Aktualności:

,,Batman/Superman World's Finest: Sprawa Metamorpho. Tom 3" od 30 lipca.

Menu główne

Sport

Zaczęty przez Leon Kennedy, 21 Styczeń 2008, 16:29:40

TheBeatles

Cytat: Booster w 03 Lipiec  2010, 07:03:14
Urugwaj co raz bliżej finału.
Naprawdę myślisz że Urugwaj pokona Holandię?

Leon Kennedy

Jezu co ta Argentyna wczoraj wyrabiała?? Ja rozumiem przegrać, ale w aż tak dużym stosunku i z tak mierną grą... Pytanko do Maradony, skoro atak praktycznie nie istniał, to czemu nie wpuściłeś Milito chodź by na te 20 minut, do domu chłopie i zostań tam lepiej.

Roy_v_beck

Milito, Veron w ogóle nie weszli, Aguero dopiero na sam koniec... Cambiasso i Zanetti nie pojechali, ech... ma teraz za swoje trenerro. Trzeba dobry skład wybierać.
Tak samo Brazylia - bez Pato i Ronaldinho również nie mieli kim z ławki straszyć. Wchodził jakiś nieznany człowiek i nic pokazywał.

Cowboy

Oh! ah! jak się ciesze że Niemcy wygrywają. Na razie mają największe szansę żeby wygrać mistrzostwa i bardzo dobrze! wiernie im kibicuje, w dodatku że oprócz świetnej gry możemy tam zobaczyć DOBRZE GRAJĄCYCH POLAKÓW. Jestem podekscytowany następnymi meczami. I żeby dobra passa Niemiec się nie skończyła... 8).
"The Bat-Man swiftly picks up the paper that the...
murderer stole from Steven Crane's safe..."

Leon Kennedy

To, że tam biegają Polacy, Brazylijczyk i jeszcze ktoś tam innej narodowości się znajdzie, jest jednym z głównych powodów mojej niechęci do tej drużyny, no i te ich aroganckie zachowanie, które po zdobyciu ewentualnego mistrzostwa powiększy się do rozmiarów meteorytu, który zmiótł dinozaury z naszej planet...

Roy_v_beck

e tam, ale wszyscy oni i tak grają w bundeslidze. To jest ładny przykład chociażby. No i każdy potrafi hymn śpiewać. A Turcy tam występują po prostu dlatego, że w pewnych regionach Niemiec pełno ich mieszka, więc jak się urodzili w Niemczech to niech grają dla Niemiec. Takie czasy. Nikt się nie czepia, że pełno czarnych jest we Francji jakoś...

Leon Kennedy

Może i nie warto, ale dla mnie Niemcy to przykład chamstwa i opkrajania Polskiej Reprezenatcji z z talentów i dalej propagują taką politykę.

Altair

CytatMoże i nie warto, ale dla mnie Niemcy to przykład chamstwa i opkrajania Polskiej Reprezenatcji z z talentów i dalej propagują taką politykę.
Tutaj zgodzę się z pierwszym punktem, ale co do drugiego to raczej nie bardzo tak jest. Chyba to raczej PZPN prowadzi do takiego stanu rzeczy.
PS. Hiszpania po puchar ;)

Deuce

Jeśli już mówimy o Niemcach, to warto wspomnieć o ich dzisiejszym ataku. Tworzyło go trzech Polaków i Turek, a w pierwszej 11 było jeszcze 2 "obcokrajowców". Można by pomyśleć, że to grała jakaś drużyna klubowa, a w rzeczywistości był to przecież półfinał Mistrzostw Świata drużyn narodowych.
W finale jestem całkowicie za Holandią, ale z ich grą obawiam się, że Hiszpania stanie się podwójnym mistrzem. Liczę również na Urugwaj, ponieważ Niemcy są znacznie bardziej rozbici psychicznie niż drużyna z Ameryki Południowej, która pewnie wiedziała, że zagra jednak o brąz.
"To już nowa gra -- Nie ma czasu na miękkie rękawiczki !"
~ Jean Paul Valley - Batman

TheBeatles

Hiszpania mistrzem!!!. Ale według mnie Forlan nie zasługiwał na złotą piłkę. On tylko strzelał a David Villa ciągnął całą grę Hiszpanii a także strzelił najpiękniejszą bramkę Mundialu

RafBat

Hmm... wg mnie to raczej Forlan "ciągnął całą grę Urugwaju" niż Villa grę Hiszpanów. W drużynie Vincenta del Bosque bez wątpienia jest cała masa zawodników mogących wziąć na siebie ciężar gry, nawet obrońcy, z takimi graczami jak Puyol czy Sergio Ramos, to właśnie oni brali na siebie największą odpowiedzialność "jak nie szło" napastnikom.
A jak było u Urusów? Praktycznie każdą ich akcję musiał "podstemplować" Forlan. Ten człowiek grał na całym turnieju na 100% swoich możliwości, zostawił na boisku naprawdę kawał zdrowia, imponował swoim zaangażowaniem. Pewnie zdawał sobie sprawę, że to prawdopodobnie ostatnia wielka impreza na której zagra (ma ponad 30 lat)... szkoda tylko, że Polscy "gracze", jak już się zakwalifikują na jakiś turniej, nie mają takiej samej świadomości, że to możliwie ich jedyna szansa w życiu żeby coś ugrać... w sensie sportowym.

Cowboy

CytatMoże i nie warto, ale dla mnie Niemcy to przykład chamstwa i opkrajania Polskiej Reprezenatcji z z talentów i dalej propagują taką politykę.

To "nasi" ich nie chcieli i tyle w tym temacie. Niemcy dali im szansę i nie pożałowali.

Leon Kennedy

To, że nasi też nawalili, to fakt, ale żeby wszystko an nich zwalać, to takie... polskie.

Cowboy

Jak polska gra ;).

Leon Kennedy

CytatHiszpania mistrzem!!!

Po totalnie fatalnym spotkaniu... Boniek twierdzi, ze by?o to bardzo dobre spotkanie, bo dramatyczne, pe?ne napi?cia itp, ale prawda jest taka, ?e obie ekipy bardzo skupi?y si? na ci?g?ym faulowaniu, faulowaniu i jeszcze raz faulowaniu :'(. A sam Robben pokaza?, ?e daleko mu jeszcze do bycia najlepszym z najlepszych.

CytatJak polska gra

Szkoda, ?e Niemcy nie graja jak Niemcy, bo mo?e wtedy byliby mistsrzami :P

CytatAle wed?ug mnie Forlan nie zas?ugiwa? na z?ot? pi?k?.

Wszystko co najlepsze na tych mistrzostwach Urugwaj zawdzi?cz Forlanowi.