Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

The Avengers

Zaczęty przez Q, 11 Październik 2011, 16:47:59

Charism

Ktoś tu chce zrobic z Avengers Rkę? : P

Co do dubbingu - głos Hemswortha jest fajnie dobrany, ale sam dubbing, jak to dubbing - skończony debilizm i zabijanie filmu.

franek

No i znowu spieprzyli sprawę, dystrybutorom się chyba wydaje że to film dla 3latków skoro dali dubbing który swoją drogą jest fajny jak zeszłoroczny śnieg. co od Kostiumu kapitana to mi się podoba, taki lekki. jak dla mnie, po prostu kino rozrywkowe.

Show Must Go On!!!

Leon Kennedy

Nie mówcie mi, ?e jak pójd? do kina to us?ysz? dubbing :'( Ten kto podj?? t? decyzj? powinien poda? si? do dymisji i to natychmiast. Go?ciu pewnie uwa?a komiksy za dziecinad?, a taka zgraja bohaterów, to dla czterolatków jest, a ?e z czytaniem maj? problem to walniemy dubbingiem ::) Zgroza.

kelen

Film będzie w wersji z dubbingiem i napisami, przecież już to było chyba wspominane kilkakrotnie?

Leon Kennedy

Ulżyło mi.

PS: Może i było, ale nie przejrzałem dokładnie ostatnich postów :-[

Q

CinemaCity już rozpoczęła przedsprzedaż biletów i jak można się tego spodziewać więcej jest kopii z dubbingiem :/ Oczywiście dostępna wersja to tylko 3D. Czyli nie zapowiada się by chociażby tak jak przypadku "Piratów" czy "Tintina" był wybór pomiędzy 2D i 3D. Jedyny plus to to, że grają też w IMAXach.

Trochę niepokoi mnie też to, że jako kategorię wiekową podają "od 8 lat".
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

rocklee

No i co z tego że od ośmiu lat, przecież to nie jest wyznacznik dobrego filmu komiksowego.

franek

Ale że od 8 lat to albo film jest dziecinny, albo dystrybutor upadł na głowę.

Show Must Go On!!!

Charism

Film ma w USA Pg-13 więc o to nie ma sie co bać. Szkoda, że nie ma kopii 2D, ale cóż. JEst wersja z napisami, więc na nią pójdę. Tylko chciałbym jakąś przedpołudniową na tygodniu...

Hydro

Jeżeli tylko macie taką możliwość, wybierzcie się do kina IMAX. Są i napisy (oczywiście w godzinach wieczornych), i prawdziwe 3D, a nie ta ciemna podróba realD, którą oglądamy w Multikinach czy CC.
It's a funny world we live in.

Q

Cytat: rocklee w 29 Kwiecień  2012, 08:35:14
No i co z tego że od ośmiu lat, przecież to nie jest wyznacznik dobrego filmu komiksowego.
Nie jest to wyznacznik, ale  w taki dystrybutor wyraźnie sugeruje do jakiej głównie grupy widzów chce skierować film. Co może wróżyć, że też np. "Iron Man 3" doczeka się wersji dubbingowej. Mam nadzieje, że nie jest to zwiastun nowych trendów wśród polskich dystrybutorów.

kelen

Dubbing to pewnie efekt tego, że Marvel jest teraz Disneya, a jak wiadomo, wszystko co Disneya dostaje dubbing.

Q

Piraci, Carter, Tron, to też filmy Disneya a jednak nikt im dubbingu w Polsce nie robił

kelen

Aha. No to nie mam pojęcia :D Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Najwyraźniej znaleźli strasznie duży potencjał w kopiach z dubbingiem i zarobku.

franek

Dubbing się lepiej sprzeda w filmach Disney/Marvel bo są dla młodszych widzów, a niektóre nawet dla dzieci, Poprostu Spider-man, Cap. America czy Thor to postacie które podbijają serca pięciolatków bo są kolorowi, wybuchowi i co to by tam jeszcze nie było. Batman dla dzieciaków jest po prostu nudny bo jest poważny i tyle. I mam nadzieję że jak już disney wtrącił się do marvela i ma wszystko chrzanić to niech przynajmniej nie robi Punishera dla 6latków :P

Show Must Go On!!!