Aktualności:

,,Batman. Ziemia niczyja. Kolej podziemna. Tom 6" od 27 sierpnia.

Menu główne

Wasze bat-kolekcje

Zaczęty przez MR.JACK, 23 Sierpień 2009, 20:58:30

MysiaParasolka

Dopiero wczoraj odebrałem przesyłkę, więc fota prosto z unboxingu. Mam na półce sporo nietkniętych jeszcze artbooków, może pokuszę się o jakieś mini-recki z czasem.
Z samego przekartkowania mieszane uczucia, grafik dość oszczędnie, więcej treści. Na pewno nie ma podjazdu do artbooków z MCU, które wręcz ociekają upchaną treścią po pobieżnym przejrzeniu...
Recka z netu: https://www.parkablogs.com/content/book-review-art-of-batman-begins

Polecam w ogóle te dwie strony z recenzjami artbooków i książek okołofilmowych.
https://www.parkablogs.com/
https://halcyonrealms.com/

Juby

Zdobycze z ostatnich czterech miesięcy.

Oba przeczytane, recenzja NML na stronie, opinia o tomie kolekcji Hachette na forum.

Dalszy ciąg nadrabiania zaległości w Semicach. Do finiszu brakuje już naprawdę niewiele 8)
Numer 8/98 znalazłem w antykwariacie za zaledwie 16 zł, ale po wyjęciu z folii okazało się, że należał do osoby palącej :-\ Udało się go trochę przewietrzyć, ale o ile nie będę chciał go przeczytać, będzie leżał w tej folii (szczelnie zamkniętej) :P

Dwa prezenty.
Pingwina chętnie oddam w dobre ręce, o czym już pisałem.
Książkę na razie przeczytałem fragmentami i już widzę, że sporo tu przepisywania informacji z sieci niekoniecznie będących prawdą.

I tu jeszcze jeden prezent urodzinowy od brata :)

Przybyło mi też kilka rzeczy okołofilmowych, ale noszę się z zamiarem zaprezentowania swoich kolekcji bat-filmów, które w tym miesiącu będą obchodziły swoje jubileusze, więc zdjęcia wrzucę później do wątków im dedykowanych.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Juby

The Killing Joke to pierwsze wydanie UK (First Titan Edition: May 1988, 4th Printing) w stanie idealnym:

Udało się też "odzyskać" czwartą z pięciu kaset VHS z Batmanem, jakie miałem przed wyprowadzką z domu rodzinnego :)

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Crowridd

Jednym z plusów pierwszych wydań sprzed lat jest ich zapach

Juby

Zdecydowałem się kupić dwa ostatnie tomy kolekcji (akurat byłem dzisiaj w empiku i oba leżały na półce), a z TM-Semic do upolowania pozostały mi już tylko numery 10-12/98 oraz Lobo/Batman :)

- Morgan Freeman

Crowridd

Ten Joker moim zdaniem bardzo źle się zestarzał. Wydaje mi się, że zeszyty te były napisane pod zdecydowanie młodszą grupę odbiorców, przez co są one dziecinne, momentami patetyczne i nie stoją na równi z innymi, które czytałem z tamtego (i z dużo wcześniejszego) okresu. Spoko to jest mieć u siebie - bo pewnie kiedyś wrócę porównać wrażenia, jednak widać, że ten Joker to inny pomysł na tę postać - i teraz ciężko się to czyta. Niektóre teksty bardziej pasują do czytanek dla kilkulatków.

Dużo wrzucasz zdjęć filmów/animacji na płytach/kasetach.

Też zacząłem kupować filmy 😃 - kolejny raz w tym roku chciałem do czegoś wrócić w steamingu i znów usunęli. Więc kupiłem - Under The Red Hood z możliwością wyboru zakonczenia czy Suicide Squad - który bardzo mi się podoba. Wydali go chyba przed premierą filmu, bo widziałem jeden komentarz o tym, że ktoś ma nadzieję, że film będzie tak dobry jak ta animacja 😂

Juby

Wezmę się za tego Jokera może jeszcze w ten weekend i sam przekonam czy jest to jeszcze zjadliwe, czy tak złe jak Nocturna i Nocny złodziej ;D Jeśli to drugie, to już na stówę zakoduję sobie, aby trzymać się Batmana post-Kryzysowego.

- Morgan Freeman

OokamiG

Zakupy z okresu październik 2024-lipiec 2025:

Silent Dark

Zazdroszczę tych tomów z Nightwingiem.

A przez Jubego znów mi ślina cieknie na widok archiwalnej prasy. Ten magazyn z "Batman: Zemsta" pamiętam z dzieciństwa.

Crowridd

DC Finest to jedna z lepszych rzeczy, jakie DC ostatnio wypuszcza.

Juby

Magazyn Batman: Zemsta to fajna nostalgiczna ciekawostka, gorzej że reklamował grę, która była... no niespecjalna delikatnie rzecz ujmując.

@OokamiG

Zbierasz wszystko z Batmanem wydane w PL? Widzę każdą serię bieżącą na miękko plus Deluxy i NOIRy, a także tomy z kolekcji Hachette. Masz wszystkie bat-tytuły wydane przed Egmont od 2012 roku?

- Morgan Freeman

OokamiG

Absolutnie nie, Juby. Z noirow mam tylko z serii  Black&White, nie mam potrzeby dublowania reszty tytułów, powiększony format i czerń i biel nie są tego warte moim zdaniem. Ongoingi zbieram Detective Comics i Batman, nie zabrałem się jeszcze Batman i Catwoman, czy Nocne Koszmary. Kolekcje hachette kupuje wybiórczo, choć to kolekcja której ma chyba najwięcej tomów. Więc no nie mam wszystkich, ale i tak jest tego sporo.

Juby

Popieram z tymi NOIRami. Też mam trzy tomy B&W + Gotham w świetle lamp gazowych (bo nie ma alternatywy, stare wydanie Egmont jest od lat niedostępne), resztę uważam za niewartą wydawania na nie kasy. Z Hachette też biorę wybiórczo, a i tak mam wrażenie, że za dużo, bo już mam kilka tomów, które raczej będą na wylocie gdy zacznie brakować miejsca na regale.

Batman/Catwoman bardzo mi się podobało, polecam ten album. W kwestii ongoingów - najbliższy tom jaki planuję kupić do HUSH2, ale nie wykluczam, że po nim dam szansę nowej "jedynce".

- Morgan Freeman

OokamiG

No kiedyś może kupię Batman/Catwoma, taki jest plan. Ale czasami są inne priorytety, bo zbieram też inne komiksy, książki, mangi i budżet nie jest z gumy.

Crowridd

@OokamiG Jak to Compendium Nightwinga? Miałem to nawet kupić, odłożyłem na później, a tu chyba zaraz 3 część wychodzi  ;D