Aktualności:

Batman: Miasto szaleństwa" od 15 lipca.

Menu główne

Wasze bat-kolekcje

Zaczęty przez MR.JACK, 23 Sierpień 2009, 20:58:30

Juby

Cytat: Crowridd w 02 Listopad  2025, 19:44:44Kolekcja też super - powiększa się i powiększa. Tylko półki te same.
Problem każdego zbieracza. Każdego z nas ;)

Cytat: Crowridd w 02 Listopad  2025, 19:44:44Masz jakieś Semici w stanie 10/10? Kiedyś kupiłem Przysięgę zza grobu, który ma kilka dekad, a był w takim stanie, jakbym go zamówił z Egmontu (poza zapachem).
Przysięgę zza grobu też kupiłem na olx w takim stanie, że ledwo widać jakiekolwiek ślady używania na okładce, a środek jakbym był pierwszą osobą, która go czyta (stoi na półce obok miękko okładkowych wydać Egmont). Co do Semiców - powiedziałbym, że większość mam w stanie bdb+, praktycznie bez skaz. Gdy je pakowałem to zaskoczyło mnie, że kilka numerów poza "żółtymi stronami" (to podobno od narażenia na światło, oryginalnie w kioskach papier offsetowy był biały, lub bliski białego) są w stanie igła (np. 5/91 i 7/91). 1/95 też mam w super stanie, z wyjątkiem brakującego plakatu w środku.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Crowridd

Możliwe, że Przysięgę mamy od tego samego dostawcy w takim razie. Ja kupiłem kilka miesięcy po Tobie (wrzucałeś tu chyba zdjęcie).

Crowridd

Od dłuższego czasu miałem duży problem ze streamingiem, tzn. z usuwaniem poszczególnych pozycji z biblioteki danej firmy. W końcu się przełamałem i zacząłem kupować animacje DC na płytach, żeby je mieć już na własność i obejrzeć w każdej chwili - nawet za 5 lat, jak najdzie mnie ochota.

No i mam już kilka pozycji - wiem, malutko ale chciałem się pochwalić i polecić każdemu, kto ma jakiś odtwarzacz płyt - warto. Każde wydanie ma jakieś ciekawe bonusy i dodatkową zawartość.

Poza animacjami jest The Batman i trylogia Arkham, ktorą kupiłem w 2020 podczas covidu. Wydaje mi się, że to był mój najlepszy zakup w tamtym czasie.

Crowridd

Taki prezent od kumpla

Leon Kennedy

Czadowo się prezentuje  :D

Crowridd

Cała seria jest kozacka. Chociaż trochę się rusza - nie jest stabilny.

Leon Kennedy

Dobry kumpel, oj dobry  ;D

Crowridd

Wpadły ostatnio klasyki - nie znam żadnego tytułu - o Shamanie słyszałem tylko, że jest niezły. Szukałem czegoś w starszym klimacie i takim zapachu stron. Stan - chyba igła - w jednym jest nawet jakiś plakat.

MJ

No no powiem Ci świetnie to wygląda, twoja kolekcja coraz bardziej zachęca mnie do sięgnięcia po pozycje anglojęzyczne nie wydane w Polsce.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Ah, oryginalna seria Batman: Legends of the Dark Knight. Być może najlepszy ongoing z Mrocznym Rycerzem w historii komiksów z nim. Gratki świetnego zakupu i życzę udanej lektury.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Crowridd

Shamana chciałem mieć już od dawna, więc jak nadarzyła się okazja...

Widać, że ktoś włożył te zeszyty do folii te 30+ lat temu i ich nie ruszał.

Rado

Pamiętam tę historię pt. "Flyer" i tego przeciwnika, a raczej jego mamę, hehe.

Juby

Komiksowe bat-zdobycze z tego roku:

Nie planowałem kolejnej próby wejścia w Detective Comics, ale dostałem pierwszy tom od Rama V od żony w prezencie na dzień mężczyzny (recenzja już na stronie) 8) Cztery komiksy z prawej dopiero co odebrałem, więc lektura przede mną.

Poniżej kilka fotek prezentujących nowe wydanie Husha (obwoluta i co pod nią):

#ReleaseTheSchumacherCut

MJ

Fajnie wydany ten nowy "Hush". Daj znać Juby jak przeczytasz czy ta dodatkowa historia jest warta grzechu. Mam już 2 wydania "Husha" i nie wiem czy potrzebne mi 3, ponoć to tylko 5 stron nowego materiału. Btw. wspominałeś ż "Wojna Żartów z Zagadkami" Ci nie podeszła, to twoja pierwsza lektura tego komiksu? Moim zdaniem, niewykorzystany potencjał, choć ma naprawdę sporo dobrych momentów, liczyłem ze trochę mniej powierzchownie zostanie potraktowana sama wojna. Z twoich nabytków brakuje mi jeszcze "Gotham rok pierwszy". Rzeczy bez Batmana zostawiam na potem.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Możesz liczyć na moją recenzję nowego wydania Husha na stronie głównej BC jak tylko skończę go czytać (jeśli bardzo mi się spodoba, to chyba wydanie z WKKDC w customowych obwolutach oddam młodszemu bratu). Ale to pewnie nie wcześniej niż w kwietniu, bo ostatnią paczkę z komiksami zacząłem od tytułów niebatmanowych (w czwartek przeczytałem trzeci tom Gun Honey, teraz kończę Spider-Man i Czarna Kotka: Zło, które ludzie czynią), a potem ruszam z Tuzami Jokera (na razie jestem po pierwszej z 13 historii) i trzema bat-komiksami ze zdjęcia obok Husha ;)

#ReleaseTheSchumacherCut