Aktualności:

,,Batman. Ziemia niczyja. Ostatnia gra. Tom 7" od 26 listopada.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

Johnny Napalm

No pewnie, że genialnie to wygląda, tylko na złość, nikt nie zamierza zrezygnować z zaklepanego egzemplarzu z etui. Mogą mieć faktycznie tylko tak mało sztuk. Ja słyszałem o równo 300 egzemplarzach, które Egmont wypuścił.

Cytat: Crowridd w 29 Listopad  2025, 12:20:45Świetne wydanie. Oczywiście kupiłem z pudełkiem, bo tylko takie jest prawilne  ;D 

Pewnie, że tylko takie prawilne. I tak się płaci jak za zboże, więc te kilkadziesiąt złotych więcej po latach będzie tylko śmiesznym wspomnieniem.
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Crowridd

Co jakiś czas widzę aukcje z absurdalnymi cenami za jeden z Noirów - chyba Kinga, którego od dawna nie ma na rynku. To był ten, który dostawałeś jak zamówiłeś pakiet Batmana Noir (niech mnie ktoś poprawi, bo nie jestem pewien). I ten komiks schodzi za te pieniądze.

Nie wiem, jak będzie z tym - mi się udało go kupić miesiąc temu - trafiłem na link do Gildii - nie wiem, dlaczego tak wcześnie go dali do kupienia

Juby

Cytat: Crowridd w 26 Listopad  2025, 16:42:56Ziemi nie mam jeszcze ogarniętej, więc nie wiedziałem. Mi to trochę przeszkadza - wolałbym okładkę, która nawiązuje do zeszytu, który jest w środku. Dziwna polityka.
Ja się trochę dziwię, że na okładkach wydań zbiorczych nie wykorzystuje się całkiem innych okładek, specjalnie pod takie wydania przygotowanych. Mam wrażenie, że kiedyś częściej to praktykowano. Teraz na front trade'a, lub albumu HC zazwyczaj trafia okładka pierwszego zawartego w nim zeszytu.

Cytat: Crowridd w 26 Listopad  2025, 16:42:56Jako całość to polecasz? Spoilery z Ziemi Niczyjej znam z innych komiksów, ale też bez przesady - znam ogólny zarys historii, ale wyszło tyle tych tomów, że dużo przede mną

Widzę, że nie zmienili loga DC.
Zgadza się, Egmontowi udało się dogadać z DC zachowanie poprzedniego logo do końca serii.

A czy polecam? Oczywiście, choć całości jeszcze nie skończyłem (zostało ponad 300 stron ;)). Moje recenzje tomów 1-6 są na stronie, ostatnią postaram się napisać w tym tygodniu.

^ A co do Zabójczego żartu - mój apetyt na tego DC Limited drastycznie opadł. Przecież to etui jest brzydkie :P Zrobiono u nas odwrotnie niż u Amerykanów, czy Włochów - front z kultową ilustracją Briana Bollanda i "SMILE!" jest schowany, a na etui są tylko profile Jokera - puste, nawet bez logo DC :-\ To ja już wolę wersję bez etui z jedyną słuszną ilustracją clowna, którą będę widział po wyjęciu komiksu z półki. Brak papieru offsetowego (którego jestem fanem) na stronach z kolorystyką Higginsa też zaliczam na minus.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut