo ..'UP ';D
This city deserves a better class of criminal....And I'm gonna give it to them. You'll see...I'll show ya.

Crane

Cytat: Funky w 01 Wrzesień  2008, 15:07:53Aha no i niestety nie ma sceny z pierwszego trailera kiedy Joker bedąc w sali przeslucha? cmoka do gościa z Policji
Owszem jest, nie identycznie jak w trailerze ale jest. Musialeś wtedy mrugnąc ;)