Aktualności:

"DC Absolute Noir" od 20 maja.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

Leon Kennedy

CytatThe Batman był bardzo dobry i podobały mi się wszystkie poprzednie filmy tego reżysera... ale jeśli ten reżyser w ostatnich dwóch latach każdą swoją decyzją, każdą wypowiedzią i tempem pracy potrafił mnie tak zniechęcić do czegokolwiek, co ma wyjść spod jego ręki, no to już tylko jego zasługa. Powtórzę się - przez 4 lata nie było nawet jednego newsa na temat Part II, po którym bym pomyślał "dobra wiadomość", za każdym razem jest wręcz przeciwnie.

Też mnie to tempo prac razi, ale cóż zrobić??? Liczę, że ten czas zostanie w pełni wykorzystany i dostaniemy coś, co nas z butów wręcz wyrwie! A tak to ciągle obawiałem się o ten projekt. I to chyba było jeszcze gorsze... Zrealizują, czy nie? Teraz wiemy, że tak, ale... Oby nie było żadnego, ALE!

Juby

Cytat: Leon Kennedy w 17 Marzec  2026, 17:11:36Też mnie to tempo prac razi, ale cóż zrobić???
Olać ten film ciepłym moczem :)

@newtime napisał, że to tylko "2 godziny" oglądania. Nie zgadzam się, a przynajmniej ze mną jest inaczej. Jeśli na jakiś film mocno czekam to poświęcam też masę czasu i uwagi na samo wyczekiwanie, czytanie o danym projekcie, przejmowaniu się czy wyjdzie jak najlepiej, itd. Na The Batman: Part II poświęciłem już dość czasu i straciłem dość nerwów. Teraz życzę temu projektowi jak najgorzej, bo tylko porażka finansowa pokaże włodarzom studia, że trzeba odsunąć człowieka, który jest za nią odpowiedzialny. A chciałbym, aby za kinowe przygody mojej ulubionej postaci odpowiadał twórca, który nie pracuje w tempie leniwców ze Zwierzogrodu.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

MJ

Pamiętam jak liczyłem, że to będzie coś więcej niż trylogia... I w sumie może i będzie, powiadam wam po sukcesie The Batman II pojawi się serial o Dencie! Plotka? Clickbait? Może tak, a może myślenie życzeniowe, które o dziwo czasami się sprawdza. Teraz życzę sobie żeby zagęścili nieco ruchy z tym filmem bo jak tak dalej pójdzie to The Batman Part III będzie miał podtytuł "Powrót Mrocznego Rycerza", albo  "Batman Przyszłości: 20 Lat później" (btw pamięta ktoś te intro z Polsatu? ;D  )
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Leon Kennedy

Cytat: Juby w 17 Marzec  2026, 17:33:54Olać ten film ciepłym moczem :)

Niby można, ale z drugiej strony i tak zawitam na premierę do kina. Sądzę, że nikogo to tutaj zresztą nie zdziwi  8)  I oczywiście większość zapewne zrobi to samo.

Cytat" (btw pamięta ktoś te intro z Polsatu? ;D  )

Oczywiście! Świetne intro i spoko muza. A jeśli The Batman 2 odniesie sukces, to może i trójka powstanie szybciej 😀

newtime

Cytat: Juby w 17 Marzec  2026, 17:33:54napisał, że to tylko "2 godziny" oglądania. Nie zgadzam się, a przynajmniej ze mną jest inaczej. Jeśli na jakiś film mocno czekam to poświęcam też masę czasu i uwagi na samo wyczekiwanie, czytanie o danym projekcie, przejmowaniu się czy wyjdzie jak najlepiej, itd. Na The Batman: Part II poświęciłem już dość czasu i straciłem dość nerwów. Teraz życzę temu projektowi jak najgorzej, bo tylko porażka finansowa pokaże włodarzom studia, że trzeba odsunąć człowieka, który jest za nią odpowiedzialny. A chciałbym, aby za kinowe przygody mojej ulubionej postaci odpowiadał twórca, który nie pracuje w tempie leniwców ze Zwierzogrodu.

Do pewnego stopnia rozumiem, chociaż z tego co kojarzę, to też np unikasz oglądania trailerów do filmów które i tak zamierzasz zobaczyć?  Ja aż tak się nie emocjonuję, jasne filmy podobnie jak gry czy komiksy są moim hobby i muszę siłą rzeczy selekcjonować rzeczy który chce zobaczyć ze względu na czas( każdy film z batmanem w kinie jaki by nie był zawsze będzie w oku mojego zainteresowania) ale od dawna już się niczym nie przejmuje i nie wkurzam, mogę się jedynie pozytywnie zaskoczyć. Na Jokera 2 jako fan 1 czekałem, film nie dojechał byłem rozczarowany , czy żałuje pójcie do kina? Nie, bez przesady ale każdy oczywiście inaczej odbiera dane emocje.

Co do klapy finansowej myśle że to nie ma znaczenia i 3 i tak juz nie powstanie, Gunn chce ruszyć z swoim batmanem i nie będzie czekał kolejne lata  az scenariusz będzie skończony.

MJ

Jeśli The Batman II będzie sukcesem to zrobią trójkę. Bo póki co, to Batman Gunn'a to tylko obrys animowanej postaci na tle błyskawicy w "Creature Commandos", a jakiś Batman w DC musi funkcjonować, w elsworld'ach czy nie.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Q

Nie będą równocześnie trzymać dwóch Batmanów, bez względu na podział na uniwersa. Za duże ryzyko, że masowa widownia się pogubi. Z takim tempem to tak jak wspomniano wcześniej prędzej trzecia część rozegra się 20 lat później i wtedy wprowadzenie postaci Terry'ego byłoby czymś świeżym i na taki film można by poczekać.

Rok temu zastanawiano się, czy Pattinson dopasuje swój harmonogram, by powrócić jako Batmana i równocześnie zagrać w "Diunie 3", czy "Odysei", ale jak widać nie był to problem.

Ogólnie sadze "The Batman" Reevesa, brakuje szczęścia. Przesuniecie premiery pierwszego filmu, później kwestia skończenia scenariusza, a teraz znalezienie odtwórcy Christophera Denta.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

MJ

Jeśli Part II odniesie większy sukces niż flagowe filmy Gunn'a to zrobią III. You know, when money talks people listen 8)
Poza tym pamiętacie kto pisze scenariusz do Gunn'owego Gacka?  Szybko to spieprzą i do domu.  Jak widać po Snyderverse jak zepsujesz Batmana to całe uniwersum może się zbierać.

newtime

Cytat: MJ w Dzisiaj o 00:02:11Jeśli Part II odniesie większy sukces niż flagowe filmy Gunn'a to zrobią III. You know, when money talks people listen 8)
Poza tym pamiętacie kto pisze scenariusz do Gunn'owego Gacka?  Szybko to spieprzą i do domu.  Jak widać po Snyderverse jak zepsujesz Batmana to całe uniwersum może się zbierać.

Pytanie czy Revvse nadal bedzie zainteresowany tworzeniem kolejnej cześći, może sie okazać że nie ma już siły. Pamięta ktos czasy jak Affleck miał grać, pisać, oraz reżyserować film? Christina Hodson napisała dla mnie naprawdę fajną luzna historie w uniwersum gacka  jaką są ptaki nocy,  Flasha trudno mi ocenić przecież ten film przeszedł przez piekło produkcyjne

Juby

Cytat: MJ w 17 Marzec  2026, 17:48:22Batman Przyszłości: 20 Lat później" (btw pamięta ktoś te intro z Polsatu? ;D  )
Oczywiście, że pamiętam 8) A pamiętacie intro z kaset VHS? W moim artykule na stronie głównej umieściłem clipy czołówek z dwóch kaset do tego serialu: https://www.batcave.com.pl/batman-na-kasetach-video/

I moim zdaniem skończy się na trylogii: The Batman, Pingwin i Part II, a potem koniec. Nowi szefowie WB nie zgodzą się na kolejne 5-6 lat czekania na nowego Batmana, będą chcieli kolejny film szybciej / nową wersję we wspólnym uniwersum.

Cytat: Q w 17 Marzec  2026, 22:26:47Ogólnie sadze "The Batman" Reevesa, brakuje szczęścia. Przesuniecie premiery pierwszego filmu, później kwestia skończenia scenariusza(...)
To akurat nie kwestia szczęścia, tylko wina tego pana:

Cytat: Q w 17 Marzec  2026, 22:26:47Rok temu zastanawiano się, czy Pattinson dopasuje swój harmonogram, by powrócić jako Batmana i równocześnie zagrać w "Diunie 3", czy "Odysei", ale jak widać nie był to problem.
Trzecia Diuna i Odyseja pewnie wyjdą do kin, a Batmana nadal nie zaczną kręcić xD
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

MJ

Osobiście nie dane mi było zobaczyć tych czołówek w tamtym czasie, ale zacny artykuł, fajnie trochę cofnąć się w czasie. Mój pierwszy seans Batmana 89, był w TV, a potem na VHS, ale takim nagranym na magnetowidzie hehe. Niestety kolejną rzeczą na tej samej kasecie była walka Gołoty, którą nagrał mój Tato, gdzieś od połowy na środku taśmy i nagle kiedy Joker rzucał szmalem na paradzie, pojawia się Andrzej Gołota w ringu ;D , przyznam że wtedy nie byłem zbytnio zadowolony z tej wersji filmu, ale teraz wspominam to z uśmiechem.