Aktualności:

"Batman Detective Comics. Gothamski Nokturn: Akt II. Tom 3" od 4 czerwca.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
4 (28.6%)
Red Hood
5 (35.7%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (7.1%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (14.3%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (14.3%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 14

Juby

Cytat: newtime w 19 Lipiec  2025, 00:37:51A jaka jest prawdziwa historia? I od kogo ona pochodzi?
Po raz kolejny robisz to samo. Zadajesz głupie pytania, aby wyglądało to tak, że krytyka tamtego wydarzenia była z tyłka wzięta. Nie będę na nie odpowiadał.

Znajomy napisał trafny komentarz do wypowiedzi Gunna:
Cytat: Crane"Czyli szkoda Cavilla nie dlatego, że Gunn go wykopał, ale dlatego że ogłoszono że wraca podczas gdy Gunn chciał go wykopać.

Fajna PRowa gimnastyka :)"

@LelekPL
No nie wiem, jest druga połowa 2025, wydaje mi się, że przy dzisiejszym tempie prac na komiksowymi widowiskami szanse na cokolwiek z DCU w 2027 są znikome, chyba że z czymś mniejszym na HBO max.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

newtime

Cytat: Juby w 19 Lipiec  2025, 14:09:39Po raz kolejny robisz to samo. Zadajesz głupie pytania, aby wyglądało to tak, że krytyka tamtego wydarzenia była z tyłka wzięta. Nie będę na nie odpowiadał.

Dla mnie była z tyłka wzięta, jak uważasz inaczej, to możesz mi przypomnieć dlaczego nie , zamiast pisać ze nie będziesz odpowiadał. Bo z mojej perspektywy, to było tak Cavill wraca na Black Adama i zamieścił post ze wraca do uniwersum, Gunn dostaje władze i oznajmia ze bedzie nowy Superman  ze nie chce z nim pracować, nie widzę tutaj nic złego :D  No Gunn nie chciał Cavilla, którego ktoś mu wcisnął, zanim objął posadę no zbrodnia, jak tak można?  Powinien go zatrzymać, bo ktoś inny mu obiecał, tak uważam to wydarzenie z tyłka wzięte

Silent Dark

Co się z Wami dzieje na tym BatCave, Bane dostanie film i zero entuzjazmu.

Juby

1. Nie mam żadnego entuzjazmu dla filmów o wrogach superbohaterów, ale bez tych superbohaterów, w których łotrzy przedstawiani są jako "antybohaterowie".

2. Na razie ten film to tylko pierwszy draft przekazany w ręce Gunna i Safrana. Więc "powstaje" to wyolbrzymienie. Może czekać go taki sam los, jak Swamp Thinga i Authority.

3. Bane'a widziałem już dwukrotnie w kinowym filmie, więc trzeci mi niepotrzebny. Deathstroke to też nie jest postać, która ma moje zainteresowanie.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Silent Dark

Widziałeś dwukrotnie, ale pierwszy nie był klasycznym Banem, tylko humorystyczną postacią przepuszczoną przez filtr konwencji Schumachera. Więc trochę nie rozumiem go w tym porównaniu. Jeszcze gdybyś wymienił tego z serialu Gotham, bo był chociaż podobny do pierwowzoru.

Po_prostu_smyk

Cytat: Juby w 19 Lipiec  2025, 14:09:39No nie wiem, jest druga połowa 2025, wydaje mi się, że przy dzisiejszym tempie prac na komiksowymi widowiskami szanse na cokolwiek z DCU w 2027 są znikome, chyba że z czymś mniejszym na HBO max.
Ekipa "Superman" weszła na plan w luty 2024, w lipcu 2025 gotowy film trafił do kin. "Supergirl" zaczeli kręcić na początku tego roku, w czerwcu 2026 premiera. Ekipa "Clayface" wchodzi na plan w październiku, we wrześniu 2026 premiera. Mamy lipiec 2025, więc do 2027 spokojnie mogą ogarnąć 2 filmy jak planują.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Silent Dark

Porównajmy to do nowego Spider-Mana - ma premierę w okolicach Supergirl, a tam dopiero weszli na plan.

Juby

Chyba nawet nie weszli. Są już fotki z głównymi gwiazdami w lokacji, ale podobno pierwszy klaps padnie w sierpniu. Z tym, że ta premiera może zostać mocno przesunięta, bo w rozpisce MCU miał on pierwotnie wyjść po kolejnych Avengers, a ci zostali przeniesieni na grudzień. No i w kalendarzu nowy Spidey jest bardzo blisko innego widowiska z Hollandem i Zenday'ą - Odyseją. Wypuszczenie ich obu do kin w tym samym miesiącu może nie być dobrym pomysłem.

Z tym, że o Spider-Manie i jego produkcji pisze się od miesięcy-lat. O jakim projekcie DCU pisze się, że już jest w pre-produkcji? Z którym mogliby ruszyć ze zdjęciami już w przyszłym roku? Nie kojarzę takowego, nawet w drugiego Batmana Reeves'a nie uwierzę, dopóki nie zobaczę zdjęć z planu :P

Przesłuchałem ten wywiad z Gunnem. Szkoda, że Josh Horowitz nie pociągnął tematu dalej i nie zapytał: "James, skoro sprawa potoczyła się tak, że Henry powrócił jako Superman w Czarnym Adamie i ogłosił swój powrót, to czy dyskutowaliście na temat tego, żeby jednak to on zagrał w twoim Supermanie? Nawet jeśli wymagałoby to jakichś poprawek w scenariuszu?" I wtedy ciekawe jaką gimnastykę by uprawiał, żeby nie odpowiedzieć "nie i **uj, bo chciałem obsadzać po swojemu" :)

- Morgan Freeman

newtime

Nie musiał, bo powiedział to publicznie, dawno temu  ze chce nowego młodszego Supermana zamiast Cavilla  ::)

Johnny Napalm

Jeszcze wracając do Supermana. Dużą część filmu skradła María Gabriela de Faría, grająca Inżynierkę. Była jednocześnie interesującą i naprawdę wredną złolką. Poza tym to prywatnie bardzo ładna dziewczyna, tu jednak tak ucharakteryzowana, żeby była chodzącą wredotą. No i była poważną przeciwniczką w filmie, z uwagi na swoje umiejętności. Dodatkowo postać dostała inny image, względem tego komiksowego.

THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

LelekPL

Każdy ma prawo do swojego odbioru filmu, ale jak dla mnie to Inżynierka, była ZDECYDOWANIE najsłabszą częścią filmu. Nie tylko jej design był strasznie nijaki, znowu ten bullshit z nanotechnologią, ale też dialogi w których zdradza swój origin w najgorszy z możliwych sposobów czyli "jak wiesz...". No i na koniec sam film o niej zapomina.

Jeśli chodzi o moją ulubioną postać, to podobno jest dużo dodatkowych scen z Krypto i gdybyśmy mieli zobaczyć wersję rozszerzoną to z chęcią widziałbym więcej scen z pieskiem.

Cytat: Po_prostu_smyk w 19 Lipiec  2025, 22:56:02Ekipa "Superman" weszła na plan w luty 2024, w lipcu 2025 gotowy film trafił do kin. "Supergirl" zaczeli kręcić na początku tego roku, w czerwcu 2026 premiera. Ekipa "Clayface" wchodzi na plan w październiku, we wrześniu 2026 premiera. Mamy lipiec 2025, więc do 2027 spokojnie mogą ogarnąć 2 filmy jak planują

Po_prostu_smyk

Cytat: Juby w 20 Lipiec  2025, 09:57:17Z tym, że o Spider-Manie i jego produkcji pisze się od miesięcy-lat. O jakim projekcie DCU pisze się, że już jest w pre-produkcji? Z którym mogliby ruszyć ze zdjęciami już w przyszłym roku? Nie kojarzę takowego, nawet w drugiego Batmana Reeves'a nie uwierzę, dopóki nie zobaczę zdjęć z planu :P
Wiemy o trwających pracach nad scenariuszami do "Wonder Woman", "The Brave and the Bold", "Teen Titans" i "Waller" oraz 2. sezon CC, ale dwa ostatnie to seriale (z czego drugi animowany), nie zapominajmy o "Blue Beetle" ale to też ma ma być animowany serial. Są jeszcze "Booster Gold", "Swamp Thing" i "The Authority" ale to projekty o dość niskim etapie prac, że tak się wyrażę. Dochodzi jeszcze projekt, do którego scenariusz pisze Gunn, ale nic więcej nie wiadomo.

Jest trochę tytułów, z którymi mogą spokojnie ruszyć i dostarczyć na 2027. Też nie o wszystkich pracach musimy wiedzieć (równie dobrze mogą coś ukrywać i dać znać jak już będą konkrety).
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Silent Dark

O właśnie, Blue Beetle jest kolejnym któremu udało się zachować rolę przy reboocie. Tym bardziej boli, że już nie zobaczę Sashy jako Kary. Gunn mógłby kiedyś ją chociaż zaprosić do roli Power Girl. Wiem że to mocne odejście od jej komiksowego wizerunku od szyi w dół, ale ładnie by się wpisywało w jej mroczniejsze oblicze z Flasha - wszak komiksowa Power Girl straciła swoją planetę dwa razy, a nie raz jak domyślna Kara.

Gunn musisz!  ;)

LelekPL

Wynik Supermana z drugiego weekendu niestety dość przeciętny. W USA spadek 54% nie wydaje się duży, ale biorąc pod uwagę jak dobre zbierał opinie i jak małą miał konkurencję w ten weekend to jednak i tam trochę za duży. Na plus jednak informacja, że film dobrze radził sobie w ciągu tygodnia, przynajmniej w USA. Mimo wszystko szans na 700 milionów już nie ma na pewno. Szansa na 600 jeszcze jest ale trzeba liczyć, że ludzie zaczną chodzić na podwójne seanse F4 i Supermana.

Juby

Szans na $700m nie było już w poprzednią niedzielę, a wyniki z tego weekendu są właśnie bardzo dobre (szacowane -54,2% w USA, a kto wie czy oficjalnie nie okaże się jeszcze mniej, na poziomie Mrocznego rycerza, poza USA na pewno będzie lepszy wynik od czwartego Kapitana Ameryki). Jeśli film Gunna dobrze zniesie premierę F4 i nie umrze śmiercią naturalną po premierze PVOD pod koniec sierpnia, to może jednak przekroczyć $600 milionów i mocno zbliżyć się do wyniku MoS (+350 baniek z USA i +250 z reszty świata).

- Morgan Freeman