Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

Crowridd

Co do kolorów w nowym DLX

Every page has been painstakingly revived to its true color and quality by the artist, leaving a breathtaking final product that matches his original painted artwork.

Juby

Maj:

@mlempicki
Na trzeci tom Batman/Superman: World's Finest najwyraźniej musisz poczekać do czerwca ;)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Leon Kennedy

Pogromca Sprawiedliwości jest całkiem niezłe. Chętnie zakupię trzeci tom, a z czasem chyba wezmę się za B/S.

Juby

Skromny czerwiec od Egmont:

Powrót Supermana znowu zaburzył tempo wydawania Ziemi niczyjej i kolejnego tomu nie będzie po trzech miesiącach >:(

Od 26 lutego dostępne jest nowe wydanie Trzech Jokerów z nowym-klasycznym logo DC na okładce.

edit: Egmont dodał do zapowiedzi kolejną antologię "Świat", tym razem z Supermanem, ale nie zdziwi mnie, jeśli w historiach z nim gościnnie pojawi się Batman :) Potwierdzę jak już kupię (premiera 25 czerwca).

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Juby

Egmont opublikował wczoraj w swoich social mediach listę dodruków planowanych na drugi i początek trzeciego kwartału tego roku. Jeszcze w tym miesiącu ma się pojawić wznowienie Batman: Długie Halloween z cyklu DC Deluxe, ale co ważne, w NOWEJ OKŁADCE! :) Nie wiadomo, czy oznacza to, że okładka pod obwolutą będzie z grafikami, czy pozostanie czarna z tłoczonym tytułem, ale obwoluta być może będzie wzorowana na wydaniu amerykańskim z ubiegłego roku bardziej pasującym do pozostałych tomów tej serii:

W lipcu natomiast dodruki dostaną drugi tom Knightfall oraz Batman: Rok pierwszy (tutaj też trzeba poczekać, czy pod obwolutą dostaniemy nową-kolorową okładkę).

Sama nowa obwoluta nie jest dla mnie wystarczającym argumentem, aby kupować te komiksy ponownie (choć w przypadku Halloween ta czerwona z oryginalnymi pracami Tima Sale'a z 1996 podoba mi się zdecydowanie bardziej od tej, która trafiła do sprzedaży w ubiegłym roku), ale jeśli wymienią również czarne okładki, to chyba będzie trzeba zrobić upgrade :)

edit:
W katalogu nowa obwoluta Długiego Halloween to front. . . okładki speciala z 2021 roku, która jest dołączona wewnątrz komiksu! :o

Jeśli Egmont tak to wyda, to w moich oczach zaliczy epic fail i oczywiście zostaje przy tym, co już mam :P

- Morgan Freeman

Juby

W końcu jest! Długo wyczekiwany (bo zapowiadany na koniec kwietnia, a później na pierwszy tydzień maja):
KATALOG 2025 [click, lub PPM + Otwórz link w nowej karcie]

Jak co roku podaję spis komiksów z Batmanem, lub innymi bohaterami Gotham, które Egmont planuje wydać do końca roku:

Lipiec
Batman & Superman. World's Fines, tom 3: Sprawa Metamorpho (Uniwersum DC)
Liga Sprawiedliwości kontra Godzilla kontra Kong
Injustice, tom 7: Punkt zerowy
Joker: Operacja specjalna, tom 3 (Manga DC)

Sierpień
Batman: Ziemia niczyja, tom 6 - Kolej podziemna
Pingwin, tom 2: Wszystko, co złe (Uniwersum DC)
Batman: Przygody rodziny Wayne'ów, tom 3 (DC Webtoon)

Wrzesień
Batman, tom 4: Joker: Rok pierwszy (Uniwersum DC)
Tytani: Świat Bestii, tom 2 (Uniwersum DC)
Batman Arkham: Pingwin
Batman Noir: Eduardo Risso
All-Star Batman i Robin: Cudowny Chłopiec (DC Limited)
Młodzi Tytani: Starfire (DC Powieść Graficzna 13+) « nie wiem czy pojawiają się w nim postacie z batrodzinki

Październik
Batman: Detective Comics, tom 4: Gothamski Nokturn: Intermezzo (Uniwersum DC)
Nightwing, tom 4: Upadek Graysona (Uniwersum DC)
Mroczni Rycerze ze Stali
Batman: Pogromca sprawiedliwości, tom 4 (Manga DC)

Listopad
Batman: Ziemia niczyja, tom 7 - Ostatnia gra
Red Hood: Outlaws, Tom 3 (DC Webtoon)

Grudzień
Batman: Full Moon (DC Black Label)

To co najmniej 19 tytułów - o ile nie zostawili jeszcze kilku niespodzianek - i aż 35 wydań komiksowych łącznie w 2025 roku.
Niestety, album Powrót Supermana sprawił, że obsuwa w wydawaniu Ziemi niczyjej ponownie jest większa (kolejny tom dopiero po pięciu miesiącach - w sierpniu). No i jest tak, jak się obawiałem - moja ulubiona okładka siedmiotomowego wydania amerykańskiego została całkowicie pominięta, tom 6. ma coś zupełnie innego na froncie :( (nie widziałem takiej okładki w żadnym zagranicznym wydaniu) Na plus, że do końca serii zostają przy poprzednim logo DC.
Najwyraźniej zapowiadany podczas Łódzkiego festiwalu komiksów Batman: Gargoyle of Gotham wyleciał z planów na ten rok.
W planach mam zakup czterech tytułów zaznaczone na pomarańczowo, choć przy olbrzymie z DC Limited zadecyduje cena.

- Morgan Freeman