Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

Oceny filmów o Batmanie

Zaczęty przez Juby, 18 Kwiecień 2008, 14:54:53

Który film fabularny o Batmanie jest najlepszy?

Batman: The Movie
Batman (1989)
Batman Returns
Batman Forever
Batman & Robin
Batman Begins
The Dark Knight
The Dark Knight Rises

LelekPL

@Eric Draven... ty si? starasz, aby Twoje komentarze wygl?da?y jak najgorzej i czyta?o si? je jak jak?? paplanin?, czy wychodzi Ci to naturalnie?

Co do Juby'go, to nie wiem czemu si? go teraz czepiacie? Przecie? nie by? obra?liwy, bo wed?ug mnie ci??ko obrazi? kogo? facepalmem. Pokazanie dezaprobaty jeszcze nie równa si? obra?anie kogo?.

EricDraven

Jak ci nie odpowiada to nie czytaj.

Nie wiesz czemu się czepiamy? bo ktoś czyli ja, wyraża swoją ocenę czegoś, a on oburza się, że ktoś ma inne zdanie niż on sam, ewentualnie mógł po prostu nic nie pisać ale musiał, bo inaczej by chyba nie był sobą.
Call mi geek.

LelekPL

Cytat: EricDraven w 01 Kwiecień  2011, 00:35:01
Jak ci nie odpowiada to nie czytaj.

Nie wiesz czemu si? czepiamy? bo kto? czyli ja, wyra?a swoj? ocen? czego?, a on oburza si?, ?e kto? ma inne zdanie ni? on sam, ewentualnie móg? po prostu nic nie pisa? ale musia?, bo inaczej by chyba nie by? sob?.

No w?a?nie nie czyta?em, bo si? nie da tego czyta?.
A co do tych faceplamów Juby'go to chyba za bardzo si? wczuwacie i przechodzicie w tryb obrazy majestatu...

EricDraven

Nie, ale to co zrobił było wg mnie nie grzeczne i niekulturalne.
Co do mojej pisowni, moim zdaniem da się to jednak czytać, chyba że nie umiesz czytać, bo to inna sprawa, źle coś napisałem, zła składnia, interpunkcja? zwróć mi uwagę, jeśli jednak nie masz nic do powiedzenia to po co komentować?  chciałeś tylko poinformować o tym że nie będziesz czytał bo... bo nie, więc ok.
Call mi geek.

Hydro

@EricDraven, radzi?bym pisa? bardziej zrozumiale lub krócej :P Nie da si? tego czyta?.

@AirJordan, nie czepiam si? dok?adnie facepalmu, chodzi o sam fakt wielkiego zdziwienia, jak kto? mo?e oceni? BR na 10 lub BB nisko. Gdyby to zdarzy?o si? raz czy dwa, spoko, niech to oka?e, ale prawie za ka?dym razem gdy takie co? si? zdarza Juby si? bulwersuje, nie wiadomo o co :P Rozumiem ?e kto? bardzo lubi Batmany Nolana (sam do takich nale??), ale co z?ego jest w tym, ?e jedni wol? Burtona, lub oceniaj? jego filmy wy?ej od Nolanowskich? Krytykowanie ocen innych na zasadzie 'uwielbiam ten film, czemu taka niska nota??' jest dziecinne i bezsensowne ;)
It's a funny world we live in.

LelekPL

Juby

Nawet nie chce mi się waszych ostatnich odpowiedzi komentować. ::) Przecież Ja tylko zdziwiłem się, że Deuce tak a nie inaczej ocenia dwa filmy (bo to przecież rzadkie), a facepalm wstawiłem, ze względu na burzliwą dyskusję jaką rozpocząłem w temacie Batman (1989) na forum przed miesiącem (o tym, ze każdy nowy użytkownik uważa BR za najlepszy film o Batmanie). Nie wspomnę o tym, że po części miałem rację (50% ostatnich ocen użytkowników uznaje za najlepszego Batmana BR, a drugie 50% B89) i nikogo tu nie krytykuje i nie kłócę się o czyjś gust, tylko wyrażam swoją dezaprobatę, bo dominacja filmów Burtona na BC robi się niewiarygodna i jest to jedyna znana mi strona internetowa, na której widzę takie zjawisko...

PODSUMOWANIE: KWIECIEŃ 2011

NUMER
BAT-FILM
ŚREDNIA
+/-
ILOŚĆ OCEN
1
BATMAN (1989)
8,81
+ 0,10
70
2
THE DARK KNIGHT (2008)
8,80
- 0,07
62
3
BATMAN RETURNS (1992)
8,77
+ 0,11
70
4
BATMAN BEGINS (2005)
8,10
-
70
5
BATMAN: THE MOVIE (1966)
5,63
+ 0,06
37
6
BATMAN FOREVER (1995)
5,28
+ 0,06
68
7
BATMAN & ROBIN (1997)
2,75
- 0,10
68

... Jak widać Batman Burtona wskoczył na pierwsze miejsce (to mnie akurat wcale nie boli), ale jeśli będzie szło dalej to tak jak idzie od jakiegoś roku (czyli wszystkie filmy spadają, lub ich zmiany są nieznaczne, a dwie części Burtona mają rekordowe wzrosty oceny), to te dwa Batmany będą poza zasięgiem. Nie podoba mi się za bardzo taka sytuacja i wyrażam swoją opinię, coś w tym złego? Boli was to? :P

PS: Mówisz Hydro, że co chwila bulwersuje się, że kolejny kto wysoko ocenia BR, a nisko BB. Ale spójrz na to z mojej perspektywy (na nowych użytkowników). Mamy 7 kinowych filmów o Batmanie, a od ponad roku nawet jednego, którego ulubionym epizodem o Mrocznym Rycerzu nie jest B89 lub BR. Ja nikogo takiego nie znalazłem i to mnie dziwi...

[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

kelen

Cytatbo dominacja filmów Burtona na BC robi się niewiarygodna
Ta dominacja już jest od nie wiem... samego początku istnienia forum?:D

Juby

Nie prawda Kelen. Gdy robiłem podsumowanie WRZESIEŃ 2008 Batman Burtona miał o około 0,2 niższą średnią od BB, a ten o 0,07 (chyba, ktoś może się cofnąć w temacie i sprawdzić) od BR (czyli były na podobnym poziomie). W tej chwili różnica między nimi są ogromne, a jak już wspomniałem w ciągu ostatniego roku rosną coraz bardziej, z kolei najbardziej traci TDK i sądzę, że w przyszłym podsumowaniu (które pewnie nastąpi jakoś w październiku) filmy Burtona będą prowadzić z dużo przewagą nad pozostałymi.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

LelekPL

To akurat można zrzucić na przypadkowych fanów zapisujących się po filmach Nolana i ludzi pod wielkim wrażeniem pierwszego seansu, którzy potem pozmieniali swoje oceny. Sam zmieniałem je chyba z 3 czy 4 razy po różnych powtórkach czy maratonach, choć w moim wypadku Batmanom Nolana ocen nie zmieniałem (poza BB, któremu zmieniłem z 9/10 na 9,5/10). Ale to normalna rzecz i według mnie filmom ostateczną ocenę można wyznaczyć dopiero po drugim czy nawet trzecim seansie.

kelen

Cytat: Juby w 01 Kwiecień  2011, 16:22:15
Nie prawda Kelen. Gdy robiłem podsumowanie WRZESIEŃ 2008 Batman Burtona miał o około 0,2 niższą średnią od BB, a ten o 0,07 (chyba, ktoś może się cofnąć w temacie i sprawdzić) od BR (czyli były na podobnym poziomie). W tej chwili różnica między nimi są ogromne, a jak już wspomniałem w ciągu ostatniego roku rosną coraz bardziej, z kolei najbardziej traci TDK i sądzę, że w przyszłym podsumowaniu (które pewnie nastąpi jakoś w październiku) filmy Burtona będą prowadzić z dużo przewagą nad pozostałymi.

Juby, to forum ma zdecydowanie dłuższy czas swojej działalności. Dobrze pamiętam, jak na forum mocno sobie chwalono filmy Burtona, a przy premierze Batman Begins mieli zdecydowanie bardziej mieszane uczucia niż mają teraz. Air słusznie zauważył, że sytuacja się zmieniła jak ludzie tutaj zaczęli wchodzić pod wpływem filmów Nolana.

Juby

Ze względu na to, że przez około roku nikt nie dodawał, ani nie zmieniał swojej oceny Batman: Mask of the Phantasm (czego skutkiem było to, że wszystkie dane tego filmu w mojej tabelce stały w miejscu), usuwam go z głosowania. Maski Batmana nie uwzględnia sonda w tym temacie, ale chciałem mieć w tabeli wszystkie filmy kinowe. Jednak z animacjami jest zbyt dużo bałaganu, więc ograniczam ją już tylko do filmów fabularnych. :P

- Morgan Freeman

kelen

Ah, jesteś bezduszny. Przecież "Maska" była wyświetlana pierwotnie w kinach :(

Juby

Wiem, dlatego dotychczas by?a na li?cie, ale po co mia?a by? dalej, skoro od roku nie przyby?o na ni? ?adnej oceny. W dodatku ludzie przyznaj? oceny albo fabularnym, albo animowanym, nigdy nie wciskaj? fabularnych i przy nich Maski, przez co mia?em z ni? zawsze problemy z liczeniem. Mo?na powiedzie?, ?e sobie u?atwi?em spraw?, w ka?dym b?d? razie mi te? jest przykro, ?e musia?em to zrobi?. :'(

- Morgan Freeman

Chester

BATMAN THE MOVIE:  bez oceny ( niestety nie oglądalem )
BATMAN:                      8/10
BATMAN RETURNS:     8/10
BATMAN FOREVER:     5/10
BATMAN & ROBIN:       1/10
BATMAN BEGIN            9/10
DARK KNIGHT              10/10