Aktualności:

,,Batman/Superman World's Finest: Sprawa Metamorpho. Tom 3" od 30 lipca.

Menu główne

Uwagi na temat strony i forum

Zaczęty przez Q, 19 Styczeń 2008, 23:24:40

Silent Dark

Może już czas pożegnać działy Jokera i Suicide Squad ze strony głównej forum?

Q

Działy Joker i Suicide Squad przesunięte już do Bat-filmów.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Chyba coś poszło nie tak, bo u mnie całkowicie znikły oba działy.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Q

Już wszystko powinno dobrze działać.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Silent Dark

Chyba warto połączyć działy TDKR w jedno - spoilerów do tego filmu nikt już dziś się nie boi.

Silent Dark

Juby

No niepotrzebne aż trzy, ale nie bardzo jest jak je połączyć. Scalenie ich w jeden wątek zaowocuje chaosem wypowiedzi, bo ostatnim postem będzie recenzja @Rado do The Spectacular Spider-Man TAS, ale przed nim będzie dyskusja o Spider-Man TAS/Spider-Man Unlimited (wypowiedzi będą ustawione zgodnie z datą publikacji). To samo w postach z dni 8-9 sierpnia. Jak @Q wróci z wakacji niech zadecyduje, ja bym to zostawił tak jak jest.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

LelekPL

Ja bym je połączył, zostawiając oryginalne tytuły postów. Bo rzeczywiście niepotrzebne są trzy różne tematy, a może ktoś będzie chciał tu pisać o nowym serialu o Spider-Manie, który jest całkiem fajny btw, i nie daj boże zrobi kolejny temat. No, ale niech mnie ktoś jeszcze poprze.

Silent Dark

I nazwać temat "Animacje o Spider-Manie". Od razu będzie miejsce na oczekujących trzeciej części "Spider-Verse" i zainteresowanych nowym serialem z Disney+. Widzę dużo więcej tematów wartych połączenia, ale wstrzymam się z propozycjami póki nie znamy podejścia Q do tego. Moim zdaniem przy mniejszej aktywności forum (symbolicznej, umówmy się) lepiej "zwężać" wielkość i kumulować więcej aktywności w mniejszej ilości wątków.

Poza tym mamy stare wątki które można zagospodarować na nowo, i ładnie kontynuować aktywność użytkowników sprzed lat. Specjalnie napisałem o Supergirl z Gunverse w temacie serialu The CW, bo na wielu forach widziałem takie rozwiązanie, że tematy dla produkcji z daną postacią były "długowieczne". Dla kogo robi to zamieszanie, skoro serial TV od lat jest zakończony? Nie trzeba multum wątków dla każdej rzeczy zakładać, jeśli nie dotyczą Batmana.

Mamy temat "Green Lantern", dlaczego nie można w nim pisać na temat Lanterns HBO? Nie trzeba o wszystkim w temacie DCU, lub zakładać specjalnie nowego dla tego serialu. W 2009 forumowicze rozmawiali tam o filmie z Reynoldsem, a dziś mogą o serialu z Kylem Chandlerem. To racjonalne rozwiązanie na forum poświęconym Batmanowi, i to bat-produkcje tylko zasługują na wyszczególnienie, nawet dla potencjalnie średnio aktywnych tematów. Zwłaszcza fajnie wyglądają te odległe daty pierwszych postów. W końcu to miejsce istnieje już jakiś czas, i warto to eksponować. Zwłaszcza że przykłady które podałem, obejmują produkcje zakończone, i na których temat już nie będzie nowych rozmów.

Juby

Chłopaki, 2 sierpnia @Q wróci z wypoczynku i podejmie decyzję co z tym zrobić.

@Silent Dark, dzięki za wszystkie twoje uwagi. Wiedz, że forum było bardzo zaniedbane przez lata: @Maxie Zeus zaczął tu zaglądać sporadycznie i funkcję Mod Teama ma już w zasadzie bez powodu, @Leon Kennedy też ma tę funkcję, ale od dawna z niej nie korzysta (a jak korzystał to potrafił coś usunąć przypadkiem), @kelen też raczej nie okazywał aktywności w działaniach moderatora. Dopiero gdy poprosiłem @Q, aby dał mi funkcję moderatora jakieś cztery lata temu zrobiliśmy sporo porządków (m.in. usunęliśmy wszystkich spamerów, którzy się tutaj rejestrowali przez ponad dekadę, połączonych zostało kilka wątków, część usunięto, część postów przeniesiono, działy podrzędne TDK, TDKR i późniejsze trafiły do Bat-filmów). Wiem, że jest jeszcze sporo niepotrzebnych wątków, które można by połączyć, ale właśnie przez to, że ktoś nie zwrócił uwagi w czasie gdy były zakładane, np. że niepotrzebne są aż trzy o serialach ze Spider-Manem, teraz ciężko je posprzątać.
A z zakładaniem nowych wątków dla każdego filmu/serialu masz absolutną rację - nie jest to potrzebne na forum z Batmanem, a tym bardziej przy obecnej ilości aktywnych użytkowników. Dlatego jestem zdania, że o nadchodzącej Supergirl, Latnerns i każdym projekcie pod banderą DCU Gunna piszmy w wątku o DCU. Dla filmów DC nie wchodzących w skład DCU może pozostać wątek Kinowe filmy na podstawie komiksów, a dla Marvela (który już niemal w całości został przejęty przez Marvel Studios, a nawet Spider-Man jest im wypożyczany) pozostanie wątek Marvel Cinematic Universe.

- Morgan Freeman