Aktualności:

"Batman: Mroczne zwycięstwo" od 27 listopada.

Menu główne

Young Justice

Zaczęty przez kelen, 29 Listopad 2010, 17:32:40

8azyliszek

@UP
Może masz rację. Bo ile razy można oglądać to samo?? Ostatnio Batman zrobił mu to w JL:Doom, taki motyw był też w Arkham Asylum (grałem :))). W "The Batman" rurkę odrywała nawet Batgirl (tyle że jokerowi na Venomie) a teraz Robin. Nuuudaaa...

kelen

Ah, odcinek był wyśmienity. Chociaż ja od początku obstawiałem, że zdrajcą jest
Spoiler
Artemis
[Zamknij]
. Wygląda na to, że
Spoiler
Red Arrow sam musiał być pod czyjąś kontrolą
[Zamknij]
. Finał sezonu zapowiada się nieźle.

Deuce

Nie śledzę tego serialu regularnie, ale tylko te odcinki, w których pojawia się Bane. Mimo to, udało mi się rozszyfrować kreta. Kierowałem się tylko poczynaniami komiksowymi tej postaci i zgadłem.
Co do samego odcinka, to bardzo mi się podobał. Nie orientuje się kto jest kim, z kim i dlaczego, ale nie przeszkadzało mi to w odbiorze przekazu. Nie podobało mi się, że Bane tak łatwo dał się podejść i to Robinowi, przez co błyskawicznie przegrał. Dziwne jest też trochę to, że Superboy udał się na wyspę samolotem, a nie sam poleciał. Widać twórcy trochę go rozleniwili  ;D .
"To już nowa gra -- Nie ma czasu na miękkie rękawiczki !"
~ Jean Paul Valley - Batman

kelen

Superboy nie potrafi tutaj latać, jedynie jeśli użył "tarczy" od Leksa Luthora. A zanim przybył na wyspę to chyba już się mu skończyły.

Deuce

Tego nie wiedziałem akurat, ale jest to dziwne, bo w komiksie od zawsze miał tę możliwość. Widać twórcy chcieli wprowadzić trochę świeżości do serialu. Co do kreta jeszcze, to chyba nie był nim, do końca, z własnej woli. Taki wniosek nasuwa mi się z wypowiedzi tej postaci.

kelen

W poprzednim odcinku (czy dwa do tyłu, już nie pamiętam) jest wytłumaczone, czemu Superboy nie potrafi latać, a także dlaczego nie potrafi używać "laserów" z oczu, czy rentgenowskiego wzroku.

Rado

@Deuce W Young Justice, Superboy ma w połowie kryptońskie dna (pochodzące od Supermana), a w połowie ludzkie (pochodzące od Lexa Luthora), dlatego nie ma w pełni mocy Supermana. Wspomniane "tarcze" niwelowały na jakiś czas ludzkie dna, przez co S-boy mógł fruwać itp. ale w zamian tracił panowanie nad sobą i wpadał we wściekłość, coś w stylu Hulka.

Deuce

W starym DC, Superboy też był w połowie klonowany z aury Supermana, a w połowie miał ludzkie DNA Lexa. Z lataniem nie miał żadnych problemów.
Pomysł serialowy jest inny. Przyznam, że jest to coś nowego i dobrze. Te wlepki zmieniają trochę utarty schemat, co jeszcze bardziej przyciąga do oglądania. W końcu to adaptacja i nie musi ślepo odwzorowywać oryginału. Dodatkowo punkt dla twórców serialu za inwencję.

Rado

8azyliszek

@UP
Ja nie oglądam by sobie nie psuć przyjemności obejrzenia całości. Opłacała się jednak ta 5 miesięczna przerwa w emisji pierwszego sezonu. Jutro obejrzę sobie zakończenie 1 sezonu a za tydzień już nadają następny. Tak zawsze powinno być.

Rado

Gdyby nie ta przerwa wcześniej, to pewnie po dzisiejszym odcinku, byśmy czekali te kilka miesięcy. Dobrze, że już ta przerwa za nami heh. A co do tego klipu, to nie sądzę żeby Ci popsuł późniejsze oglądanie. Ot jest to taki trailer tej całej "Invasion". Fajnie zrobiony, ale nic szczególnego nie zdradza.

8azyliszek

@UP
Jeśli nic nie zdradza to po co oglądać? :) A to co pokazuje wolę sobie na spokojnie obejrzeć za tydzień. Nie ma pośpiechu.

Post Merge: 22 Kwiecień  2012, 10:40:43

Całkiem niezłe to zakończenie sezonu, podobało mi się. Szkoda, że więcej odcinków tak nie wygląda - młodzi i starzy występują obok siebie na równych prawach, żadnych statystów (ach czemu nie powstanie nowa kreskówka o Justice League ???). I nawet cliffhanger nie był duży - spodziewałem się widoczku folty inwazyjnej mijającej Pluton  ;). A tak zobaczymy o co caman już za tydzień. No i potwierdza się prawda, że "Batman zawsze ma kryptonit"  :D Ta kwestia spodobała mi się najbardziej.

Kwiatek

Rado

Nom, fajny był ostatni odcinek sezonu pierwszego. Świetny, wszystko wyjaśniający, scenariusz i dobre walki, Batman vs Robin oraz Superboy vs Superman. Red Tornado, raczej nudna postać, w tym zamienionym ciele z rozwalonym okiem, tym razem rządził heh. Trochę suche były te noworoczne buziaki, ale to nic.

Generalnie podsumowując 1 sezon był bardzo bobry. Zdecydowanie więcej dobrych odcinków niż tych złych. Moje podium sezonu to:

1. Agendas
2. Secrets
3. Epizod 1&2

8azyliszek

@UP
"Secrets"?? Helo Megan...  :D Akurat ten mi się nie podobał tak bardzo. Do pilota i Agendas ja dorzucam też 1x26 albo Targets z Luthorem. W ogóle odcinki w których było więcej dużej Ligi mi się bardziej podobały. No a w końcówce jeszcze smutnym akcentem jest to, że Speedy stracił rękę :(. Jak go w końcu odratują, będzie miał straszną traumę.