Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

Nowy początek uniwersum DC

Zaczęty przez Q, 02 Czerwiec 2011, 17:35:40

kubala102

Myślałem że obecnie Robinem  jest Damian Wayne ale widocznie jestem mało poinformowany  . Czy wydarzenia z jednej serii mają bardzo duży wpływ na drugą ,  to znaczy czy mogę skupić sie na jednej z nich nie znając wydarzeń z drugiej ? 

LelekPL

Co do Damiana Wayne'a no to mo?na ?mia?o powiedzie?, ?e jeste? niedoinformowany, ale gdybym mia? powiedzie? co? wi?cej to bym za mocno spoilerowa?.

Mo?esz spokojnie czyta? jedn? seri? bez czytania drugiej. Tylko BARDZO wa?ne wydarzenia maj? wp?yw na pozosta?e serie, ale zawsze b?d? wyja?nione w danym numerze. Tak?e ?mia?o mo?esz czyta? jedn? seri? bez ruszania drugiej.

Danio

Witam, mój pierwszy post na forum.  8)
Mam pytanie odnośnie Batmana Beyond - skoro akcja dzieje się w przyszłości to czy jest jakoś powiązana z obecnym uniwersum DC? Czy można spokojnie wziąć się za nie bez obeznania z obecnym stanem rzeczy (dopiero co wziąłem się za Trybunał Sów, Miasto kupione czeka na półce)? No i jeszcze jedno - co w ogóle dotąd wydano z Beyond w ramach New52? Jak myślicie, kiedy już zbierze się materiał na duży tom to Egmont wydałby go w Polsce? I tak kończąc, na marginesie - czytał to ktoś? Dobre to? Jestem fanem cyberpunka oraz bardzo lubiłem serial animowany z batkiem przyszłości który swego czasu leciał na Cartoon Network. Podobne klimaty?

Post Merge: 31 Marzec  2014, 18:41:52

Cholera, ja tak sobie założyłem że NA PEWNO jest jakaś obecnie wydawana seria z Batmanem Przyszłości, przecież musi być, to taka super postać! Ale skoro sam nic nie mogę znaleźć, to może po prostu DC zlało tę postać? Wydali tylko kilka miniseri, ale na poważnie batka przyszłości nie traktują? :<

Darkoff

BB nie jest w New 52 i dobrze. Bodajże jest coś takiego jak JL3000 - ale mniejsza.

BB ma swoje własne uniwersum w digitalach DC. Jest bodajże: Batman Beyond, Superman Beyond, Justice League Beyond, Batman Beyond Universe i chyba tyle. Ponoć dobre.

kelen

Komiks "Batman Beyond" wychodzi? wraz z emitowaniem kreskówki i uzupe?nia? jego histori?. DC Comics postanowi?o wróci? do tej postaci kilka lat temu wydaj?c mini seri? "Batman Beyond", a w historia w niej zawarta nazywa si? "Hush Beyond". Komiks ten nadal toczy si? w uniwersum animowanym. Po sukcesie miniserii, wystartowa?a regularna seria, nast?pnie j? wstrzymano i ponownie uruchomiono ale w cyfrowej wersji. Cyfrowe wersje s? pó?niej te? drukowane w wydaniach fizycznych.

Kolejno?? czytania wed?ug wyda? zbiorczych:

1. "Batman Beyond: Hush Beyond" (2011)
2. "Batman Beyond: Industrial Revolution" (2012)
3. "Batman Beyond: 10,000 Clowns" (2013)
3a. "Justice League Beyond: Konstriction" (2013)
3b. "Superman Beyond: Man of Tomorrow" (2013)
3c. "Justice League Beyond: In Gods We Trust" (2014)
4. "Batman Beyond: Batgirl Beyond" (2014)

Z wy?ej wymienionych czyta?em pozycj? numer 1 i 3. "Hush Beyond" jest intryguj?c? histori?, ale ma okropne rysunki. "10,000 Clowns" to ?wietny album z mas? akcji i ?wietnej, emocjonuj?cej fabu?y.

Terry McGinnis do??czy do uniwersum New 52, ale nie b?dzie to ta sama posta?, co z komiksów wymienionych wy?ej/seriali animowanych. B?dzie to nowa wersja, która pojawi si? w nowym crossoverze/wielkim evencie DC pod tytu?em "Future's End" w serii cotygodniowej.

RemiRose

Mam kilka pytań.
1. Jakie historie, runy, w których wystepuje Etrigan polecacie?
2. Jakie historie, runy, w których wystepuje Deadman są warte przeczytania.?
3. Jak pod względem fabularnym prezenuje się GL: WillWorld?
Tyger! Tyger! Burnining bright
In the forest of the night,
What immortal hand or eye
Could frame thy fearfull symmetry?
--------------
Country Stories. Od komiksu, aż po film.
http://remirozanski.tumblr.com/

Rado

Rozumiem, patrząc po temacie, w którym umieściłeś pytania, że pierwsze dwie kwestie interesują Cię wyłącznie w ramach nowego uniwersum?

Etrigan chyba nie dostał dużo miłości w New 52. Jest co prawda seria Demon Knights gdzie gra jedną z głównych ról, jednak z tego co mi wiadomo komiks jest słaby.

Co do Deadmana, to można sięgnąć po Justice League Dark. Jest w składzie drużyny i jest dość dobrze przedstawiony. Szczególnie w pierwszym trejdzie w drugim numerze jest z nim świetna historia. Jak wiadomo Boston Brand jest duchem. Duchem mężczyzny. A mężczyzna ma swoje potrzeby. Niezły numer moim zdaniem.

kubala102

Wszyscy narzekają strasznie na serie Detective comics  a jeśli o mnie chodzi to spodobała się bardziej  niż numery wydawane przez serie batman  , nie wiem może to kwestia tych  znakomitych rysunków

LelekPL

Pierwsza historia, Oblicza Śmierci, jest naprawdę dobra według mnie. I jak mówisz, pięknie narysowana. Potem jednak jest już tylko gorzej. Tzn, rysunki są nadal ładne, ale ciężko się to czyta.

kubala102

Tylko do numeru 12 który jest ostatni pisany przez Tonyego  daniel , później jest już coraz lepiej  ale to moja opinia

LelekPL

Emperor Penguin i Gothtopia nie są złe, ale też nic wielce godnego zapamiętania się tam nie dzieje. No może pojawienie się Tumblera.

Najnowsze historia Icarus prezentuje się bardzo ciekawie natomiast, ale jeszcze nic powiedzieć więcej nie mogę. Póki co jednak, według mojej opinii, raczej Batman jest dużo lepszy i ważniejszy. Wydarzenia w nim odbijają się szerszym echem w całym uniwersum. Teraz podejrzewam, że tą rolę może przejąć Eternal, który buduje iście epicki finał.

Bless

Batmana i Detective comics mam obcykane ale wlasnie nic nie wiem o tym eternalu :/ moglby mi ktos po krotce say ocb w tym ?

LelekPL

Wiele do wyja?niania w sumie nie ma. Batman Eternal to nowy cotygodniowy tytu? DC. Dzieje si? w tym samym uniwersum co pozosta?e i jest pisany przez Scotta Snydera, autora serii "Batman". W pierwszym numerze przedstawi? zako?czenie tej historii, pokazuj?c pokonanego Bruce'a Wayne'a, patrz?cego na zniszczone Gotham. A potem przechodzi do pocz?tku, czyli rok wcze?niej, i w tym momencie zaczyna si? Eternal. Póki co g?ówn? osi? fabularn? jest wielka pomy?ka Jamesa Gordona, która prowadzi do tragedii, do jego zwolnienia i prawdopodobnie procesu. W jaki? sposób jest to powi?zane z powrotem do miasta
Spoiler
Carmine'a Falcone.
[Zamknij]

Rado

Eternal brzmi ciekawie, ale minie trochę czasu zanim się za to wezmę. Czekam na wydanie zbiorcze. Eternal wychodzi co tydzień, więc może nie będę musiał aż tak długo czekać na trejda.

Lelek, Snyder na pewno gra tam pierwsze skrzypce. Sam słyszałem, że mówi o sobie, że jest pewnego rodzaju kapitanem ekipy, ale warto by wspomnieć, że oprócz Snydera scenariuszem każdego numeru zajmują się także James Tynion IV, Ray Fawkes, John Layman i Tim Seeley. Poziom Eternala może więc się nieco różnić od tego "snajderowskiego" z Batmana.

Johnny Napalm

CytatBatman Eternal to nowy cotygodniowy tytuł DC.
Jak to, cotygodniowy? Jak to możliwe? Ile to ma stron i czy ktoś wytrwał w tym tytule jako regularny scenarzysta albo rysownik?
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...