Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

Najświeższe informacje o "The Dark Knight Rises" (Spoilery)

Zaczęty przez Juby, 05 Październik 2008, 09:14:41

isild87

Cha a ja mialam to szczescie ze w dniu premiery, choc z drobnymi oporami obejrzalam w koncu TDKR  ;)
I co moge powiedziec? Swietny film ale do poziomu dwojki troche mu brakuje i nie powiem, zabraklo tego czegos choc calosc oceniam juz teraz na mocne 8/10   ;D

JaRo II

W magazynie "Popcorn" numer 8 / 2012 zamieszczono opis fabuły filmu plus kilka zdjęć. Bardzo tego niewiele, zważywszy, że Batman jest na okładce tej gazety, a w środku poświęcono mu raptem pół strony.
Na początku duże Jot, a pomiędzy małym 'a' i 'o' znak Robina rozświetla to = JaRo

Juby

12 gniewnych ludzi przemówiło. TDKR oceniany jest lepiej od Avengers, ale gorzej od poprzednich Batmanów Nolana:
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

LelekPL

To zmienia wszystko w takim razie... Pora zmienić ocenę TDKR

kelen

Niezła różnica w ocenach między polskimi dziennikarzami, a tymi ze Stanów.
Swoją drogą, żadna średnia ocen z wszystkich tych filmów nie robi wrażenia.

vincent

Chyba się powtarzam, ale trudno.
Nigdy nie wyjdę z podziwu, jak niektórzy na tym forum jarają się ocenianiem filmów, dawania tu plusików, tu minusików, wyciągania jakichś średnich i wlepiania ocen jakichś typów. Co mnie obchodzi jakichś dwunastu kolesi, ocena na filmwebie, na imdb czy rottentomatoes? Film ani mniej ani bardziej mi się z tego powodu nie będzie podobał, jaki jest sens? Po co to? W jakim celu?
Moje opowiadania o Batmanie:

ADRENALINA

Z JASKINI NIETOPERZA

kelen

Nie wiem jak inni, ja takiego typu rzeczy traktuje jako ciekawostka, oceny na FilmWebie czy IMDB nigdy nie były dla mnie jakimś specjalnym wyznacznikiem.

Juby

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

FunnyGuy

Cytat: isild87 w 13 Sierpień  2012, 15:31:15
Cha a ja mialam to szczescie ze w dniu premiery, choc z drobnymi oporami obejrzalam w koncu TDKR  ;)
I co moge powiedziec? Swietny film ale do poziomu dwojki troche mu brakuje i nie powiem, zabraklo tego czegos choc calosc oceniam juz teraz na mocne 8/10   ;D
Znacznie przewyższa dwójkę,która jest wznoszona pod niebiosa głównie ze względu na Ledgera:).

JaRo II

W magazynie "Film" numer 9 / 2012 pojawiła się recenzja filmu. "Mroczny Rycerz powstaje" oceniono = 3 / 6.

W magazynie "Nowa Fantastyka" numer 9 / 2012 również jest recenzja filmu z oceną = 4 / 6.

W magazynie "KINO" numer 9 / 2012 piszą o najnowszym filmie Nolana, a także o ogólnej historii Batmana, jednakże filmowi nie wystawiają końcowej oceny.
Na początku duże Jot, a pomiędzy małym 'a' i 'o' znak Robina rozświetla to = JaRo

Juby

To najsłabiej recenzowany film Nolana odkąd zbieram Film (czyli lipiec 2005 roku).

- Morgan Freeman

Juby

Mo?e to minimalna zmiana, ale uzna?em, ?e warto poda? informacj? i? oficjalny czas TDKR uleg? zmianie. Na bbfc.co.uk zaktualizowano czas trwania filmu dodaj?c do niego 4 sekundy, co da?o 164 minut i 31 sekund. To sprawi?o, ?e na IMDb i wszelkich innych portalach filmowych czas filmu podaje si? teraz jako 165' a nie 164 minuty.
http://www.bbfc.co.uk/search/?searchwhere=db&q=the+dark+knight+rises

;)

- Morgan Freeman

LelekPL

We wrześniu trylogia będzie ponownie w Multikinie, w cyklu Kultowe Kino: https://multikino.pl/wydarzenia/kultowe-kino

Cytat2 września – "Batman - Początek"
9 września – "Mroczny Rycerz"
16 września – "Mroczny Rycerz powstaje"

Leon Kennedy

Same poniedziałki... Będzie ciężko, bardzo ciężko, żeby to znów zaliczyć w kinie. Cały czas ta głupią robota koliduje 😄 Ale przynajmniej na Batman Begins się wybiorę!!!