Aktualności:

,,Bat-Man: Pierwszy rycerz" od 8 kwietnia.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

Juby

Szczegółowe zapowiedzi:

Cytat: Juby w 12 Luty  2026, 08:14:05Zapowiada się, że od marca co miesiąc będzie przynajmniej jedna premiera, którą biorę :)
Nieaktualne. Przez wydawanie klasycznego Supermana Egmont nie tylko zwolnił z klasycznym Batmanem do dwóch rocznie, ale jeszcze tempo nie będzie już co-6-miesięczne, bo nie ma Nowego Gotham w zapowiedziach na maj. Słabo... :(
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

MJ

Wszystko fajnie, ale na "Nowe Gotham" najbardziej czekałem. Muszę przyznać że w 90% bardziej ekscytują mnie stare historie, których jeszcze nie czytałem, niż te nowe, które wychodzą na bieżąco. Zagęszczenie jakości i świeżości było kiedyś zdecydowanie większe, albo może chodzi momentami o przekombinowanie tych nowszych opowieści? Sam już nie wiem, tak czy owak, mam nadzieje że niebawem to nadrobią.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Wszystko zależy od komiksu. Na takie Batman: Dark Patterns, czy Batman: The Last Halloween czekam równie mocno, o ile nie jeszcze bardziej od Nowego Gotham 8)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

MJ

Niby tak, ale "Last Halloween" i np "Hush 2" mają bardzo wysoko postawioną poprzeczkę i to często bywa zgubne w powrotach po latach. Po prostu ciężko doścignąć oryginał. Ale fakt "Dark Patterns" wydaje się być interesującą pozycją.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Batman: Nowe Gotham, tom 1 trafi do sprzedaży 17 czerwca (tymczasowo daję zagraniczne okładki dopóki Egmont nie uzupełni swoich na stronie)...

#ReleaseTheSchumacherCut

Q

Dodano już opis "Batman: Nowe Gotham, Tom 1".

Gotham przez rok funkcjonowało jako ziemia niczyja, miasto całkowicie odizolowane od reszty kraju. W końcu decyzję o separacji uznano za bezprawną, a zrujnowana metropolia zaczęła się podnosić z ruin. Dawni mieszkańcy wracają, a prawo, na ile to możliwe w takim mieście, znów zaczyna obowiązywać. Przestępczość wciąż jednak kwitnie, a gangi nadal prowadzą wojny między sobą. Rosną napięcia pomiędzy ludźmi, którzy zostali w ruinach Gotham, a tymi, którzy teraz wracają do swoich domów.

Stawka jest wysoka, a Batman i policja mają ręce pełne roboty. Delikatna równowaga zostaje zachwiana, gdy Ra's al-Ghul i jego wspólniczka Whisper A'Daire zaczynają podsycać wojny gangów o tajemnicze serum, które ma obdarzyć życiem wiecznym każdego, kto je wypije...

Jednym z najważniejszych sojuszników Batmana w staraniach o zachowanie porządku na ulicach Gotham jest James Gordon. Ich wieloletni sojusz niejednokrotnie był wystawiony na próbę. Przez lata wspólnej pracy każdy z nich musiał pokonać nieufność wobec partnera i stawiać czoło własnym tragediom.

Scenarzyści Greg Rucka (,,Wonder Woman", ,,Batwoman"), Ed Brubaker (,,Captain America") i Chuck Dixon (,,Nightwing") oraz rysownicy Shawn Martinbrough (,,Thief of Thieves"), Steve Mitchell (,,The Invincible Iron Man"), a także Paul Pope, Brent Anderson, Dick Giordano sprowadzają Batmana i jego miasto znad krawędzi zagłady w bezpośredniej kontynuacji bestsellerowej sagi ,,Batman: Ziemia niczyja".

Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w amerykańskich zeszytach ,,Detective Comics" #742–753 oraz ,,Batman: Turning Points" #1–5.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Są już do wszystkich. I okładki też 8)

Czyli w naszym pierwszym tomie Nowego Gotham będziemy mieli kompletną zawartość tomu pierwszego od Urban Comics oraz Turning Points #1–5 z tomu drugiego. Do wydania pozostanie więc reszta zawartości francuskiego tomu drugiego (Batman #587, Robin #86, Birds of Prey #27, Catwoman #90, Nightwing #53, Detective Comics #754, Batman: Gotham Knights #13) oraz całość tomu trzeciego (Detective Comics #756-765 + Superman #168) plus pominięta przez francuzów Batgirl #12, o której pisałem na poprzedniej stronie. Czyli 17 zeszytów w tomie pierwszym i 18, lub 19 w tomie drugim.

Przy Ziemi niczyjej Egmont schodził z ceną okładkową przy tomach poniżej 500 stron. Najwyraźniej już nie dadzą rady (koszty produkcji nieustannie rosną). Szkoda, niemniej biorę na pewno.

#ReleaseTheSchumacherCut

Q

Cały czas maję błędny opis do "DC All In. Alfa i Omega", zamiast właściwego dali ten z nowego tomu "Flasha".
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Wykonane przeze mnie w 5 minut:

Nie byłoby lepiej? Brakuje tylko tego czerwonego, zanikającego cienia za tytułem, a cała reszta pasuje do poprzednich tomów klasycznego Batmana i nie wygląda tak biednie :P

#ReleaseTheSchumacherCut