Aktualności:

"DC Absolute Noir" od 20 maja.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

Juby

Nie wiem na ile poniższe to tylko durna plotka wypuszczona z powodu czwartej rocznicy premiery The Batman, a na ile w tym prawdy, więc zamiast pisać newsa na głównej zostawię to tutaj...

https://www.giantfreakinrobot.com/ent/super/daniel-craig-batman-2.html

O ile Daniel Craig to ciekawy wybór (trochę podobny do Seana Connery'ego z Indiana Jonesa, bo jest starszy od Sebastiana Stana jedynie o 15 lat), o tyle przy rozważanym z dalszej kolejności Liamie Neesonie złapałem się za głowę! :D Już nie podbieramy aktorów z MCU tylko z poprzednich Batmanów?! ;D

Zdjęcia "podobno" ruszają 29 maja w Londynie. Pomalutku są coraz bardziej przesuwane, więc zakładam, że zaczną w drugiej połowie roku i ciekawe czy James Gunn nie zdąży nakręcić w całości drugiego \upermana jeszcze zanim u Matta Reevesa padnie pierwszy klaps xD
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Q

Plotka jak plotka, ale wskazuje, że mają problem z obsadzeniem tej roli. Czyżby nie była to aż tak świetnie napisana?

17 kwietnia mają ruszyć zdjęcia do "Man of Tomorrow", a 1 maja do "Minecrafta 2", więc już lepiej nie liczyć ile dni na czekamy na rozpoczęcie zdjęć do Batmana.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Wierzę, że Gunn ruszy ze zdjęciami do nowego supka 17 kwietnia. Wierzę, że drugi Minecraft zacznie się kręcić 1 maja. Nie wierzę w absolutnie żadną datę rozpoczęcia zdjęć do filmu Matta Reevesa :) Uwierzę jak zobaczę zdjęcia planu.

Cytat: Q w 05 Marzec  2026, 12:30:35Plotka jak plotka, ale wskazuje, że mają problem z obsadzeniem tej roli. Czyżby nie była to aż tak świetnie napisana?
Scenariusz pisali ponad TRZY LATA, więc jak wszystko w nim, rola ta musi być napisana perfekcyjnie ;)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Q

Podobno Craig odrzucił rolę, więc czyżby jednak Liam Nesson?

https://www.worldofreel.com/blog/2026/3/11/daniel-craig-passes-on-the-batman-ii-role-does-anyone-actually-want-to-play-christopher-dent

Pojawiła się tez plotka odnośnie fabuły. Daje jako spoiler, ale w tym opisie nie ma nic odkrywczego, a raczej jest to dość wtórne.

Spoiler
Prokurator okręgowy Harvey Dent, komisarz James Gordon i Batman tworzą niełatwy sojusz, aby złapać seryjnego mordercę i położyć kres wpływom mafii w mieście.
[Zamknij]
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Leon Kennedy

Chętnie bym zobaczył Liama w The Batman 2  ;D Nawet bardziej niż Craiga.

Juby

Jeśli Matt Reeves zatrudni na Denta Neesona to na każdej scenie z nim będę głośno pytał: "But is Ra's al Ghul Immortal... Are his methods supernatural?" ;D

Spoiler
Oczywiście żartuję. Nie zamierzam tego oglądać.
[Zamknij]

Skoro mają taki problem z obsadzeniem tej roli to może by tak przesunąć premierę na październik 2028? Mieliby więcej czasu na casting ;D

#ReleaseTheSchumacherCut

Leon Kennedy

Nie zamierzasz ogl The Batman 2? Czemu? Jest jakiś sensowny powód?  8)

Juby

Tak, ten człowiek:

#ReleaseTheSchumacherCut

Leon Kennedy

Aha, no tak, przecież  ;D  ;D  ::)  ::) W końcu The Batman też pewnie był tak zły, że na jego kontynuację nie ma już co czekać, a że czeka się długo, to już w ogóle 🤗 🤣 Ja tam bardzo lubię filmy tego reżysera.

MJ

Ja czekam, ale przyznam że dłuży mi się. Druga rzecz to obsada, nie jestem zachwycony, a jak wezmą jeszcze Ras Al Ghula to pozdro. Zdecydowanie wolałbym mniejsze nazwiska, które mogą się wykazać przy takich rolach. Mam nadzieje że scenariusz będzie tak dobry że owe mankamenty zbledną na jego tle i przestanie mi to przeszkadzać.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

newtime

Czekam, nie czekam, za bardzo nie rozumiem tej dyskusji. Film będzie trwał około 2 godziny, to nie tak dużo z mojego życia żebym miał decydować z wyprzedzeniem czy zamierzam oglądać jakiś film za 2 lata  ::) Będzie dobry to będę się cieszył, nie przypadnie mi do gustu, trudno jakos to przeżyje ale co mi szkodzi sprawdzić zwłaszcza jeśli 1 znajduje się w mojej topce filmów z nietoperzem

Leon Kennedy

W kinie się sprawdzi, jaki będzie, i wtedy się oceni ;D . Teraz czekamy z w miarę chłodną głową, ale jednak oczekiwania przy tak długim procesie tworzenia kontynuacji mogą trochę urosnąć. A przy premierze wszystko może eksplodować 😅