Aktualności:

"Batman. Joker. Rok pierwszy" od 10 września.

Menu główne

Co nowego przyniesie nam kino?

Zaczęty przez Leon Kennedy, 28 Styczeń 2008, 20:48:16

Kadaver

Wg imdb Jackie Earle Haley zagra Freddiego Kruegera w nowej wersji Koszmaru z ulicy Wiązów.
Posted on: 04 Kwiecień  2009, 16:42:28

Szykuje się nowa wersja Dr Jeckylla i Mister Hydea,tym razem z Keanu Reevesem w roli szlachetnego doktora i jego mrocznego alter ego.

El Cornetto

Keanu to najgorszy wybór do tej roli. O wiele chętnie zobaczył bym Erica Bane. Reeves jest po prostu zbyt jednakowy we wszystkich rolach.

Kadaver

Na dr Jekylla pasuje,ale na mister Hydea raczej nie.Zależy też,jak go ucharakteryzują.
Posted on: 11 Maj  2009, 20:59:52

Równolegle szykuje się jeszcze jedna wersja,w reżyserii Abla Ferrary.Jekylla zagra Forest Whitaker,Hydea raper 50 Cent.

Leon Kennedy

B2Ka

Może nie dokładnie samo kino, ale jestem pewien, że tegoroczny 62. Festiwal w Cannes po raz kolejny przyniesie jakiś powiew świeżości do przemysłu filmowego. Najbardziej oczywiście oczekuję najnowszego filmu Tarantino - Inglorious Basterds. Ale czy jest on w stanie zdobyć Palme d'Or to zaczynam w to powątpiewać. Oprócz tego to Ang Lee przyjechał z swoim najnowszym filmem - Taking Woodstock, w którym między innymi grają Liev Schreiber i Jeffrey Dean Morgan (sic!). Będzie on opowiadał jak to się tak naprawdę wszystko zaczęło z tym Woodstockiem, a to wszystko będzie okraszone dawką humoru, ale zapewne w umiarze. Reprezentacja kina azjatyckiego też się ciekawie prezentuje - Park Chan-wook i jego Thirst, które zapewne będzie po raz kolejny opowiadać o zemście w innowacyjny sposób (który nota bene zachwycił mnie swoim Oldboyem) oraz Johnnie To i jego "Vengeance". Na festiwalu, poza konkursem zostanie jeszcze pokazany najnowszy film Terryego Gilliama z Heathem Ledgerem (informacja dla wszystkich fanboyów - to jego rzeczywista ostatnia rola), najnowsza produkcja Pixara - Up! oraz Wrota do Piekieł Sama Raimiego.
Podsumowując ciekawie się prezentuje tegoroczony festiwal, a to kto zdobędzie Palme d'Or pozostaje sekretem aż do końca i ciężko przewidzieć zwycięzce.

@Filer
Zgadza się ;). Chciałem wywołać tym jakiś hype wśród fanów TDK i Ledgera (do którego zresztą nic nie mam bo świetnie odwalił swoją robotę, ale to już temat na osobną rozmowę), którzy być może nie wiedzieli. Swoją drogą nie mogę się doczekać tego filmu chociażby ze względu na to, że występuje tam Jude Law, Johnny Depp (;)) i Collin Farell :D.

Filer

CytatHeathem Ledgerem (informacja dla wszystkich fanboyów - to jego rzeczywista ostatnia rola)

Nom, tylko że rola w TDK była ostatnią DOKOŃCZONĄ rolą.

B2Ka

Zapraszam wszystkich do obejrzenia nowego zwiastunu produkcji Guya Ritchiego - Sherlock Holmes z Robertem Downey Jr w roli głównej i Jude Lawem w roli jego wiernego pomocnika - Watsona.

http://www.youtube.com/watch?v=X29IK0auNnw

Wydać, że historia ma potencjał, co prawda jest trochę głupkowatego humoru z tego co widać ale bez tego by się nie obeszło w takim blockbusterze na jaki zapowiada się ten film. Z tego co czytałem ma to być dosyć badassowa interpretacja postaci Holmesa, a do tej roli idealnie nadaje się właśnie R. D. Jr. Zobaczymy za niecały rok ;).

Maxie Zeus

Leon Kennedy

http://film.onet.pl/0,0,1979207,wiadomosci.html... Może być interesująco. Czekam na więcej :).

Co do Robocików... To mam nadzieję, ze dwójeczka przebije jedyneczkę pod każdym względem :). No i główny aktorzyna... to co raz lepszy aktor!!

isild87

Ech,ja widzialam zwiastun Transformers II w kinia przed filmem Angels & Demons - jesli komus podobal sie wczesniej Kod Da Vinci,to polecam,a tak odnosnie Transformers to dla mnie to typowa amerykanska papka,jako dodatek w kinie do popcornu i coli.
Efekty specjalne,fakt,robia wrazenie,ale mnie wnerwia przede wszystkim ten powtarzajacy sie bez konca schemat,tak typowy dla tego rodzaju kina - niezbyt popularny nastolatek i ofiara losu okazuje sie byc ''wybrancem'' ktorego obowiazkiem staje sie walka w obronie swiata,do pomocy ma swoja seksowna kolezanke z klasy,ktora notabene jest takze obiektem westchnien naszego ''bohatera'' no i te cholernie nudne mowy ku chwale Ameryki i teksty typu: musimy uratowac swiat,ocalic ludzi przed zaglada,to nasz obowiazek,itp.
Rok temu zjechalam troche ten film na filmwebie i niezle mi sie dostalo od fanow tego filmu  ;D

Leon Kennedy

Dla mnie jako typowy film rozrywkowy sprawdził się idealnie. Zresztą tylko tyle chciałem dostać od tego filmu i wiecie co... dostałem to, aż w nadmiarze! Oby dwójeczka była równie dobra.

isild87

Transformers II to w kazdym razie pewny hit na wakacje,bo wtedy zawsze trwa tzw.sezon ogorkowy i nie bardzo ma sie na co po prostu isc do kina  :P

Corso

"...and all those moments will be lost in time, like tears in rain..."

Kadaver

Ciekawe,gdzie i kiedy będzie się dziać.

Corso

Ja tylko obawiam sie, że może kompletnie nie poradzić sobie świeży reżyser. Nie ma na koncie żadnych poważniejszych filmów. Całe szczęście że produkcją zajmują się Tony Scott i Ridley Scott. Będą mieli na niego oko. :)
"...and all those moments will be lost in time, like tears in rain..."