Aktualności:

"Batman Detective Comics. Gothamski Nokturn: Akt II. Tom 3" od 4 czerwca.

Menu główne

Ogólna dyskusja o grach

Zaczęty przez Huntersky, 07 Sierpień 2008, 00:23:17

Mihcim

Tak grałem i ta gra jest hmm ouuuuuukeeeeej.........
Jak nie masz co zrobić z kasą to kup ; )

Altair

Grałem. Jeżeli Ci się podobały pierwsze trzy części (Piaski Czasu, Dusza wojownika i Dwa Trony) to nawet się nie zastanawiaj.

Mihcim

Ta gra jest słaba :/ moim zdaniem strata kasy ale jak nie masz co z nią robić to kup...Red Dead Redemption  : )
iiiihaa!

Altair

RDR jest dro?sze od Prince'a.

TheBeatles

Ale 100 razy lepszy

Altair

Wiem, ale wyraźnie powiedział, że jest fanem PoPa.
Posted on: 16 Sierpień  2010, 19:45:38

Zresztą pytał akurat o tą grę, a nie o RDR. To tak jakbym spytał Was czy warto kupić nowego Silent Hilla, a ktoś inny by wyskoczył "weź Uncharted 2"... :P

TheBeatles

Cena Kinecta to ostatni gwóźdź do Trumny tego kontrolera. Jeśli nie stanieje do trzech stów(co najmniej) to kiepsko widzę przyszłość tego wynalazku

Altair

Pomijając fakt, że nie przypominam sobie jego dużych pokazów, na których by działał to tak poza tym naprawdę jest coraz gorzej. Najpierw fakt, że Fable 3 nie będzie na razie robione pod niego, potem brak obsługi głosu, ciągłe awarie na dużych imprezach i jeszcze ta cena.. 

TheBeatles

Glos będzie później i podobno będzie obsługiwał język polski. Ale jednak dzięki Kinectowi mamy Live w polsce

Anarky

Ponieważ to mój (o dziwo) pierwszy post w tym temacie, a czasu na granie zbyt wiele nie mam przedstawię w co gram obecnie. A mianowicie w Velvet Assassin, gra akcji i typowa skradania w której cień i mrok to twoi sprzymierzeńcy. Czekanie na odpowiedni moment i cios, to tutaj podstawa. Fabuła gry osadzona jest w realiach II Wojny Światowej, gracz wciela się w rolę agentki brytyjskiego wywiadu MI6, Violette Summer. Podczas gry odwiedzimy między innymi Francję (Paryż), Niemcy (port w Hamburgu) oraz uwaga Polskę (okupowana Warszawa). Naszą podstawową bronią jest nóż / sztylet i choć napotykamy bronie palne to amunicji do nich jest mało, by nie powiedzieć bardzo mało. Save Game w dowolnym momencie jest tu niemożliwy, przeciwnicy mają przewagę liczebną i są dość czujni co jeszcze bardziej utrudnia grę. Co ciekawe bohaterka Velvet Assassin, jest wzorowana na historycznej postaci Violette Szabo, agentce SOE (Zarządu Operacji Specjalnych - powołanej do życia w 1940 roku strukturze zajmującej się przede wszystkim organizacją dywersji i ruchu oporu na terenach okupowanych przez Niemców).

Velvet Assassin trailer
http://www.youtube.com/watch?v=VA4SHe_0heE

Ja wam pokażę!

TheBeatles

Na jakich platformach grasz?

Anarky

Cytat: TheBeatles w 29 Sierpień  2010, 18:00:48
Na jakich platformach grasz?

Nie wiem czy można nazwać to platformą ale jeśli już to zwie się ona PC, PC i jeszcze raz PC :D
Ja wam pokażę!

TheBeatles

Mihcim

Resident Evil 6 zapowiedziany : )
Wkrótce nowe newsy :D

Anarky

Cytat: TheBeatles w 29 Sierpień  2010, 20:55:45
Konsole lepsze

Zależy dla kogo

Powracając do wątku Velvet Assassin, rozpoczętym przeze mnie na poprzedniej stronie w tym temacie. Śmiało mogę już w tym momencie powiedzieć że gra została przeze mnie ukończona. Gra cieni, samo skradanie się i element czekania w ukryciu by wyeliminować danego wroga to największy plus tej gry. Wymagana jest więc cisza i szybkość, aczkolwiek w samej grze nie brakuje momentów gdzie schodzi to na boczny tor i możemy się spokojnie nastrzelać. Niemcy są tu wyjątkowo okrutni co widać i słychać, zarówno podczas misji w okupowanej Warszawie (pacyfikacja Getta), jak i w tej której ostatniej w której staramy się zapobiec spaleniu żywcem zamkniętych w kościele francuskich cywili. I tu gra nawiązuje do faktycznej pacyfikacji Oradour-sur-Glane, najbardziej znanej zbrodni niemieckiej we Francji. Masakry dokonali żołnierze dywizji pancernej SS Das Riech, a zamordowano 642 osoby. Tak więc gra fabularnie jest więc wstrząsająca, nie wierzycie to zagrajcie i przekonacie się sami (całość bynajmniej nie kończy happy end). Tak więc kolejne plusy to klimat i jednak fakt że nie zapominano o tym co się działo w Polsce. Przejdźmy jednak do minusów, gra jest niestety strasznie liniowa i krótka. Brak zapisu gry w dowolnym momencie, i choć utrudnia to grę to również irytuje po pewnym czasie. Szkoda przydało się też więcej interakcji z otoczeniem, pod tym względem gra jest wręcz anachroniczna. Reasumując i podsumowując, dla miłośników II WŚ i składanek pozycja idealna wręcz. Ci którzy szukają większego realizmu i większej akcji niech szukają czegoś innego...

Ja wam pokażę!