Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

Young Justice

Zaczęty przez kelen, 29 Listopad 2010, 17:32:40

Kwiatek

,,Czemu Kid Flash je?dzi? na motocyklu?''
Jad?c na motorze po drodze sprawia osobe mniej rzucaj?c? sie w oczy ni? gdyby skorzysta? z swojej mocy.
,,Red Tornado zdrajc?''
Ten w?tek zosta? poruszony w poprzednich odcinkach.
,,Black Spider podobny do Spider-Man''
Oto chodzi?o twórcom Young Justice ?eby Black Spider przypomina? paj?ka z Marvela, jest to uk?on w strone serialu Spectacular Spider-Man.

Rado

CytatJad?c na motorze po drodze sprawia osobe mniej rzucaj?c? sie w oczy ni? gdyby skorzysta? z swojej mocy

No tak, ale on na tym motocyklu ?ledzi? ?ód? z dystansu, Sportsmaster nie mia? szansy go zauwa?y? gdyby bieg?. Po za tym, gdyby bieg?, to i tak ma?o kto by go zauwa?y?. Co najwy?ej bia?? smug? wiatru.

Cytat,,Red Tornado zdrajc?''
Ten w?tek zosta? poruszony w poprzednich odcinkach.

No tak, i w?a?nie wszyscy ju? o tym zapomnieli. Wi?kszo?? my?li, ?e kret czai si? w?ród m?odych bohaterów, a tymczasem mo?e jest nim Tornado.

Troch? tani ten uk?on, w stron? Spidera jak dla mnie...

Kwiatek

,,No tak, i w?a?nie wszyscy ju? o tym zapomnieli. Wi?kszo?? my?li, ?e kret czai si? w?ród m?odych bohaterów, a tymczasem mo?e jest nim Tornado''.
Ciekawa teoria z Red Tornado, jest robotem wi?c mo?na go przeprogramowa?.
Moim zdaniem kretem mo?e by?: Red Arrow, Zatanna, Kid Flash, Robin bo by nikt si? spodziewa? ?e który? z nich mo?e by? kretem, A zbyt oczywistym wyborem by? by: Artemis, Aqualad, Superboy, Miss Martian wielu ich pos?dza z powod ?e ka?de z nich ma sekret przed dru?yn?  lub konekcje ze z?oczy?cami.
,,Troch? tani ten uk?on, w stron? Spidera jak dla mnie''
Z ciekawo??i  Rado czy ogl?da?e? Spectacular Spider-Man? Odcinek Young Justice by? emitowany dzie? przed premier? nowego serialu animowanego o paj?ku na Disney XD wi?c mo?na uzna? to chyba za dodatkowe nazwi?zanie lub za?artowanie z Marvela.

Rado

No Robina to się nie spodziewam, ciekawe jakby twórcy wytłumaczyli to scenariuszowo. Mogłoby być ciekawie. Co do nowego serialu z pająkiem, to tylko widziałem zajawki w necie. Wydaje się ciekawe, ale jeszcze nie oglądałem.

Cytatwięc można uznać to chyba za dodatkowe nazwiązanie lub zażartowanie z Marvela.

Być może masz racje, chociaż czy twórcy aż tak by się zsynchronizowali?

Q

Producentem "Young Justice" i "The Spectacular Spider-Man" jest Greg Weisman, więc nawiązanie było zamierzone. Na dodatek głosu obu bohaterom udzielił ten sam aktor. Emisja odcinka przed premierą "Ultimate Spider-Man", przy którym pracuje Paul Dini, też pewnie przypadkowa nie była.

Taka rywalizacja bloków z kreskówkami DC Comics i Marvela.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Rado

No to w sumie fajnie sobie zrobili. Trochę lepiej można by było wykorzystać taką postać z potencjałem, jak Black Spider niż tylko do takiego występu.

Jeszcze dodam, że w najnowszym odcinku podobał mi się występ Cheshire. Już we wcześniejszych odcinkach fajnie wymiatała, a teraz rzuca się do walki przeciwko dwóm łucznikom bez cienia strachu. Ciekawa postać.

8azyliszek

@UP
Mamy prawo się nie zgadzać. Ja uważam, że The Light szykuje operację zagrażającą całemu światu - to chyba ich działania doprowadzą do tej inwazji (zobaczymy za 3 tyg.) a to jest poziom zagrożenia Omega :). To właśnie na takie ewentualności on zawsze ma plan ("The man with the plan" - The Dark Knight :))). A cała Liga Sprawiedliwych to tylko backup jakby Batman stał się rogue (Tak powiedział w JL:Doom :))). Więc mi się nie podoba to, że on tego jeszcze nie ogarnia. No chyba, że moje przypuszczenia są słuszne i przygotował Artemis do roli kreta.

Ale poza tym rzeczywiście Batman wygląda i gada jak powinien. Czasem nawet błyska Batmanowością - jak w "Agendas". Ale do prawdziwego nietoperzowego myślenia, wszechwiedzy i gotowości na wszystko, tak jak we wszystkich innych kreskówkach o Batmanie IMHO daleko mu, niestety.

Q

Tajemnica zdrajcy w "Young Justice" zostanie ujawniono dopiero w odcinku "Auld Acquaintance" (premiera 21 kwietnia), ale już teraz w nowej sondzie na BatCave możecie wskazać swojego faworyta.

Po ostatnich odcinkach wiadomo, że nie wielu bohaterów nie skrywa, żadnych mrocznych sekretów.

Rado

Dałem głos na Red Tornado, ale na razie jestem jedyny heh. Również przyszło mi do głowy, że może Sphere jest zdrajcą... Na tę chwilę prowadzi Red Arrow i w sumie miało by to nawet jakiś sens, bo tak jawnie oskarża Artemis, po to by odwrócić podejrzenia od siebie. Tylko, gdyby był zdrajcą, dlaczego nie chciał dołączyć do Ligii?

8azyliszek

Uuuuu słabo, słabo. Tak jak przypuszczałem nic takiego ciekawego w tej przeszłości Dicka nie było. IMHO akurat 1x24 jest najsłabszym odcinkiem tej wiosny. Tylko Parasite mi się podobał. Ale od kiedy jego wysysanie ma objawy grypy?  :) Słabo to zrobione. Superboy wpada ze skrajności w skrajność - od nieufania Luthorowi, po "łykanie" jego tarcz jakby to były miętówki. Oczywiście wpływa to na jego psychikę, upodabniając go do Matcha. A wykorzystanie Zderzacza Hadronów do zrobienia czarnej dziury - ktoś tu się "Aniołów i Demonów" z Hanksem naoglądał :). Mam nadzieję, że następny odcinek będzie lepszy.

Rado

Mnie się odcinek Performance podobał. Fajne cyrkowe klimaty, dobre efekty, dżwięk i świetne wykonana scena na pociągu. Parasite wyglądał trochę jak Swamp Thing. Superboyowi widocznie się spodobały te używki i przypływ potęgi z nimi związane. Ciekawie zrobione, że często po nie sięga i ciekawe do jakiego stopnia uzależnienia będzie to prowadzić. Nie takiej historii o Dicku się spodziewałem po zapowiedziach, aczkolwiek jest to, moim zdaniem, dobry odcinek.

CytatAle od kiedy jego wysysanie ma objawy grypy?  :) Słabo to zrobione.

No coś Ty? Ci ludzie, po prostu, grypą tłumaczyli sobie nagłe osłabienie, nikt tam nie miał objawów. Nie wiedzieli, że potwór z bagien eee tzn. Parasite grasuje między nimi. Nikt tam nie kaszlał, ani nie kichał. 

Q

W USA miał swoją premierę odcinek "Usual Suspects", w którym ujawniona została tożsamość zdrajcy.

Spoiler
Kretem okazał się być Red Arrow. Czyli większość osób poprawnie wytypowało jego tożsamość w sondzie na BatCave.
[Zamknij]

Rado

Usual Suspects

No i mamy kreta. Nie uda?o mi si? przewidzie? kto nim jest, heh. Nie przeczyta?em spoilera przed obejrzeniem odcinka, wi?c ca?y czas czeka?em na wielkie ujawnienie w napi?ciu. Rozumiem, ?e w nast?pnym odcinku b?dzie wszystko wyja?nione co i jak, bo epizod zako?czy? si? lekkim cliffhangerem. Mam na my?li zaskoczenie samego Red Arrowa. Troch? zaskoczy? mnie wyst?p Riddlera, ze szczerb? mi?dzy z?bami, ale w sumie spoko, nie przeszkadza? mi on tam. Sam odcinek jest dobry, szczególnie jak kto? nie czyta? wcze?niej kto jest szpiegiem. Oczekiwanie na moment ujawnienia, sprawia ?e odcinek ogl?da si? znakomicie i w ogóle si? nie d?u?y. ?wietna scena szczero?ci i wyzna? bohaterów, chocia? szkoda ?e najprawdopodobniej nie b?dzie kontynuowany w?tek uzale?nienia Superboy'a. Mo?e troch? za ?atwo pokonano Bane'a. Moim zdaniem powinien on jako? uciec, tak jak to zrobi? Luthor. Fajna muza by?a, kiedy m?oda liga lecia?a na misj?. Dobry odcinek.

No i ko?czymy z odcinkami, fabularnie skupiaj?cymi si? na poszczególnych bohaterach. Teraz tylko rze?nia, inwazja kosmitów i Lobo heh. Troch? lipa, ?e m?oda liga b?dzie musia?a znowu uratowa? star?, niektórzy mog? na to marudzi?. Có?, taka konwencja serialu  :P

8azyliszek

Ale ?e Guya Gardnera do Ligi nie przyjeli...  :D  :D
Szkoda, ?e ta posta? nie pomo?e m?odym ratowa? starych :).
I bardzo ?adne zako?czenie. I teraz film JL:Doom ma sens. Chocia? wola?bym by to Luthor wszed? na koniec. No ale on by? zaj?ty z Superboyem i reszt?.

I zawsze, ale to zawsze jest jeden jedyny sposób by za?atwi? Bane'a - oderwa? rurk? i porazi? pr?dem. To ju? si? groteskowo/?a?osne robi. Po co ten Bane w ogóle staje do walki - od razu móg?by si? podda? i zaoszcz?dzi? sobie wstydu. I chyba powtórz? to w Dark Knight Rises - nuuudaaa.

No i znowu Batman daje si? podej?? jak dziecko. Jak podobny motyw by? w B:tBatB, to w?a?nie Gacek nie da? si? podej?? Starro.

Leon Kennedy

Jakoś wątpię, aby Nolan chciał coś tak żałosnego powtarzać w swoim filmie i gdzie u niego są rurki.