Aktualności:

"Batman: Pełnia" od 10 grudnia.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

MJ

No jedyna szansa na wybronienie się to drugoplanowa rola Denta, ale skoro Scarlet ma grać Gildie, to by było aż dziwne że mają niedużo czasu ekranowego, Reeves wcześniej wspominał o tym że główny Bad Guy nigdy nie został sportretowany w filmie, więc pytanie czy kłamał? Czy może państwo Dent będą pacjentami niejakiego Hugo Strange'a albo Dr Arkhama? Oby tak było...
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Q

Zobaczymy na ile te plotki Jeffa Sneidera się sprawdzą. Liczyłem na coś bardziej oryginalnego, niż mocną inspirację "Długim Halloween"
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Cytat: MJ w 14 Grudzień  2025, 17:33:25No jedyna szansa na wybronienie się to drugoplanowa rola Denta
A jaka to będzie różnica względem poprzednich czterech drugoplanowych występów Denta? I w jaki sposób to wybroni pomysł piątego wykorzystania tej postaci?

Cytat: MJ w 14 Grudzień  2025, 17:33:25Reeves wcześniej wspominał o tym że główny Bad Guy nigdy nie został sportretowany w filmie
Matt niczego takiego nie powiedział. Dokładny cytat: "(...) And I will say it's never really been done in a movie before. So we're excited." To równie dobrze może oznaczać, że to, co zamierzają zrobić z czarnym charakterem nigdy wcześniej nie zostało zrobione na dużym ekranie, a nie, że ten ktoś nigdy się na nim nie pojawił. Np. uśmiercenie Denta i zrobienie Gildy Two-Face'm byłoby czymś, czego jeszcze nigdy nie zrobiono w filmie. Albo zrobienie Denta gnojkiem, a Two-Face'a postacią rozsądną i ze zniekształconą prawą stroną twarzy (jak w Batman: Caped Crusader) będzie czymś, czego jeszcze nigdy nie zrobiono w filmie.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

MJ

Różnica mogłaby polegać na tym że widzimy Denta oskarżającego innych złoczyńców złapanych przez Batmana, a nie tylko mafiozów, w zasadzie tylko The Dark Knight pokazał trochę sali sądowej. Różnica mogłaby również polegać na tym że cała przemiana nie nastąpi na przestrzeni jednego filmu. Mam po prostu nadzieje że to nie będzie tak cholernie przewidywalne jak mi się wydaje.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Cytat: MJ w 15 Grudzień  2025, 09:38:00w zasadzie tylko The Dark Knight pokazał trochę sali sądowej
Joker: Folie à deux ?

Cytat: MJ w 15 Grudzień  2025, 09:38:00Różnica mogłaby polegać na tym że widzimy Denta oskarżającego innych złoczyńców złapanych przez Batmana
W TDK widzimy Denta oskarżającego 549 przestępców na raz :P

Przemiana Denta to scena okaleczenia jego połowy twarzy. Nie wiem jak taką przemianę mieliby rozłożyć na więcej niż jeden film, ale jakby to nie miało być rozłożone, widziałem to w filmach już trzy razy.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

newtime

Jeśli juz, to chciałbym bez taj całej przemiany, niech bedzie od początku filmu two facem i niech zrobią z nim coś innego, ciekawego albo niech pełni po prostu funkcje pingwina z 1 jako wątek poboczny.  Tak czy inaczej hype opad i znacznie bardziej obecnie czekam na batmana z nowego Dc, bo tam chociaż wiem ze Damian bedzie czym nowym...

MJ

Przemiana Denta to coś więcej niż okaleczenie jego twarzy to powolne trawienie od środka i narastające uzewnętrznianie jego wewnętrznego mroku aż do kulminacji, którą jest oszpecenie. To tak jakbyś powiedział że nie rozumiesz jak można użyć Harveya Denta w komiksach bez robienia z niego Two-Face'a  :P

549 przestępców - napisałem przecież, a nie tylko mafiozów - czytaj całość sensu, chodzi u postacie typu Riddler, Joker, Pingwin, ktoś bardziej ciekawy niż regular Mafia Boy.

Joker Folie a Deux - Faktycznie zapomniałem o tym. ::)