Aktualności:

"Batman Detective Comics. Gothamski Nokturn: Akt II. Tom 3" od 4 czerwca.

Menu główne

20-urodziny BatCave

Zaczęty przez Juby, 02 Kwiecień 2023, 09:32:36

Juby

Cytat: Juby w 02 Kwiecień  2023, 09:32:36 « 16 listopada 2006 - 31 maja 2011
« 1 czerwca 2011 - 12 stycznia 2012
« 13 stycznia 2012 - 31 maja 2025

Obecny wygląd strony jest najdłużej panującym i - niestety - już mocno przestarzałym. Od 2020 roku próbuję przepchnąć upgrade i pomóc w nim ile mogę (czyli niewiele, niestety :(), ale mimo kilku prób i wielu godzin poświęconych temu tematowi, prace od dłuższego czasu stoją w miejscu. Może uda się coś z tym ruszyć w tym roku, ale nie ma szans aby zmiany weszły już za miesiąc.

Minęło znacznie więcej czasu niż zakładałem i wciąż nie jest to wersja ostateczna (od wczoraj wciąż poprawiane są pewne elementy funkcjonalności i układu, a szata graficzna to jedynie wersja robocza), ale z przyjemnością informuję, że od wczoraj od godziny 18:00 wystartował nowy BATCAVE z wersją dostosowaną do urządzeń mobilnych :)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

MysiaParasolka

Zmiany na plus, w końcu layout i wielkość fontu przystosowana do starzejących się oczu ;)
Czy przewidujecie też zmiany na forum?

Juby

Na pewno szata graficzna forum będzie odświeżona z myślą o dopasowaniu do nowej wersji strony. Zmiany zajdą jeszcze tego lata.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Silent Dark

Zawsze będę zwolennikiem starej wersji, bo na takiej się wychowałem. Pierwszy screen z posta Jubego to właśnie moja ulubiona wersja. Nowe Batcave wygląda świetnie, nowocześnie, schludnie. Brakuje mi jednak Batmana gdzieś w rogu. Może Juby jeszcze go kiedyś doda. Koniecznie w najlepszej wersji, czyli z żółtą elipsą.

Juby

Moim zdaniem starsze wersje stron internetowych niemal zawsze prezentują się lepiej - a na pewno ciekawiej - od obecnych, ponieważ każdą tworzono indywidualnie na miarę możliwości, które wówczas wydawały się nieograniczone. W dzisiejszych czasach wszystko bywa maksymalnie upraszczane i tworzone na podstawie podobnych szablonów, aby spełnialy współczesne standardy wyższej rozdzielczości i dostępności na urządzeniach mobilnych - stąd wiele ograniczeń. Robimy co możemy, aby BatCave sprawdzał się i pasował do drugiej dekady XXI wieku, ale zachował przy tym swój urok i wyróżniał się klimatem.

W kwestii grafiki głównej - codziennie pracujemy, aby grotę na górze wypełniła nazwa strony i główny lokator ;)

- Morgan Freeman

MJ

BatCave w każdej formie prezentuje się pięknie, wchodzę tu po kilka razy dziennie, dziękuje wam wszystkim za tą możliwość i godne reprezentowanie dziedzictwa nietoperza :D  Świetna robota!
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...