Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

Najświeższe informacje o "The Dark Knight Rises" (Spoilery)

Zaczęty przez Juby, 05 Październik 2008, 09:14:41

Juby

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Konrad

Ponad rok temu zastanawialem sie nad zakonczeniem "The Dark Knight Rises"
Spoiler
Jedna z moich wersji zakonczenia wiaze sie z "Mrocznym rycerzem", w ktorym Bruce Wayne oznajmil, ze Harvey Dent zamknal przestepcow Gotham bez maski(Batmana).

Myslalem, ze w finale "The Dark Knight Rises" z Bane'em i jego ludzmi rozprawi sie w jakis sposob Bruce Wayne(z ew. pomoca kilku osob) a nie zamaskowany Batman.

Nie wiem czy takie zakonczenie byloby dobre, ale na pewno nawiazuje do sytuacji z "Mrocznego rycerza".
[Zamknij]
Cytat: rocklee w 21 Czerwiec  2012, 15:54:29
Spoiler
batman dla podtrzymania legendy itd. to wg mnie ma bardzo du?y sens, tak jak wcze?nie batman wzi?? na siebie win? za denta, tak teraz móg? zosta? zast?piony za to i? np. zabi? bane'a i sta? si? z?oczy?c?
[Zamknij]
Spoiler
W jakis sposob taki pakt jest nawiazaniem do "Mrocznego rycerza".

Pytanie - Kto wpadnie na takie rozwiazanie i w ktorym momencie, czy w ogole Bruce Wayne bedzie w to zaangazowany jezeli wczesniej umrze.

Nie chce wyolbrzymiac cytatow z trailerow, ale tam pada zdanie Bruce'a Wayne'a: "Nie boje sie, jestem zly". Moze w finale "The Dark Knight Rises" Batman bedzie chcial przetracic Bane'a z taka sama sila jaka on uzyje do niszczenia Gotham. Moze na koncu filmu Mroczny rycerz nie bedzie mial litosci dla Bane'a(w przeciwienstwie do Jokera, ktory trafil do wiezienia/szpitala psychiatrycznego).
[Zamknij]
Wiem, ze nie jest to temat o "Batman - Poczatek", ale co z tego filmu pamietacie o STRACHU, GNIEWIE, ZEMSCIE Bruce'a Wayne'a?

LelekPL

Mi się wydaje, że horoskop też jest jakąś wskazówką. Wiele z tych tekstów pasuje do tego co mielibyśmy zobaczyć w filmie... kto wie może to nawet przebieg fabuły

Patryk02099x

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=88852

My?licie, ?e jest to mo?liwe?

Spoiler
Je?li faktycznie, to b?dzie to co najmniej dziwne, jak w czasie filmu oprócz Catwoman i Batmana jeszcze kto? trzeci b?dzie biega? w obcis?ym stroju i walczy? z band? Bane'a.  Czy?by Nolan mia? jednak tak wspania?y pomys? na Robina, ?e zaprzeczy w?asnym s?owom, jakoby nigdy tego bohatera mia?o nie by? w jego trylogii?

A je?li Black wcale nie b?dzie Robinem tylko zwyk?ym policjantem, który chce pomóc Batmanowi? Czy wtedy te? wszyscy fani b?d? go nazywa? Robinem? Je?li tak, to równie dobrze Robinem mo?e by? Gordon... nawet Fox'a by od biedy mo?na nim nazwa?, o Alfredzie nie wspominaj?c. Czyli ju? teraz seria Nolana ma swoich "Robinów", a nie uwa?acie, ?e takie wywody na temat roli JGL mog? by? w pewnym stopniu specjalnie wysuwane na pro?b? WB, aby narobi? szumu wokó? tego filmu?
[Zamknij]

cukier

Spoiler
w którym z przecieków z planu chyba Bale trzymał któryś z numerów Kinghtfall z Azraelem na okładce
chyba ten, jak dobrze pamiętam:
:/
[Zamknij]

Johnny Napalm

Żartujesz chyba. :) Jakby co, możesz podać namiary do tego przecieku?
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

cukier

prześledź ten wątek od początku, chyba tutaj to widziałem  :)

Patryk02099x

No no no... Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia tego, czy to akurat przypadek, że oglądając komiks ktoś zrobił mu zdjęcie. Przecież Nolan trzyma scenariusz w takiej tajemnicy, że pewnie kazałby mu wejść do pierwszej lepszej przyczepki(na planie jest ich pełno) i tam sobie pooglądać, jak ma zagrać czy interpretować daną scenę.

Charism

Tak, byl widziany z komiksem, ale z tego co pamiętam z SHH, to było to coś z Jokerem.

kelen

Adriann

Ciekawe czy ma to jakikolwiek związek z fabułą czy czymkolwiek;>

Patryk02099x

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=88872

Mam wrażenie, że Nolan(lub ktoś inny za niego) mógłby 150 razy to jeszcze powiedzieć, a i tak będą się w mediach podniecać, że kończy z Batmanem.

Warto jednak zwrócić uwagę na ten billboard, który jest... genialny. Pomysł świetny, bardzo oryginalny moim zdaniem. Oby w Polsce się takie pojawiły! ::)

wilddogg

Spoiler
Nie mogę uwierzyć że policjant nie wyszkolony do walki tak jak wayne stanie się batmanem . Chyba że on też został wyszkolony przez ligę cieni co byłoby bzdurą
[Zamknij]

vincent

Z ciekawości przeczytałem ten numer. Nie ma w nim nic, co mogłoby nas zainteresować w kontekście TDKR.

Mamy Jokera i jego zbirów, mamy Jean Paula oraz szczątkowo Gordona. Taka przeciętna nawalanka bez konkretnej fabuły. W numerze nie pojawia się ani Bruce, ani nikt inny z Bat-Rodziny.

Jeśli się przyjrzeć focie Batmana trzymającego komiks to widać, że jest on zafoliowany, więc pewnie dostał w prezencie, czy coś.

PS. Chyba, że na focie to nie jest Bale w stroju Batmana... ;)
Moje opowiadania o Batmanie:

ADRENALINA

Z JASKINI NIETOPERZA

Q

What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)