Aktualności:

"Batman: H2SH" od 15 września.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

Crowridd

No jak Ci nie podeszło, to nic nie zrobisz - ja potrzebowałem takiego luźnego spojrzenia na tych bohaterów. Nie czytałem tego na bierząco, bo kupuję przy jakichś większych zakupach, więc przerwa nie ma u mnie znaczenia - ale jak już czytam, to historie wciągają mnie na maksa - przeczytałem już wszystkie polskie tomy dwukrotnie, a ostatni tom z chochlikami ma tyle dobrych momentów, że głowa mała.

Co do Absolute, to chyba poczekam na premierę drugiego tomu i kupię oba naraz - pierwszy story arc znam z zeszytów, więc mi się nie spieszy.

Btw - amerykański DLX zbierający dwa pierwsze tomy kosztuje mniej niż 120 zł... 🫣

Leon Kennedy

Dwa pierwsze tomy tragedii nie zrobiły, taka mało zobowiązująca, ale całkiem przyjemna zabawa. Wrócę na pewno, ale nie wiem jeszcze kiedy...

MJ

Zawsze byłem fanem najlepszych na świecie, a ta nowa seria od Marka Waida jest właśnie taka leciutka jeśli chodzi o klimat, a jednocześnie pełna odniesień do przeszłości i innych wcieleń bohaterów, więc czyta mi się ją znakomicie, mimo że wolę mrocznego Batmana na co dzień. Dodatkowo wielki plus za moją ulubioną wersję Bat logo w żółtej elipsie czyli nietoperz z pierwszego filmu Burtona, z tymi dodatkowymi nóżkami na dole  ;D  Perfecto.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Crowridd

Przyszedł dziś do mnie TDKR od Egmnot w powiększonym formacie - już po otwarciu zauważyłem, że komiks zaczyna odklejać się od grzbietu 😂 Wystarczyło, że przejrzałem go kilka razy i jest coraz gorzej.

Miałem to samo z kilkoma Noirami - co zaowocowało później sporym rozklejeniem się komiksu.

MJ

Pechowo, mam pierwsze wydanie TDKR w dobrym stanie, ale też lekko się rozkleja grzbiet niestety.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Crowridd

Zdarza się - szkoda tylko, że właśnie mnie - wysłałem reklamację i zobaczę, jak kolejny.

Wiadomo, że czasami komiksy się zaczynają rozklejać, tak jak u Ciebie, ale żeby nowe, z DC Limited już na starcie tak wyglądały...

MJ

Któregoś razu jak przyszedł mi świeży egzemplarz i już był lekko zagięty, to przez dłuższy czas zamawiałem prosto do empiku za gotówkę przy odbiorze i sprawdzałem czy wszystko gra zanim zapłaciłem, w przeciwnym razie nie płaciłem i zamawiałem nowy.

Crowridd

No to się całkowicie rozumiemy - ja zawsze reklamuję, jak coś jest nie tak - aż tyle kasy i zdrowia nie mam, żeby akceptować zły produkt.

By the way - Man of Steel jest podobno wydany na off-secie. Może i któregoś starszego Batmana tak wydadzą

Q

Na 37. MFKiG wydawnictwo Egmont ogłosiło zapowiedzi na 2027.

W tym roku w ramach DC Compact w październiku ukażą się:.
  • Batman: Mroczne odbicie
  • Batman: Szalona Miłość i inne opowieści
  • Superman: czerwony Syn

2027
  • Batman Superman. World's Finest, Tom 8-9
  • Batman. Detective Comics, Tom 2-4 (DC All In)
  • Batman, Tom 1-3 (DC All In)
  • Nightwing, Tom 1-3 (DC All In)
  • Liga Sprawiedliwości Bez Granic, Tom 2-4
  • Absolute Batman, Tom 3-4
  • Batman: Bruce Wayne - Murderer Turned Fugitive - w 2 tomach
  • Batman: Arkham - Two Face
  • Injustice 2, Tom 2

DC Deluxe:
  • Batman. Gotham w świetle lamp gazowych. Era kryptonijska
  • Batman: Ostatnie Halloween

DC Black Label:
  • Batman: Drugi Rycerz
  • Batman: Gargoyle of Gotham
  • Batman / Green Arrow The Question: Arcadia

W ramach DC Compact w 2027 ma się ukazać 8 nowych tytułów.

What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Crowridd

Jednak kontynuują Nightwinga - świetna niespodzianka.

Arkham - Two-Face to chyba przy okazji The Batman II?

24 Wrzesień  2026, 18:12:57
Wracajac do reklamacji komiksu, o którym pisałem wyżej, to dostałem odpowiedź - okazało się, że pozostałe egzemplarze również mają tę wadę i czekają na nową dostawę.

Q

W "Batman H2SH" jest też zawarta krótka historia "H2SH, Prelude: The Promise" z "Justice League Unlimited (Volume 2) #1" o czym w oficjalnym opisie nie wspomniano, ale informacja o tym jest na tylnej okładce.

Pod obwolutą są grafiki autorstwa Jima Lee, Scotta Williamsa i Alexa Sinclaira z wariantami okładek do "Batman #158".

What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

MJ

Wczoraj przeczytałem Batman H2SH i jest to TRAGEDIA!!! Takiego gówna od dawien dawna nie przeczytałem, aż szok że to ci sami twórcy. Zaczynam się obawiać że Ostatnie Halloween też będzie takim ściekiem.
Nic tu nie trzyma się kupy, kontinuum nie działa jakby Jeph Loeb myślał że tworzy osobny canon, postacie mają mierne motywacje, jest to niewiarygodne w żaden sposób, walczą ze sobą bo walczą ze sobą. Motywy od samego początku są wtórne i nudne jak flaki z olejem. Nawet nie wpisuje tego w spoiler bo to tak przestarzały i nieciekawy motyw że szok, Batman uratował Jokera przed śmiercią nie z jego winy WOOOW!
Czy oni na prawdę nie wiedzą co już powstało na rynku? Motywacja Husha jeszcze głupsza. Pierwszy raz od dawna pomyślałem że mam ochotę wyrzucić ten komiks do śmieci i zapomnieć o jego istnieniu. Jimm Lee rysunkowo się sprawdza, ale nie jest nawet blisko swojego mistrzowskiego poziomu z All Star i Hush. Jestem tak zawiedziony że szok. Prawie przez całą lekturę czułem totalny bezsens narracyjny i praktycznie zero przyjemności z czytania. Jeśli miałbym to ocenić od 1 do 10 to daje -1. Straszne gówno nie wydawajcie na to pieniędzy.

Crowridd

@Q

Kupiłem #1 z tymi właśnie okładkami - nawet spoko.

Miałem pytać, czy ktoś już to czytał, i czy jest tak złe, jak mówią, ale widzę kolega już to potwierdził ;D Przy kolejnym zamówieniu sam się przekonam. Zawsze staram się znaleźć pozytywne aspekty komiksu ale wiem, że czasem jest to niemożliwe.

MJ

Pozytywny aspekt mówisz, hmmm... daj znać jak coś znajdziesz  ;)

Crowridd

Dam znać.

Co do zapowiedzi Egmontu, to przeszedł do mnie już Batman / Green Arrow The Question: Arcadia - dam znać, czy warto kupić. Wizualnie sztosik - trochę klimaty Greila i jego Arrowa.