Najświeższe informacje o "The Dark Knight Rises" (Spoilery)

Zaczęty przez Juby, 05 Październik 2008, 09:14:41

Funky

No ale miał wpływ aby powiedzieć "stop", ta chrypa jest zbyt intensywna" i zmieniliby to na jego żądanie. A co do "The Dark Knight Rises" to świetnie że scena pościgu była kręcona w nocy. Ale gdzie śnieg na ulicy? No chyba że ów scena będzie w filmie odbywać się jesienią, przed nastaniem zimy w Gotham.

Q

Niby na pierwszy rzut oka nie wygl?da to na interesuj?ce scen? - http://www.batcave.stopklatka.pl/index.php/2011/10/na-planie-the-dark-knigh-rises-wayne-przyjezdza-na-przyjecie/

Ale w relacji ?wiadków pojawia si? kilka istotnych spoilerów:

Spoiler
Kulej?cy Bruce - czy?by efekt starcia z Bane'em?
D?u?szy pobyt poza Gotham, to za? mo?e by? czas, który sp?dzi? na leczeniu ran?
[Zamknij]
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Leon Kennedy

Q

Planowa na jest wielka scena walki pomiędzy dobrymi i złymi - http://www.batcave.stopklatka.pl/index.php/2011/10/plotki-na-temat-wielkiej-sceny-na-planie-the-dark-knight-rises/

Podobno jest z statystów, który wcieli się w policjanta ze SWAT określił ją mianem "largest fight scene EVER".

Ulice Nowego Jorku czeka więc prawdziwe oblężenie, a i nie zabraknie pewnie różnych filmików i zdjęć z planu, czyli najbliższe dni zapowiadają się bardzo interesująco.

Funky

A tak z zupełnie innej beczki, dlaczego do cholery nie ma żadnej kampanii wirusowej jak w przypadku "TDK"? Ostatni film Nolana z Batmanem a tutaj taka cisza (i w dodatku tylko trzy oficjalne materiały udostępnione przez Warner ::) ) Może jakieś zagraniczne żródła mówią coś o kampanii wirusowej?

Q

W przypadku wirusowej kampanii doszli do wniosku, że nie ma takiej potrzeby. Takie rzeczy i tak śledzą głównie fani, a ich nie trzeba nakłaniać by obejrzeli "TDKR", ale to nie tłumaczy, czemu w ogóle praktycznie nic nie udostępniają. Może przynajmniej zapowiedziany prolog udostępnią?

Q

Kolejne plotki na temat opisu filmu:
Cytat
Every hero has a journey. Every journey has an end. Christopher Nolan returns to complete the epic Gotham trilogy that launched with Batman Begins and reached the stratosphere with the billion-dollar blockbuster The Dark Knight.

Batman is now hunted by the law led by his friend Commisioner Gordon for taking the blame of Harvey Dent's murders and protecting his reputation. He must quickly deal with the arrival of new villain Bane who is bent on the destruction and chaos of Gotham City, face old wounds and get a handle on the enigmatic Selina Kyle before his city is lost for good.

Oscar Winner Christian Bale reprises his role as Bruce Wayne/Batman for the third time along with stars Michael Caine as Alfred, Gary Oldman as Commisioner Gordon and Morgan Freeman as Lucius Fox. Inception stars Marion Cotillard and Joseph Gordon-Levitt join the cast as Wayne Enterprise board member Miranda Tate and Gotham Cop John Blake. Rounding out the cast are Anne Hathaway as the sleek Selina Kyle and Tom Hardy as the powerful villain Bane.

Warner Bros. Pictures presents, in association with Legendary Pictures, a Syncopy Production, a Christopher Nolan film, "The Dark Knight Rises." Nolan directed the film from a screenplay written by Jonathan Nolan and Christopher Nolan, story by Christopher Nolan & David S. Goyer. Charles Roven, Emma Thomas and Christopher Nolan are the producers, with Benjamin Melniker, Michael E. Uslan, Kevin De La Noy and Thomas Tull serving as executive producers. "The Dark Knight Rises" is based upon characters appearing in comic books published by DC Comics. Batman was created by Bob Kane.

http://movies.cosmicbooknews.com/content/dark-knight-rises-2012-exclusive-official-synopsis-revealed

Q

Nowe plotki dotycz?ce postaci w któr? wciela si? Modine:

Spoiler
I've been told Matthew Modine actually plays a CIA Special Agent who comes to Gotham with a small CIA team to work alongside Commisioner Gordon and his Police Department in bringing down Bane.

The source was unsure if Modine's character initially comes to Gotham to capture Batman, but is positive that at the end Nixon works to take down Bane, and realizes that Batman isn't the threat he is made out to be -- after Bane exposes Harvey Dent's murders.
[Zamknij]

http://movies.cosmicbooknews.com/content/dark-knight-rises-2012-exclusive-rumor-matthew-modines-character-nixon

Q

Funky

Czy na filmiku widać kogoś z trójki Batman-Bane-Catwoman? Pytam się bo nie chcę oglądać tego filmiku (i tak za dużo spoilerów przeczytałem) skoro jest epicki ;)

Q

Na filmikach wida? t?um "dobrych" walcz?cych ze "z?ymi". O udziale Batmana i Catwoman nikt nic nie wspomina? i Bane'a te? tam nie dostrzeg?em.

Juby

A ja mam lepiej, bo nie przeczytałem jeszcze żadnego spoilera i nie widziałem żadnego filmiku z planu (za to sporo fotek). ;D Względem TDK wiem o tej części duuużo mniej i zarzekam się, że żadnego tv spotu i clipu (w tym prologu) nie obejrzę...

A to, że film będzie epicki bardzo cieszy. W BB Nolan z każdą kolejną akcją pokazywał coś coraz bardziej spektakularnie, a finał był najbardziej zajebistą sekwencją akcji ze wszystkich części Batmana. W TDK niestety rozczarował mnie pościg (choć nie chcę tu wypisywać długiej listy powodów), a finał choć bardzo mi się podobał, to zabrakło w nim na koniec napięcia i właśnie był za mało spektakularny. Mam nadzieje, że w TDKR sekwencje akcji będą miały to "pierdnięcie"! ;)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Funky

Po pobierznym obejrzeniu fotek z tej epickiej bitwy mogę się przyczepić tylko do jednej sprawy. Dlaczego Nolan kręci tak mało wieczorem!? Jeżeli w filmie  będzie to w dzień moim zdaniem straci scena na klimacie. Chcę widzieć ciemność a nie jasność (ok mogą to zmienić za pomocą techniki ale do jasnej ciasnej byłbym spokojniejszy gdyby kręcili to w nocy lub wieczorem :P)

Juby

Już nawet nie chodzi o klimat. Nolan chce robić jak najbardziej realny film, a przecież w zimę jest widno najwyżej przez 9 godzin (z kolei 90% fotek z planu to fotki zrobione za dnia). :P

PS: Bane ciągle w rękawach! Może w filmie usuną je komputerowo, a zastąpią je napakowanymi rękami (jeśli nie wygląda słabo)...
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

LelekPL