Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

Batman: Caped Crusader

Zaczęty przez Leon Kennedy, 19 Maj 2021, 16:30:12

Juby

Ja również posypuję głowę popiołem. Głos Batmana w trailerze brzmi bardzo dobrze, nie mam uwag.

W sumie podoba mi się prawie wszystko, Catwoman w stroju z lat 40. też (co w niej fatalnego, Funky?). Jedyna uwaga - skoro poszli w stylistykę lat 40. XX wieku (co mnie mega cieszy), to gryzie mi się z tym czarny Gordon i Barbara (w dodatku ruda - wtf?). Ja wiem, że Gotham to fikcyjne miejsce, ale mimo wszystko w Stanach Zjednoczonych Ameryki. 80 lat temu czarny policjant to chyba był rzadkością, a o byciu komisarzem to nie mógłby nawet marzyć.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

newtime

Myślę ze stylistyka lat 40 bardziej oznacza po prostu modę i technologię niż trzymanie się jakiś faktów historycznych z tamtej epoki, w sumie jest mi , to obojętne ale mam nadzieje że nie spowoduje jakieś burzy w Internecie na temat woke, która jest już wszędzie niezależnie czy prawdziwa lub nie. Harley będzie też miała romans z Montoya, co też już powoduje różne dyskusje   

Juby

Jeśli będzie tak, jak piszesz, to brzmi to bardzo "woke". Wątki homoseksualne w animacjach przeznaczonych jakby nie było w głównej mierze dla dzieci i młodzieży to dla mnie too much. Co innego w takiej rated-R Harley Quinn.

Mam nadzieję, że cały sezon będzie miał jakąś główną intrygę, odróżniałoby go to od TASu i jego kontynuacji.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

MysiaParasolka

Poprawny zwiastun, a całość póki co wygląda po prostu przyzwoicie, jak na duchowego spadkobiercę TAS przystało.
Głos Gacka lepiej się tu prezentuje.

Sama animacja...Nie wiem czy to już kwestia jakiegoś wyrobionego standardu produkcji czy manieryzmu producentów, ale wygląda generycznie, jak niemal każdy film animowany DC z ostanich lat. Mimo wszystko życzyłbym sobie tutaj większego ekspresjonizmu, jakiegoś bardziej analogowego sznytu i chociaż minimalnego wyjścia poza ustalony techniczny schemat.

Czekam i liczę na angażującą intrygę.

LelekPL

Wygląda ok. Czy mówili już coś czy to jest produkcja serializowana czy epizodyczna?

Cytat: Funky w 26 Czerwiec  2024, 18:39:29Podrasowany TAS z lepszą kreską
Dokładnie, chociaż TAS miał lepszą kolorystykę.

Q

Bardziej epizodyczna, ale też sugerują jakiś wątek dla sezonu, ale każdy odcinek ma być zamkniętą historią.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Cytat"Every episode has kind of a standalone A plot, but then there's certain plot threads that we call the soap opera plots that weave in and out of the first season," Timm explains. "Harvey Dent's storyline is a big part of it. Barbara, her relationship with her dad and how she comes to end up being a reluctant ally of Batman, that kind of weaves its way in through the stories as well. And Montoya as well. So it's a little bit serialized. It helps if you watch them in order, but each one is also more of a standalone episode. It's kind of like Buffy in that respect. Buffy was designed to be that way, where there'd be a monster of the week but then there was also kind of a season-long arc as well. That's kind of what we're doing."
https://www.ign.com/articles/batman-caped-crusader-trailer-plot-cast-release-date-interview

Wygląda na to, że już zaczęto nagrywanie kwestii dialogowych do drugiego sezonu, więc chyba możemy się go spodziewać w przyszłym roku.

- Morgan Freeman

LelekPL

Dzięki za info. Dobra wiadomość

Crowridd

Cytat: Juby w 26 Czerwiec  2024, 21:03:04Jeśli będzie tak, jak piszesz, to brzmi to bardzo "woke". Wątki homoseksualne w animacjach przeznaczonych jakby nie było w głównej mierze dla dzieci i młodzieży to dla mnie too much. Co innego w takiej rated-R Harley Quinn.

Z tego co słyszałem "z korytarza", to w WB wymogiem od kilku lat jest dany udział % takich kwestii/tematów w swoich produkcjach dla mlodzyszch.
Nie wiem, czy ma to pokrycie w rzeczywistości. Osobiście podpisuję się pod tą kwestią w serialu o Harley.

Juby

Wiem, że na pewno Disney i Netflix mają obecnie takie wymogi (niezależnie od grupy docelowej danego produktu) i często wypada to tragicznie. Nie wiem czy WB też poszło w tę stronę, ale póki co nie krytykuję - już za 5 tygodni przekonam się na własne oczy jak to wypadnie w gotowym serialu i mam nadzieję że będzie dobrze.

Cytat: MysiaParasolka w 26 Czerwiec  2024, 21:52:14Sama animacja...Nie wiem czy to już kwestia jakiegoś wyrobionego standardu produkcji czy manieryzmu producentów, ale wygląda generycznie, jak niemal każdy film animowany DC z ostanich lat. Mimo wszystko życzyłbym sobie tutaj większego ekspresjonizmu, jakiegoś bardziej analogowego sznytu i chociaż minimalnego wyjścia poza ustalony techniczny schemat.
Niestety, takie czasy. Kreska niby jest bardzo w stylu Timmverse, ale gdy już nie jest tworzona analogowo powoduje to takie negatywne wrażenie. Mimo wszystko, wg mnie jest lepiej niż w przypadku wielu filmów DC straight-to-video z ostatnich lat, bo chociaż trochę czuć tu lata 90.

- Morgan Freeman

MJ

Skoro już zamówili drugi sezon to muszą być pewni jakości, to dobry news. Co do kreski w animacji to przypomina ona zdecydowanie bardziej TNBA niż TAS.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

newtime

Według różnych przecieków pingwin będzie
Widać mocno eksperymentują, zobaczymy cóż jeśli kiedyś ten Joker gdzies tam sie pojawi, to myśle że możemy być mocno zaskoczeni  :)

Crowridd

Spoiler
Joker kobieta już był, więc może pozostaną przy Pingwinie ;)
[Zamknij]

Miss_Quinn

Na pewno zerknę na ten serial, bo zwiastun mnie zaciekawił i jestem ciekawa jak poradzi sobie jako całość.
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

Q

Kolejne informacje o poszczególnych postaciach - https://www.batcave.com.pl/2024/07/batman-caped-crusader-kto-uzycza-glosow-sojusznikom-batmana/

Najbardziej interesująca jest kwestia Barbary, która będzie w tej wersji obrońcą z urzędu. Czyli nie bibliotekarka ani studentka. Pewnie też będzie miała jakiś kontakt z Harveyem.

Będzie również Lucius Fox.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)