Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

Co nowego przyniesie nam kino?

Zaczęty przez Leon Kennedy, 28 Styczeń 2008, 20:48:16

Leon Kennedy

Q

Japończycy przeniosą na duży ekran kolejną magę/anime, tym razem będzie to "Tygrysia Maska" - http://www.animenewsnetwork.com/news/2011-02-10/tiger-mask-manga/anime-gets-live-action-film-in-2011
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

LelekPL

Tigre, Tigerman, tigre, Tigerman :P to nie mają już lepszych anime niż o japońskim luchadorze? :D

Leon Kennedy

"Tygrysia Maska" pamiętam, pamiętam jak przez mgłę, ale jednak. Nawet spoko.

RafBat

Serial "Tygrysia Maska" był prawdziwym "emerytem" wśród japońskich seriali animowanych pokazywanych przez Polonię1 (zdaje się, że pierwsze odcinki "Tygrysiej..." pochodziły jeszcze z lat 60-tych). Ehh... najchętniej zobaczyłbym ekranizacje Gigiego (Gigi la trottola). To byłby hicior. ;D

LelekPL

A ja Tsubasy, z zachowaniem okrągłości boiska oczywiście... i tygrysiego strzału Kodziro :D
Posted on: 15 Luty  2011, 18:40:34

A tak na poważnie to jest tylko jedno anime, które chce zobaczyć - Dragon Ball Z... co? czy ktoś coś mówił, że już coś takiego było? nieee, zdaje wam się!

Corso

Witam. Nie wiem czy ktoś już na ten temat pisał, Ridley Scott nie zrobi stricte prequelu Obcego.
Będzie to "wariacja na ten temat". Tutuł roboczy to "Prometheus".

"http://www.guardian.co.uk/film/2011/jan/17/alien-prequel-ridley-scott-prometheus
"...and all those moments will be lost in time, like tears in rain..."

LelekPL

Ale ma być osadzony w tym samym świecie co Obcy, tak przynajmniej twierdzi jeden z aktorów, Michael Fassbender. Ale do premiery może wiele się jeszcze zmienić, Ridley ma to do siebie, że scenariusze ulegają ciągłym przeróbkom i dość drastycznym, co nie wyszło najlepiej przy okazji nowego Robin Hooda

Mr.G

Jakieś tam studio filmowe chce zrobić remake Robocopa, nawet już wybrano scenarzystę. Szczerze powiedziawszy to "jedynkę" Robo-Gliny uważam za film genialny, świetny pod każdym względem i sądzę też, że ten sukces zawdzięcza czasom, w których powstał. Było w tamtych latach coś pięknego w filmach, świetnie wplątana przemoc i jak najbardziej uproszczone wartości, nikt nie bawił się w kombinacje typu "przecież przerobienie poległego policjanta na cyborga to bardzo nieetyczne". O trendach w muzyce, świetnych fuck yea tekstach i patetycznym ukazaniu bohatera nie wspominając.
Ze względu na powyższe nie skaczę z radości, że Robocop będzie odświeżony. Oczywiście jestem bardzo ciekaw jak będzie się prezentował w nowej wersji, ale jestem przekonany, że współcześnie nikt nie zrobi takiego Robocopa jak kiedyś.

EricDraven

Na jakie filmy czekam?
thor (2011)
cap america: the first avengers (2011)
x-men first class (2011)
green lantern (2011)
the amazing spider-man (2012)
superman: the man of steel (2012)
the dark knight rises (2012)
the avengers (2012)
ghost rider: spirit of venegance (2012)
the hobbit (part 1,2)
reboot the crow
reboot fantastic four
iron man 3
dr strange (a to bardzo możliwy film)
the wolverine (2012)
reboot daredevil
deadpool (2012)
prometheus
to na razie wszystkie które pamiętam ;D
Call mi geek.

Drawski

Cytatreboot fantastic four

Słyszałem o tym kiedyś, ale teraz nic się nie mówi. Nie masz jakiegoś info.?

EricDraven

Z tego co teraz wiadomo, to projekt będzie tak jak w przypadku daredevila, spider-mana czy ghost ridera, czyli niby robiony na nowo ale się nie odcina od tego co było. Z kilku info to pamiętam to że np thing ma być cgi a nie tylko ucharakteryzowany. Czyli pewnie będzie większy, trochę jak hulk, ale też nie aż tak xD
Call mi geek.

Leon Kennedy

isild87

Hmm, chcialam napisac ze przede wszystkim sequele ,ale kolega Leon Kennedy tu mnie wyprzedzil  :)
Przynajmniej bedzie mozna porownac stare wersje z nowymi,np. taki "Postrach nocy"  albo  "Trzej Muszkieterowie" 

m2reily

Zapraszam na opowieści ze świata Nowej Warszawy
http://legendynowejwarszawy.pl/