Aktualności:

,,Batman/Superman World's Finest: Sprawa Metamorpho. Tom 3" od 30 lipca.

Menu główne

Bane w TDKR

Zaczęty przez Q, 19 Styczeń 2011, 23:31:41

Kujaw

rocklee: Prosz? bardzo, w 52 sekundzie tego filmu masz wyja?nion? kwesti? maski Bane'a. Nie bedeziesz ju? mial ?adnych w?tpliwo?ci. Mo?na docieka?,  jak Bane okaleczy albo poturbuje Batmana.
http://www.youtube.com/watch?v=1idlh4m1fls

"Is it a bird? Is it a plane? NO! It's a flyin' pirate ship!"
~ Lagerstein "Dreaded Skies"

Johnny Napalm

Hmm... ale jak przedstawią sensownie to, że gościu niby śmiertelnie chory rwie się na panowanie nad... miastem, państwem, światem? To niby jak Hitler, co miał odstrzelone jądro i chciał zrekompensować to sobie panowaniem nad... tym co powyżej?
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Funky

http://www.youtube.com/watch?v=jX2jqQbwHyQ Mam nadzieję że teraz nie będzie pomyłki z mojej strony ;) NolanFans zamieściło odtworzony utwór Hansa Zimmera z Prologu. Słucha się tego dobrze ale oby to był tylko przedsmak epickiej ścieżki dziękowej ;) No i oby tak jak w przypadku "The Dark Knight" i "Bank Robbery (Prologue)" była to tylko część tematu muzycznego Bane`a

Juby

Jeśli tak będzie wyglądał prawdziwy kawałek to średnio mi się podoba. Mieszanka Piratów, Incepcji, tematu Jokera + "Bane, Bane, Matalo, Matalo!". Ale nie jest źle.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Funky

Tam nie ma ''Bane, Bane, Matalo, Matalo!'' tylko ''Deshi Basara'' ;)

Juby

Racja, mój błąd. :P
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Q

Co prawda jest to tylko statuetka, ale ta zakrwawiona maska Batmana...

What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Rado

I ten pistolet....  ???

Juby

Więcej krwi niż w obu poprzednich częściach na tej figurce. :P

- Morgan Freeman

Hydro

Myślę że autora figurki poniosła wyobraźnia, niemniej jednak prezentuje się nieźle.
It's a funny world we live in.

Johnny Napalm

Za mały kaliber jak na takiego Batmana. ;) Swoją drogą, robią z Banea niezłego strojnisia... ten korzuch - reszte rzeczy kupisz za karte MC.
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Funky

Tak zastanawiając się jaki będzie Bane w filmie pomyślałem że byłoby rewelacyjnie gdyby miał on zdeformowaną twarz. Bardzo liczę na to że Batman zdejmie mu maskę i zobaczymy wstrętną mordę z deformacją nosa lub ust. Oczywiście nie powinien być tak "piękny" jak Jason Voorhees. Ale mam nadzieję że zakładając maskę Bane chciał też ukryć przed światem swoją fizyczną brzydotę.

rocklee

A po co niby deformacja? po... co? maska jest tylko tam dlatego, że gaz się wdycha.

Funky

Po to żeby wzbudził w odbiorcy większe obrzydzenie. No i oszpecony villain jest ciekawszy (pod względem wyglądu) od przeciwnika z normalną facjatą.

rocklee

Ale jak jest to uwzgl?dnione fabularnie... a po co bane'a oszpeca?? chyba tylko dla zachcianki, on w przeciwie?stwie do jokera (oszpecony) ma wzbudza? strach w inny sposób.
Z reszt? ciekawi mnie to, jak przedstawiaj? bane'a, twórcy, s?ysza?em opinie, ?? gdy filmowy bane zobaczy?by policjanta i staruszk?, to najpierw zabi?by staruszk?, nie pami?tam z czego to i czy dobrze to zapami?ta?em, ale co? takiego by?o.